Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συγκινητική συνάντηση με γυναίκα που νικά τον καρκίνο χάρη στο πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά”

Μία ιδαίτερη συνάντηση είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί του Σαββάτου (20/4) καθώς όδευε προς το δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή, τον πλησίασαν δύο γυναίκες. Μία εξ αυτών, η Μαρία, του είπε πως διαγνώστηκε εγκαίρως με καρκίνο του μαστού χάρη στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά».

Οι δύο γυναίκες συνομίλησαν με τον πρωθυπουργό και του περιέγραψαν τις εμπειρίες τους, σημειώνοντας ότι παλαιότερα συχνά αμελούσαν τις τακτικές προληπτικές εξετάσεις. Ωστόσο, όπως του εξήγησε η Μαρία, χάρη στις ειδοποιήσεις για τον προγραμματισμό και την παροχή δωρεάν μαστογραφίας η κακοήθεια εντοπίστηκε σε πρώιμο στάδιο.

Μητσοτάκης για πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά”: Χιλιάδες γυναίκες σώθηκαν από ένα προληπτικό πρόγραμμα το οποίο αυτή η κυβέρνηση δρομολόγησε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε τα καλύτερα στη Μαρία και συνεχάρη τις δύο γυναίκες για τη δύναμή τους, προσθέτοντας πως στόχος του «Φώφη Γεννηματά», όπως και των υπόλοιπων δράσεων για τη διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων έναντι καρδιαγγειακών και νεοπλασματικών παθήσεων, είναι ακριβώς η κάλυψη πολιτών που ενδεχομένως δεν ελέγχουν συχνά την υγεία τους και η αντιμετώπιση μίας ασθένειας σε πρώτο στάδιο, ώστε να πολλαπλασιαστούν οι πιθανότητες θεραπείας.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στη συζήτηση που είχε με τη Μαρία σε συγκέντρωση πολιτών λίγη ώρα αργότερα. «Συγκινήθηκα πάρα πολύ, διότι σήμερα ερχόμενος να συναντήσω τον Δήμαρχο στο Δημαρχείο, λίγο πιο πάνω από εδώ, ήρθαν και με βρήκαν δύο γυναίκες, οι οποίες ήρθαν να με ευχαριστήσουν προσωπικά για το Πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά”», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η κυρία Μαρία, μου είπε: “Είχα καιρό να κάνω μαστογραφία, αλλά όταν ήρθε ένα μήνυμα στο κινητό μου, αξιοποίησα αυτή τη δωρεάν δυνατότητα που μου έδωσε η πολιτεία, έκανα μαστογραφία, βρήκα τον καρκίνο και σήμερα νοσηλεύομαι στον Άγιο Σάββα και θα γίνω καλά. Θα γίνω καλά”. Και είναι χιλιάδες οι ιστορίες τέτοιων γυναικών, που σώθηκαν από ένα προληπτικό πρόγραμμα το οποίο αυτή η κυβέρνηση δρομολόγησε. Γιατί, όταν σκεφτόμαστε την υγεία, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τα νοσοκομεία μας. Πρέπει να βλέπουμε και τι μπορούμε να κάνουμε για να μην φτάσουμε στα νοσοκομεία μας ή να φτάσουμε νωρίτερα στο νοσοκομείο, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να γίνουμε καλά», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ