Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοινή επίσκεψη Μητσοτάκη – Ιερώνυμου στη Θήβα την Παρασκευή – Θα βρεθούν σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της Αρχιεπισκοπής

Kοινή επίσκεψη στη Θήβα, σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, πρόκειται να πραγματοποιήσει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ενώ ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αύριο το πρωί θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, στην πρώτη του επίσκεψη από τότε που ανέλαβε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αυτές επισκέψεις έρχονται λίγες ώρες μετά το μήνυμα που εξέπεμψε ο Αρχιεπίσκοπος αναφορικά με τις επιθέσεις σε βάρος πολιτικών αλλά και στον απόηχο των αναταράξεων που προκλήθηκαν στην σχέσεις κυβέρνησης και εκκλησίας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο. Ο κ. Ιερώνυμος με αφορμή την βιαοπραγία σε βάρος της βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη δήλωσε ότι «τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη», και πρόσθεσε: «Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή. Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που εμφάνιζαν τις σχέσεις της κυβέρνησης και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να βρίσκονται σε περίοδο νηνεμίας και αποκατάστασης, ύστερα από αρκετούς μήνες σύγκρουσης και εντάσεων, λόγω της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η πρώτη ένδειξη εξομάλυνσης των σχέσεων Μεγάρου Μαξίμου και Μονής Πετράκη ήταν η πρόσφατη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον γιό του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ και έγκλειστου στις φυλακές της Αλβανίας, δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσία του πρώην υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου. Ο κ. Ιερώνυμος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την υποψηφιότητα Μπελέρη, κάτι που έκανε αρκετούς να αντιληφθούν ότι έχει σπάσει ο «πάγος» με την κυβέρνηση. Η έγκυρη, μάλιστα, στήλη Big Mouth του powergame.gr, περιγράφοντας το ραντεβού του Πέτρου Μπελέρη στην αρχιεπισκοπή Αθηνών, υπογράμμισε την φιλική σχέση του πρώην υπουργού Στ. Παπασταύρου από τα μαθητικά κιόλας χρόνια, με τον στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου, Χάρη Κονιδάρη.

Επιβεβαίωση του Big Mouth

Το πρωί της Δευτέρας η στήλη Big Mouth του powergame.gr έγραφε ότι επίκειται συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σύμφωνα με τη στήλη η συνάντηση των δύο ανδρών ήταν πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί σε κάποιον από τους ναούς.

Δείτε τι έγραφε το Big Mouth:

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του υιού Μπελέρη (Πέτρου), παρόντος του πρώην υπουργού Παπασταύρου, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, άρχισα να ψάχνω μήπως και έχω χάσει κάποιο επεισόδιο από τα πολλά που έχουν (ομολογώ) παιχτεί το τελευταίο διάστημα. Από το ρεπορτάζ, που εξακολουθώ να κάνω, αποφεύγοντας πεισματικά τα δελτία Τύπου του εκπροσώπου Μαρινάκη, έμαθα ότι δεν αποκλείεται τις Άγιες μέρες του Πάσχα να δούμε τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας Ιερώνυμο να συναντιέται με τον πρόεδρο Μητσοτάκη. Μάλιστα, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τα εκκλησιαστικά, η συνάντηση των δύο ανδρών είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί σε κάποιον από τους ναούς, όπου θα βρεθεί τις μέρες του Πάσχα ο πρωθυπουργός. Αν επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, αντιλαμβάνεστε ότι το λιώσιμο των πάγων αποκτά ακόμη μεγαλύτερο συμβολισμό. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που θέλω να κρατήσετε είναι ότι έχουν πέσει για τα καλά γέφυρες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ