Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στα χαρακώματα ΣΥΡΙΖΑ και ΕΦΣΥΝ λόγω Αντώναρου – “Νομίζουν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια” η απάντηση της εφημερίδας

Μεγάλη είναι η κόντρα που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την «Εφημερίδα των Συντακτών» για το εάν κόπηκε ή όχι από την ΕΡΤ το πρωί της Κυριακής (21/4) τηλεοπτική εμφάνιση του υποψήφιου ευρωβουλευτή Ευάγγελου Αντώναρου.

Όλα ξεκίνησαν μετά από μια ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλούσε για «κόψιμο» του Ευ. Αντώναρου από τη Δημόσια Τηλεόραση.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι ισχυρισμοί για το “κόψιμο” Αντώναρου από την ΕΡΤ

«Καλούμε την ΕΡΤ να μας εξηγήσει για ποιον λόγο, ενώ η ίδια απευθύνθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος σήμερα το πρωί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να της υποδειχθεί υποψήφιος ευρωβουλευτής για να συμμετάσχει σε τηλεοπτικό πάνελ υποψηφίων κι άλλων κομμάτων (καθώς ακύρωσε ο καλεσμένος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), όταν της ανακοινώθηκε το όνομα του Ευάγγελου Αντώναρου αρνήθηκε, ακυρώνοντας την εκπροσώπηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΦΣΥΝ: Το δημοσίευμα που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσίευμά του, ο συντάκτης της ΕΦΣΥΝ Δημήτρης Κανελλόπουλος, ενυπόγραφα, επικαλούμενος ρεπορτάζ από την ΕΡΤ, ανέφερε: «Η εξήγηση είναι πολύ απλή: η ΕΡΤ δεν ήθελε να βγάλει κάποιον καλεσμένο από skype. Μόνο ζωντανά από το στούντιο. Και όπως υποστηρίζουν στην ΕΡΤ, το εξήγησαν ξεκάθαρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν θέμα Αντώναρου ούτε οποιουδήποτε άλλου».

Περιέγραψε, μάλιστα, τι είχε συμβεί: «Αρχικά καλεσμένος ήταν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Τσίπρας. Επικοινώνησαν μαζί του μάλιστα και το Σάββατο βράδυ για να επιβεβαιώσουν το ραντεβού της επομένης. ”Όλα εντάξει”, τους είπε. Ήταν προγραμματισμένο να βγει στην εκπομπή ”Σαββατοκύριακο από τις 6” που παρουσιάζουν ο Δημήτρης Κοτταρίδης και η Νίνα Κασιμάτη. Στις 8 και 20 το πρωί θα υπήρχε ένα πάνελ με υποψήφιους ευρωβουλευτές όλων των μεγάλων κομμάτων. Η ώρα ήταν ήδη 8 και δεν είχε εμφανιστεί ακόμα ο Γιώργος Τσίπρας. Του τηλεφώνησαν και τους απάντησε πως λόγω ενός ξαφνικού λουμπάγκο δεν μπορούσε να πάει. Το κουφό είναι που η ΕΡΤ επικοινώνησε μαζί του και όχι αυτός με την ΕΡΤ να τους ενημερώσει για το ξαφνικό κώλυμα. Από την εκπομπή τηλεφώνησαν στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά μήπως και προλάβουν να αντικαταστήσουν τον Γιώργο Τσίπρα με κάποιον άλλον από το κόμμα. Η ίδια, λίγο αργότερα, τους πρότεινε τον Ευάγγελο Αντώναρο αλλά όχι ζωντανά στο στούντιο, θα έβγαινε μέσω skype. Πράγμα το οποίο αρνήθηκε η ΕΡΤ, γιατί, όπως μας λένε από την Αγία Παρασκευή, δεν βγάζουν, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, κόσμο μέσω skype».

Λίγο αργότερα, ο συντάκτης της ΕΦΣΥΝ επανήλθε, δημοσιεύοντας τι υποστηρίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες διέψευδαν όσα υποστήριξε η ΕΡΤ.

«Από την ΕΡΤ λένε πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον Ευάγγελο Αντώναρο και το μόνο ζήτημα που δημιουργήθηκε ήταν με το skype, δεν ήθελαν να βγάλουν καλεσμένο μέσω skype. Από τον ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν την ΕΡΤ και λένε πως στο τηλεφώνημα που έγινε με τη Βούλα Κεχαγιά από την αρχή ειπώθηκε πως ο καλεσμένος θα έβγαινε μέσω skype, μια και το πρόβλημα (με τον Γιώργο Τσίπρα) δημιουργήθηκε την τελευταία στιγμή και δεν υπήρχε χρόνος για μετάβαση κάποιου στο στούντιο. Μόλις λοιπόν η Βούλα Κεχαγιά ανέφερε το όνομα του Ευάγγελου Αντώναρου υπήρχε μία αντίδραση από την ΕΡΤ και μία υπαναχώρηση από το αρχικό τους αίτημα» έγραψε ο δημοσιογράφος της ΕΦΣΥΝ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο συντάκτης της ΕΦ.ΣΥΝ έχει στη διάθεσή του τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία αποσιώπησε, αλλά αξιοποίησε το εκ των υστέρων παραπλανητικό αφήγημα της ΕΡΤ

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φάνηκε να ικανοποιείται και προχώρησε σε σχόλιο, αναφέροντας:

«Το αρχικό δημοσίευμα του κ. Δημήτρη Κανελλόπουλου στην ιστοσελίδα της ΕΦ.ΣΥΝ που αφορά στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τα γεγονότα σχετικά με τον αποκλεισμό του υποψήφιου Ευρωβουλευτή Ευάγγελου Αντώναρου από τη Δημόσια Τηλεόραση είναι απολύτως ανακριβές. Το δεύτερο που ακολούθησε αναφέρει τμήματα και μόνο της αλήθειας».

Για να ισχυριστεί στη συνέχεια: «Μας προκαλεί εντύπωση διότι ο συντάκτης της ΕΦ.ΣΥΝ έχει στη διάθεσή του τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία αποσιώπησε, αλλά αξιοποίησε το εκ των υστέρων παραπλανητικό αφήγημα της ΕΡΤ. Απορία: Πώς είναι δυνατόν κάποιος να πιστέψει πως η ΕΡΤ στις 8:20 ζήτησε καλεσμένο που θα εμφανιζόταν στις 8:30, ”ξεκαθαρίζοντας”, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πως αυτό δεν μπορούσε να γίνει με Skype; Μήπως περίμενε εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσε να διακτινιστεί στο Ραδιομέγαρο;».

ΕΦΣΥΝ: “Στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζουν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια…”

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο συντάκτης της ΕΦΣΥΝ Δημήτρης Κανελλόπουλος, εξαπολύοντας πυρά κατά του γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου.

Σε κείμενο, υπό τον τίτλο «Αστειότητες κατά ”Εφ.Συν.” από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ», ο συντάκτης Δημήτρης Κανελλόπουλος απαντά:

«Το «αρχικό κείμενο», που λέει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, είναι το κείμενο με όσα υποστηρίζουν από την ΕΡΤ για το θέμα Αντώναρου. Δεν έχει σημασία αν εγώ τα πιστεύω ή όχι, σημασία έχει ότι τα λένε από την ΕΡΤ. Και υπάρχουν και πολλά off the record όπως καταλαβαίνετε.

Το δεύτερο κείμενο (ξεχωριστό) είναι οι απαντήσεις που έδωσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τηλεφωνικά στην εφημερίδα, σχετικά με τις εικασίες της ΕΡΤ (στο… αρχικό κείμενο). Τόσο απλό.

Προβληματιζόμαστε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αντί να διαψεύσει την ΕΡΤ για όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ (τέσσερις-πέντε φορές γράφω ότι τα λέει η ΕΡΤ), βγάζει διάψευση για εμάς (κι εμένα προσωπικά). Εκτός κι αν στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι γνωρίζουν τη μοναδική αλήθεια και αυτήν πρέπει να ακολουθούν τα ΜΜΕ.

Σημειώστε πως η ΕΡΤ διαθέτει καμιά 20αριά πολιτικές εκπομπές και κάθε εβδομάδα βγάζει δεκάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώστε, επίσης, πως ο «κομμένος» κύριος Αντώναρος θα έβγαινε αύριο το πρωί (Τρίτη 23/4), καλεσμένος στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Συνδέσεις», αλλά σε συμφωνία μαζί του η συνέντευξη μεταφέρθηκε για την Τετάρτη 1η Μαΐου, ενώ θα βγει και σε μια εκπομπή στις 14 Μαΐου».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ