Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Περιοδείες Μητσοτάκη και στις 13 Περιφέρειες – Ο πρωθυπουργός βγαίνει µπροστά στη µάχη των ευρωεκλογών

Με στόχο να στείλει το µήνυµα στους πολίτες να αξιοποιήσουν την ψήφο τους στις προσεχείς ευρωεκλογές για να διατηρήσουν ισχυρή την πολιτική σταθερότητα στη χώρα και να µη διακινδυνεύσουν τη συνέχεια της θετικής πορείας της, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις περιοδείες σε όλη την ελληνική επικράτεια. Εκτός από τον προσεκτικό στρατηγικό σχεδιασµό µε κλιµάκια υπουργών και έµπειρων στελεχών που έχουν αναλάβει να «οργώσουν» τη χώρα, σηµαντικό στοιχείο στην προεκλογική εκστρατεία αποτελούν οι περιοδείες του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βγαίνει µπροστά σχεδιάζοντας να πραγµατοποιήσει τουλάχιστον µία επίσκεψη σε καθεµιά από τις 13 Περιφέρειες της χώρας µέχρι το κρίσιµο πολιτικό ορόσηµο της 9ης Ιουνίου.

Επίσκεψη με ισχυρούς συμβολισμούς

Σηµαντικός σταθµός µε ισχυρούς συµβολισµούς θα είναι η από κοινού επίσκεψη που θα πραγµατοποιήσει ο πρωθυπουργός µε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυµο την προσεχή Παρασκευή στο ∆ήλεσι της Βοιωτίας, σε µονάδα φροντίδας ηλικιωµένων, µια κίνηση που αποτελεί ένδειξη ότι λιώνουν οι πάγοι µεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας.

Παραδόσεις έργων

Με το αφήγηµα ότι κατά την πρώτη τετραετία οι πολίτες έδωσαν εντολή στη Ν∆ να µετατρέψει όλη τη χώρα σε ένα απέραντο εργοτάξιο, ο πρωθυπουργός προχωρά, τώρα πια στον πρώτο χρόνο της δεύτερης θητείας του, στις παραδόσεις µεγάλων έργων υποδοµών στην ελληνική περιφέρεια, προσδίδοντας, εκτός από αναπτυξιακή, και πολιτική διάσταση στα εν λόγω έργα ενόψει ευρωεκλογών, καθώς υλοποιούνται µε ευρωπαϊκή χρηµατοδότηση και τους πόρους των 36 δισ. ευρώ από το Ταµείο Ανάκαµψης, που εξασφάλισε η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη.

Μέσα από αυτό το πρίσµα, σήµερα παρουσία του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του αυτοκινητόδροµου Κεντρικής Ελλάδας, γνωστού ως Ε65, στο τµήµα από τη Λαµία έως τον κόµβο Καλαµπάκας. Πρόκειται για τα 135,4 χιλιόµετρα. από τα συνολικά 181,5 χλµ. του Ε65, ένα οδικό έργο που συνδέεται µε την Εγνατία Οδό και αποτελεί έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή µε έντονο αναπτυξιακό αποτύπωµα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο υπουργός Υποδοµών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Υποδοµών, Νίκος Ταχιάος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος του Οµίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης. Να σηµειωθεί ότι στο νότιο τµήµα Λαµία-Ξυνιάδα έχει παραδοθεί από το 2020 ένα τµήµα 14,2 χιλιοµέτρων από τον κόµβο της Ανθήλης πριν από τη Λαµία (στο ρεύµα προς Θεσσαλονίκη) µέχρι τον κόµβο Καρπενησίου και τώρα παραδίδονται επιπλέον 18,2 χιλιόµετρα µέχρι την περιοχή της Ξυνιάδας, όπου ο νέος δρόµος θα «κουµπώσει» µε το υφιστάµενο τµήµα Ξυνιάδα-Τρίκαλα. Αντίστοιχα, στα Τρίκαλα θα παραδοθεί ένα νέο τµήµα 24,7 χιλιοµέτρων που θα συνδέσει τον Ε65 µε τον µεγάλο τουριστικό και θρησκευτικό προορισµό της Καλαµπάκας. Με την παράδοση των δύο τµηµάτων ο αυτοκινητόδροµος Ε65 και το Αθήνα-Τρίκαλα θα διανύονται σε 3 ώρες ασφαλούς και άνετης οδήγησης. Σε αυτό το πλαίσιο, την περασµένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός περιόδευσε στη Μυτιλήνη και µίλησε στην εκδήλωση για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου, ο οποίος µειώνει τον χρόνο για τη µετακίνηση από το ένα µέρος στο άλλο κατά το ήµισυ (από 1 ώρα και 20 λεπτά, σε 40 λεπτά), ενώ παράλληλα βελτιώνει και την προσβασιµότητα στο λιµάνι Σιγρίου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ