Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ένταση στον Βόλο: Η Κωνσταντοπούλου τηλεφώνησε στο 100 για να συλληφθεί η πρόεδρος του δικαστηρίου

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα δικαστήρια του Βόλου με αφορμή τη δίκη των Θωμά Κλημόπουλου και Αριστείδη Φραγκουδάκη, ύστερα από μήνυση δημοτικών συμβούλων της παράταξης Μπέου για την πρόκληση επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου το 2017. Έπειτα από ολιγόωρη διακοπή της δίκης, η συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε στην έδρα πως ο ένας εκ των κατηγορουμένων, ο κ. Φραγκουδάκης, αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω υπέρτασης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ακολούθησε έντονος διάλογος της κυρίας Κωνσταντοπούλου με την πρόεδρο του δικαστηρίου, επειδή της έδωσε μόνο δύο λεπτά για να καταθέσει τη δήλωσή της. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε την πρόεδρο του δικαστηρίου πως εκείνη προκάλεσε νωρίτερα ακραία ένταση, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο ο Αριστείδης Φραγκουδάκης. «Διεκδίκησε τα δικαιώματά του και ηθελημένα του προκαλέσατε βλάβη. Στοχοποιήσατε κατηγορουμένους για πολλοστή φορά. Είστε το δικαστήριο του δημάρχου», είπε και υπέβαλε γραπτό αίτημα ζητώντας να ενημερωθεί γιατί εξετάστηκαν 5 μάρτυρες χωρίς να είναι η ίδια παρούσα.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Μήνυση σε βάρος της προέδρου του δικαστηρίου στην δίκη Κλημόπουλου-Φραγκουδάκη

«Συμπεριφέρεστε ως δικαστής που λαμβάνει εντολές από τον Αχιλλέα Μπέο και περιφρονεί τους κατηγορουμένους», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στην πρόεδρο του δικαστηρίου και ζήτησε να διακοπεί η δίκη ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση υγείας του κ. Φραγκουδάκη. Επίσης, κάλεσε την πρόεδρο να δηλώσει τη σχέση της με τον Βασίλη Ζαχείλα που ξυλοκόπησε δημοτικό σύμβουλο της ΛΑΣ και ζήτησε να απέχει από το δικαστήριο γιατί, όπως είπε, έχει μεροληψία υπέρ του Αχιλλέα Μπέου. «Είστε ακραία υποτελής στη δημοτική Αρχή», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη πάντα στην πρόεδρο της έδρας.

Εν συνεχεία απορρίφθηκε αίτημα διακοπής για διαταραχή υγείας του Αριστείδη Φραγκουδάκη. Ακόμη απορρίφθηκε το αίτημα να επανεξεταστούν οι πέντε μάρτυρες. Αμέσως μετά ακολούθησε  η έκρηξη του εισαγγελέα της έδρας σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το αίτημα αποχής της προέδρου, με την κυρία Κωνσταντοπούλου να δηλώνει ότι θα υποβάλει μήνυση κατά της προέδρου της έδρας ενώπιον της εισαγγελέα και της αστυνομικής Αρχής, γιατί παραβιάζει το καθήκον της και εκτρέπεται σε δικονομικές εντολές προς υπεράσπιση. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε διακοπή 10 λεπτών για την υποβολή της μήνυσης.

«Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα της γης. Και εγώ βρίσκομαι εδώ για να υπερασπιστώ ανθρώπους που υπερασπίζοντας το περιβάλλον και το νερό στη Θεσσαλία, που βάλλεται και νομοθετικά, και μάχονται ενάντια σε μια δημοτική Αρχή που εφαρμόζει φασιστικές και τραμπούκικες πρακτικές. Είναι λυπηρό την ώρα που οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα διατυπώνουν ανησυχίες για τον τρόπο που λειτουργεί η Δικαιοσύνη, να υπάρχουν δικαστικοί λειτουργοί στον Βόλο που αντί να σέβονται τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, ασχολούνται με το να δίνονται δικαστικά και εισαγγελικά διαπιστευτήρια στη δημοτική Αρχή. Δεν επιτρέπεται κανένα δικαστήριο να λειτουργεί υπό τον φόβο της δημοτικής Αρχής», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στους δημοσιογράφους.

Όταν η δίκη ξεκίνησε και πάλι, η πρόεδρος της έδρας ζήτησε να ενημερωθεί από το Τμήμα Μηνύσεων εάν κατατέθηκε μήνυση εναντίον της και η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως η πρόεδρος γελοιοποιεί τη διαδικασία. Η κ. Κωνσταντοπούλου υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της προέδρου. Την κατήγγειλε επίσης για το γεγονός ότι κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις. Επίσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης και της εισαγγελέως της έδρας και δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει την πρόεδρο ως δικαστή. Ακολούθησε νέα διακοπή της επεισοδιακής δίκης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ