Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Ποιοι θα μετέχουν στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα

Στις 13 Μαΐου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Πρόκειται για την τέταρτη συνάντηση που πραγματοποιείται ανάμεσα στις δύο πλευρές εν μέσω της ύφεσης που παρατηρείται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Πάντως τόσο η Αθήνα όσο και η Άγκυρα προετοιμάζονται για τη συνάντηση των δύο ηγετών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το παρών πρόκειται να δώσουν τόσο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης όσο και ο Τούρκος ομόλογός του Χακάν Φιντάν. Ακόμη παρόντες θα είναι οι δύο Έλληνες υφυπουργοί Κώστας Φραγκογιάννης και Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Τούρκος ομόλογός τους Μπουράκ Ακσαπάρ. Επίσης το παρών θα δώσουν η Ελληνίδα διπλωματική σύμβουλος Άννα – Μαρία Μπούρα και ο Τούρκος Τσαγατάι Κιλίτς.

Τα θέματα που θα συζητηθούν

Επί τάπητος θα τεθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ωστόσο η Αθήνα θα προσπαθήσει να αποδραματοποιήσει τη «δυσανάλογη» αντίδραση της Άγκυρας όσον αφορά τη δημιουργία των θαλάσσιων πάρκων. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο στην Τουρκία εξακολουθούν να συντηρούν, παρά τις εκκλήσεις ακόμη και από του Τζον Κέρι για να διατηρηθούν χαμηλά οι τόνοι.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0p3egwf3ush)

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ