Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κατρίνης: ”Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για τα πραγματικά προβλήματα: την ακρίβεια, την υγεία, την ασφάλεια του πολίτη”

«Εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε για τα πραγματικά προβλήματα: την ακρίβεια, την υγεία, την ασφάλεια του πολίτη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στο ACTION 24.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Σήμερα, οι έξι στους δέκα συμπολίτες μας ψωνίζουν λιγότερα προϊόντα επειδή δεν μπορούν, τα χρέη αυξάνονται και την ίδια στιγμή γίνονται χιλιάδες πλειστηριασμοί ακινήτων και πρώτης κατοικίας, χωρίς να ανοίγει ρουθούνι. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να πάρουν ούτε ένα ευρώ από τραπεζικό δανεισμό, ενώ οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν σοβαρά προβλήματα τα οποία δεν λύθηκαν με τον επικοινωνιακό χειρισμό της κυβέρνησης πριν από ένα μήνα. Ενώ η ακρίβεια σαρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο κ. Σκρέκας φέρνει το καλάθι των νονών για ‘’να κάνουν Πάσχα νονοί και βαφτιστήρια’’, όπως δήλωσε σε μια πρωτοφανή επίδειξη πολιτικού κυνισμού».

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Κατρίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μιλάει για εισαγόμενη ακρίβεια, αλλά δεν εξηγεί πως ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ευρωζώνη είναι 1,7% και στην Ελλάδα 5,4%, με τους καταναλωτές απροστάτευτους από τις συνεχείς ανατιμήσεις, ενώ πάρα πολλοί πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ούτε τα βασικά αγαθά, αφού η κυβέρνηση επιμένει στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, ανεβάζοντας περισσότερο την τελική τιμή του προϊόντος».

Σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη σε εκκλησία της περιοχής, ο κ. Κατρίνης είπε: «Η πρωτοφανής επίθεση στην κυρία Δεληκάρη είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Το πολιτικό σύστημα ορθά καταδίκασε άμεσα και συνολικά αυτή την επίθεση, όμως και η Εκκλησία της Ελλάδος θα πρέπει να πάρει θέση, να περιφρουρήσει την παρουσία των εκπροσώπων του Έθνους και να μεριμνήσει ώστε ο ιερός χώρος της εκκλησίας να μην μετατρέπεται σε πεδίο εντάσεων, αντεγκλήσεων και χειροδικιών. Και εδώ η ευθύνη της εκκλησίας είναι σημαντική, όπως και των πολιτικών κομμάτων, στο να κρατήσουν την αντιπαράθεση σε αμιγώς πολιτικά όρια και όρους».

Συνέχισε υπενθυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του έχουν βιώσει στο παρελθόν προπηλακισμούς και βιαιοπραγίες λόγω πολιτικών επιλογών σε δύσκολα θέματακαι κατέληξε λέγοντας: «Συνεπώς, η καταδίκη μας σε τέτοια περιστατικά είναι απόλυτη, διαρκής και διαχρονική και όχι περιστασιακή. Είναι απλά, θέμα δημοκρατικής αντίληψης και θεσμικού σεβασμού στη λειτουργία της δημοκρατίας».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ