Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ευρωεκλογές: Η υποψηφιότητα του Μπελέρη φέρνει ισχυρά σηµάδια συσπείρωσης και ενισχύει τα ποσοστά της ΝΔ

Χαµόγελα φέρνουν στη Ν.∆. τα αποτελέσµατα των πρώτων δηµοσκοπήσεων µετά την επίσηµη ανακοίνωση του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου την περασµένη ∆ευτέρα. Είναι σαφές πως η υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη κινητοποίησε για πρώτη φορά ενόψει ευρωεκλογών την κοµµατική βάση, που παρουσιάζει πλέον ισχυρά σηµάδια συσπείρωσης, ενώ ταυτόχρονα δίνεται νέα δυναµική στην προεκλογική εκστρατεία του Μαξίµου και της Πειραιώς.

ΝΔ: Ενισχύει τα ποσοστά της με την ανακοίνωση του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου 

Στην πρόσφατη µέτρηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, πρώτη φορά έπειτα από καιρό η Ν.∆. φαίνεται να ενισχύει τα ποσοστά της, ανεβαίνοντας στον δείκτη της εκτίµησης ψήφου κατά 1 ποσοστιαία µονάδα. Επιπλέον, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, στην οποία καταγράφονταν ιδιαίτερα υπολογίσιµες απευθείας µετακινήσεις από την κυβερνώσα παράταξη, χάνει σχεδόν 1,5%. Η εικόνα αυτή είναι χαρακτηριστική του ντεµαράζ που λαµβάνει χώρα τις τελευταίες ηµέρες από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε ό,τι έχει να κάνει µε την επαναπροσέγγιση µε τη δεξαµενή των παροδοσιακών δεξιών ψηφοφόρων, που συνιστά σε αυτό το πρώτο στάδιο της προεκλογικής περιόδου το κεντρικό ζητούµενο της καµπάνιας. Από κει και πέρα, το επόµενο βήµα θα είναι η περαιτέρω επένδυση στην υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη, προκειµένου να κλείσουν ακόµη περισσότερες τρύπες στα δεξιά, µε τα στελέχη της εν λόγω πτέρυγας της κυβέρνησης, όπως ο Μάκης Βορίδης, ο Αδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο Θάνος Πλεύρης, να αναλαµβάνουν δράση, σε µια προσπάθεια να αναδειχθούν στο έπακρο οι υψηλοί συµβολισµοί της συγκεκριµένης επιλογής.

Υπενθυµίζεται πως ο άνθρωπος-κλειδί, προκειµένου να υπάρχει όλον αυτόν τον καιρό ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας µε τον εκλεγµένο δήµαρχο και την οικογένειά του, αλλά και να προωθηθεί η συµµετοχή του στη λίστα της Ν.∆. για το Ευρωκοινοβούλιο, ήταν ο µέχρι πρότινος υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου. Ενθερµος υποστηρικτής επίσης της περίπτωσης Μπελέρη ήταν και ο διαχρονικός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Θανάσης Νέζης.

Ρίχνει γέφυρες στην Εκκλησία ο Μητσοτάκης

Σε µια προσπάθεια να εκµεταλλευθεί το µοµέντουµ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλάβει, σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες της «Κυριακάτικης Απογευµατινής», σειρά θεσµικών πρωτοβουλιών, για να ρίξει γέφυρες στην Εκκλησία, ώστε στον δρόµο προς την 9η Ιουνίου να κλείσει και αυτή η πληγή, η οποία, ως γνωστόν, άνοιξε µε την ψήφιση του νοµοσχεδίου για τα οµόφυλα ζευγάρια και έφερε πρώτη φορά τόσο εµφατικά την παράταξη και την Ιεραρχία σε αντίθετα µονοπάτια. Φυσικά, οι µέρες που ακολουθούν βοηθούν στη δηµιουργία ανάλογου κλίµατος, όπως βεβαίως και η κίνηση καλής διάθεσης από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύµου, ο οποίος υποδέχθηκε τον υιό Μπελέρη και εκφράστηκε ιδιαιτέρως θετικά σχετικά µε τα µηνύµατα που εκπέµπει η υποψηφιότητα του πατέρα του. Ενδεικτικός της πρόθεσης του συστήµατος Μητσοτάκη να αποκατασταθεί σε σηµαντικό βαθµό άµεσα η «επικοινωνία» µε τον κόσµο της λαϊκής ∆εξιάς είναι και ο προγραµµατισµός των πρωθυπουργικών περιοδειών µέχρι και το Πάσχα, καθώς µέσα στη Μεγάλη Εβδοµάδα, και µετά την επίσκεψη σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία για τον Ε65, σχεδιάζεται εξόρµηση του επικεφαλής της κυβέρνησης στην Πελοπόννησο, όπου επίσης το εν λόγω στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο. Από τα ραντάρ του Μαξίµου δεν φεύγει ποτέ βεβαίως η Βόρεια Ελλάδα, όπου οι σχηµατισµοί δεξιότερα της Ν.∆. συγκεντρώνουν τη µεγαλύτερή τους δύναµη, αν και εσχάτως και σε αυτό το µέτωπο παρατηρείται σαφής βελτίωση αναφορικά µε τα δεδοµένα των εβδοµαδιαίων ερευνών που καταφθάνουν στο επιτελείο του πρωθυπουργού.

Παρουσιάζεται το σχέδιο αντιµετώπισης των πυρκαγιών

Με δεδοµένη την επιθυµία του Κ. Μητσοτάκη να αφιερώσει το µεγαλύτερο µέρος της προεκλογικής του ρητορικής στα ζητήµατα της καθηµερινότητας, όπου, παρά τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί σε µια σειρά από κρίσιµους τοµείς, είναι κοινός τόπος των δηµοσκοπήσεων ότι ο ίδιος παραµένει ασύγκριτα πιο ψηλά από τους αντιπάλους του στον δείκτη της εµπιστοσύνης για την επίλυση των αντίστοιχων προβληµάτων, αναλαµβάνει στα µέσα της εβδοµάδας άλλη µία ανάλογη πρωτοβουλία. Ο λόγος για την παρουσίαση του σχεδίου αντιµετώπισης των πυρκαγιών, που φέτος και µε φόντο την επιρροή της κλιµατικής αλλαγής «επισκέφθηκαν» τη χώρα µας πολύ νωρίτερα από ό,τι το παρελθόν. Μεταξύ άλλων, θα γίνει αναφορά στην ενίσχυση της κρατικής φαρέτρας σε επίπεδο τόσο ανθρώπινου δυναµικού όσο και εξοπλισµού (χαρακτηριστικό παράδειγµα τα Canadair που θα προµηθευτεί η χώρα κατόπιν του deal που κλείστηκε στο πλαίσιο του ταξιδιού του Κ. Μητσοτάκη στον Καναδά), αλλά και στα γενικότερα µέτρα της Πολιτικής Προστασίας.

*Δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Απογευματινής»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ