Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρέδωσε έργο στη Λέσβο που είχε “βαλτώσει” επί ΣΥΡΙΖΑ – Υποδέχθηκε στο λιµάνι της Μυτιλήνης 92 Τούρκους τουρίστες

Με πρόταγµα τις σκληρές διαπραγµατεύσεις που είχαν ως αποτέλεσµα την εισροή 36 δισεκατοµµυρίων ευρώ από το Ταµείο Ανάκαµψης για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων σε ολόκληρη την επικράτεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις περιοδείες στην περιφέρεια ενόψει της εκλογικής αναµέτρησης της 9ης Ιουνίου, καλώντας τους πολίτες στις ευρωεκλογές να εκπέµψουν µήνυµα σταθερότητας και συνέχειας.

Mέσα από αυτό το πρίσµα, χθες από τη Λέσβο, µια Περιφέρεια στην οποία στις τελευταίες εθνικές εκλογές η Ν∆ κατέγραψε ποσοστό 39,81%, ο κ. Μητσοτάκης στην οµιλία του για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου (µήκους 46,7 χιλιοµέτρων), ενός έργου που είχε βαλτώσει επί ΣΥΡΙΖΑ µε υπουργό τον Χρήστο Σπίρτζη, αλλά θεωρείται µεγάλης σηµασίας καθώς µειώνει στο µισό τον χρόνο ανάµεσα στις δύο περιοχές, τόνισε: «Το έργο υλοποιείται µε ευρωπαϊκούς πόρους και καθώς έχουµε ευρωεκλογές σε λίγες εβδοµάδες, ας σκεφτούµε ποιο είναι το πολιτικό κόµµα που µπορεί να διεκδικήσει στην Ευρώπη πόρους που αλλάζουν την Ελλάδα».

Βίζα – εξπρές

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στα Ελληνοτουρκικά µε αφορµή την πιλοτική εφαρµογή της χορήγησης βίζας µε διαδικασία-εξπρές για Τούρκους επισκέπτες. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα απτά αποτελέσµατα στην οικονοµία των νησιών του Βορείου Αιγαίου που έχει η επαναπροσέγγιση µε τη γειτονική χώρα, δίνοντας το στίγµα της εξοµάλυνσης των διµερών σχέσεων. Να σηµειωθεί ότι στην επικείµενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία αναφέρθηκε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν. «Η επίσκεψη Μητσοτάκη είναι µια επίσκεψη ανταπόδοσης. Αυτό είναι ένα σηµαντικό στάδιο στις σχέσεις µας. Θα συζητήσουµε πώς µπορούµε να τις φέρουµε σε καλύτερη θέση», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να υποδεχθεί στο λιµάνι 92 Τούρκους επισκέπτες της Μυτιλήνης µε το πλοίο «Εσρέφ Ζαλέ», θέλοντας να στείλει το µήνυµα της ειρηνικής συνύπαρξης και εν συνεχεία µίλησε για τη βελτίωση των διµερών σχέσεων, που απηχεί στην καθηµερινότητα των κατοίκων του νησιού τόσο στο πεδίο του τουρισµού όσο και στη διαχείριση του Μεταναστευτικού. «Εσείς είστε οι πρώτες και οι πρώτοι που θέλετε να ζείτε και να ζούµε σε συνθήκες ειρήνης και ειρηνικής συµβίωσης µε την Τουρκία. Η µείωση των µεταναστευτικών ροών, της παράνοµης µετανάστευσης, η αύξηση των νόµιµων επισκέψεων, που είναι η άλλη όψη του νοµίσµατος, θα έλεγα ότι είναι η απτή απόδειξη ότι η πολιτική αυτή της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει πραγµατικά αποτελέσµατα, τα οποία δίνουν ένα ουσιαστικό οικονοµικό µέρισµα ανάπτυξης για τη Λέσβο αλλά και για όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου», είπε.

Πρόγραµµα διευκόλυνσης βίζας

Αναφερόµενος ειδικότερα στο πρόγραµµα διευκόλυνσης βίζας εξήγησε πως η εφαρµογή του δεν θα ήταν εφικτή αν η χώρα δεν είχε ανακτήσει την αξιοπιστία την οποία είχε απολέσει τα τελευταία χρόνια, έτσι ώστε και οι ευρωπαϊκές Αρχές να γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν µε µία σοβαρή χώρα, η οποία µπορεί -και µε µεγάλη ταχύτητα- να επεξεργάζεται αιτήσεις βίζας για είσοδο εντός της Ζώνης Σένγκεν. Η Λέσβος άλλωστε αποτέλεσε ένα από τα νησιά που σήκωσαν δυσανάλογο βάρος. «Είναι ακριβές να πει κανείς ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες, αν όχι η µόνη χώρα που έχει αντιµετωπίσει το πρόβληµα των προσφυγικών ροών µε απτά αποτελέσµατα, µε σηµαντική µείωση των ροών, µε µια εξαιρετική δουλειά την οποία κάνει το Λιµενικό Σώµα, αλλά και µε συνεργασία µε τις τουρκικές Αρχές», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0oa4ywzkszl)

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ