Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μπαράζ επιθέσεων σε «γαλάζια» στελέχη από κληρικούς και πιστούς

Μέσα σε λίγα 24ωρα ένας υπουργός, μία υφυπουργός και μία βουλευτής της ΝΔ δέχθηκαν λεκτικές επιθέσεις μέσα ναούς από κληρικούς επειδή ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μάλιστα η βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη δέχθηκε χαστούκι από υποψήφια βουλευτή της Νίκης. Το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού ανέστειλε την κομματική της ιδιότητα, ενώ ο Νίκος Παπαδόπουλος, βουλευτής της Νίκης αν και καταδίκασε την επίθεση θέλησε και να την δικαιολογήσει.Τα κυβερνητικά στελέχη που δέχθηκαν επιθέσεις ήταν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου. Ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός σε εκκλησία στο Αμύνταιο δεν έκρυψε την οργή του στη θέα του Άδωνι Γεωργιάδη. 

 Η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου δέχθηκε λεκτική επίθεση από ιερέα στον ναό του Αποστόλου Παύλου στην Πάτρα. Η κυρία Αποστολοπούλου αποχώρησε από εκεί χωρίς να δώσει συνέχεια στο γεγονός. 

«Είναι μεμονωμένα περιστατικά δεν έχουν να κάνουν ούτε με τη θρησκεία ούτε με τη λογική, ας μην τους κάνουμε τη χάρη», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή του Mega Live News.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0qpxjoi40ep)

Ένταση στη Βουλή

«Πιστοί μέσα στην εκκλησία άρχισαν να μοιράζουν σφαλιάρες. Συγκεντρωθείτε θα δούμε χειρότερα με αυτά που κάνετε. Και τολμάτε να πηγαίνετε στις εκκλησίες που σας χλευάζουν και ακόμα πηγαίνετε! Δεν καταλαβαίνετε ότι πήγατε 100% απέναντι στην Αγία Γραφή» τόνισε κατά τη διάρκεια της ολομέλειας της Βουλής ο βουλευτής της Νίκης Νίκος Παπαδόπουλος.

«Αυτά που λέτε τώρα δεν έχουν σχέση με το ν/σ» του απάντησε ο προδρεύων της συνεδρίασης, με την βουλευτή της ΝΔ Μαριλένα Σούκουλη να φωνάζει και να λέει «Ντροπή να ανακαλέσει τώρα». Ο βουλευτής της Νίκης απάντησε ότι «η ντροπή είναι όλη δική σας. Μη μου χτυπάτε το χέρι κυρία μου! Ηρεμήστε κυρία μου! Ακούω τι λέω εσείς δεν καταλαβαίνετε τι κάνετε! Ξυπνήστε ο λαός ξύπνησε».

«Ντροπή! Να ανακαλέσει», επανέλαβε η κυρία Σούκουλη. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενοχλημένος από τη βιαιότητα των αντιδράσεων, σχολίασε τη συμπεριφορά των κληρικών και τις πρόσφατες επιθέσεις σε πολιτικούς που ψήφισαν το επίμαχο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή… Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος. Σημειώνεται ότι την χειροδικία κατά της Αγγελικής Δελήκάρη αταδίκασαν σύσσωμα τα κόμματα.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0qq3haexl8p)

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ