Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πρωτοβουλίες Μητσοτάκη σε Υγεία, ακρίβεια, μισθούς: Ασφάλειες ζωής και δάνεια για τους νικητές του καρκίνου

Παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσημο, οι οποίες έχουν στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με αιχμή την υγεία, την ακρίβεια, την ποιότητα ζωής, την οικονομική τους κατάσταση, βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών πρωτοβουλιών που ξεδιπλώνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

*Διαβάστε εδώ: Μητσοτάκης – Ερντογάν: Ποιοι θα μετέχουν στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα

Ήδη ο πρωθυπουργός έχει δώσει το στίγμα ότι το διάστημα που μεσολαβεί έως τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση θα κινηθεί με γνώμονα τη λεγόμενη θετική ατζέντα, δηλαδή τις πολιτικές παρεμβάσεις που κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών, αναδεικνύοντας τα επιτεύγματά της σε καίριους τομείς της καθημερινότητας, και όχι την «γκρίζα» αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση η οποία δεν έχει να συνεισφέρει κάτι χρήσιμο στη ζωή και το μέλλον των Ελλήνων. Η μεγάλη πρόκληση, και βασική προεκλογική δέσμευση για την κυβέρνηση, είναι η ανάταξη του ΕΣΥ και η παροχή καλύτερων υπηρεσιών στη δημόσια Υγεία.

Προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση θα εντείνει τις παρεμβάσεις της για τη βελτίωση των υποδομών και την αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών στο σύστημα Υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός στον απολογισμό της εβδομάδας εστίασε στο νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ένα από τα εμβληματικά έργα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης μετά την υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση από το υπουργείο Εθνική Άμυνας του πρώην στρατοπέδου «ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ Α΄» όπου θα ανεγερθεί το νοσοκομείο. Πρόκειται για το πρώτο έργο ΣΔΙΤ στον τομέα της Υγείας που θα γίνει στη χώρα μας, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και αποτελώντας πρότυπο νοσηλευτικό ίδρυμα σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων. Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στη θέσπιση για το «Δικαίωμα στη Λήθη», σε ανθρώπους που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο, με στόχο να αρθούν οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους. Πρόκειται για ένα δικαίωμα που αναγνωρίζεται ήδη σε αρκετές χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, και αναγνωρίζεται και στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι 400.000 πολίτες στο εξής θα μπορούν να προχωρούν στις αποφάσεις τους για δάνεια και ασφαλίσεις ζωής, απελευθερωμένοι από τα δεσμά του σχετικού ιατρικού τους ιστορικού, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αντίπαλος τα προβλήματα

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι απουσία σοβαρού αντιπολιτευτικού λόγου, ο ισχυρότερος αντίπαλος της κυβέρνησης είναι τα πιεστικά καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες.

Πρώτος στόχος για τον πρωθυπουργό είναι να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτίσει με τους Έλληνες πολίτες ενισχύοντας το αφήγημα της αξιοπιστίας και της συνέπειας λόγων και έργων.

Ο Κ. Μητσοτάκης έχει πλεονέκτημα λόγω της υλοποίησης μεγάλου μέρους των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ στον πρώτο χρόνο της νέας θητείας, με παραδείγματα την τέταρτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, τις αυξήσεις στο Δημόσιο και τις αυξήσεις στις συντάξεις, σε μια ξεκάθαρη στόχευση να επαναφέρει στην πολιτική ατζέντα τις πρωτοβουλίες της για τη διαχείριση των ζητημάτων της καθημερινότητας, με έμφαση στα μέτρα για την ανάσχεση της ακρίβειας, τις πρωτοβουλίες για τη δημόσια Υγεία, τη Δικαιοσύνη, τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη βελτίωση των εισοδημάτων, τη μείωση των ποσοστών ανεργίας κ.λπ.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα εισοδήματα και την ακρίβεια επισήμανε ότι «ο πληθωρισμός ροκανίζει μέρος των εισοδημάτων και αυτή η καλή πορεία της Οικονομίας δεν γίνεται αισθητή σε όλους. Πιστέψτε με όμως, είναι ακριβώς χάρη σε αυτή που μπορούμε να κάνουμε τις μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ώστε να στηρίζουμε τα νοικοκυριά. Και πρέπει να συνεχίσει να τρέχει ταχύτερα από την ευρωπαϊκή Οικονομία, διότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μειώσουμε την απόσταση που χωρίζει τα ελληνικά εισοδήματα από τα ευρωπαϊκά».

Μέσα από αυτό το πρίσμα, μίλησε για την καλή πορεία που εξακολουθεί να έχει η εθνική Οικονομία εστιάζοντας στις θετικές ειδήσεις με την αναβάθμισή της από τη Standard and Poor’s και την υποβολή στην ΕΕ του τέταρτου αιτήματος πληρωμής από το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης, αναγνωρίζοντας πως ο πληθωρισμός ροκανίζει μέρος των εισοδημάτων των πολιτών με αποτέλεσμα η καλή πορεία της Οικονομίας να μη γίνεται αισθητή σε όλους, ωστόσο η θετική προοπτική της επιτρέπει στην κυβέρνηση να στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ