Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Κασσελάκης: Περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου μετ’ εμποδίων – Έκανε και άνοιγμα στους ψηφοφόρους του… Ανδρέα Παπανδρέου

Η κυβέρνηση αλλά και το ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν χθες στο στόχαστρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης αντέκρουσε το επιχείρημα του πρωθυπουργού, ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες τον εμπιστεύονται στα θέματα της οικονομίας, λέγοντας πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν οργή και απογοήτευση και πως η κυβέρνηση χάνει στο αφήγημα της ασφάλειας, σε συντριπτικά ποσοστά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο κυβερνητικό αφήγημα περί σταθερότητας λέγοντας: «σταθερά χαμηλά στην αγοραστική δύναμη της χώρας, η οποία είναι η δεύτερη χαμηλότερη από τον πάτο. Στους έμμεσους φόρους, που είναι οι δεύτεροι υψηλότεροι στην Ευρώπη μετά τη Σουηδία. Στις ιδιωτικές επενδύσεις, που είναι οι χαμηλότερες στην Ευρώπη. Στον πληθωρισμό των τροφίμων, που θα είναι αυτό το μήνα ο υψηλότερος πληθωρισμός στην Ευρώπη, στην πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη». «Είναι μια κυβέρνηση η οποία έχει μια στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική ιδιωτικοποίησης παντού» .


Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ταξιδεύει για τέταρτη μέρα στο Αιγαίο προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα των νησιωτικών περιοχών, αναφέρθηκε και πάλι στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας «ότι δεν πρόκειται να επιδιώξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές» και τάχθηκε κατά των συνεργασιών σε επίπεδο κορυφής.

Σε Καστελόριζο, Ρόδο

Πάντως, έκανε άνοιγμα στον κόσμο της βάσης που εξακολουθεί να εμπνέεται από τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Είμαστε στη διάθεσή τους για να ενταχθούν και να συνεισφέρουν σε μια δημοκρατική παράταξη που θα κερδίσει και θ’ αλλάξει τον τόπο» ανέφερε.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα θα βρεθεί στο Καστελόριζο και την Ρόδο στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Χθες, στην Αμοργό συμμετείχε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την διάρκεια της οποίας αφού άκουσε τα προβλήματα κατοίκων και φορέων του νησιού, μετέφερε τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στην συνέχεια μετέβη στην Αστυπάλαια όπου όμως καθηλώθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, όπως ενημέρωσε ο ίδιος μέσω των κοινωνικών δικτύων. Στο βίντεο που ανήρτησε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει στα σχόλια περί… «κρουαζιέρας».

Η απάντηση περί “κρουαζιέρας”

«Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την περιοδεία μας προς Χάλκη και Σύμη λόγω των καιρικών συνθηκών» είπε ο Στ. Κασσελάκης και συνέχισε σε σκωπτικό ύφος: «Ίσως θα έπρεπε να πάρουμε μαζί μας τους «λαλίστατους» δημοσιολογούντες που λοιδορούν ως κρουαζιέρα, τον μοναδικό τρόπο διασύνδεσης των νησιών, για να κατανοήσουν το πραγματικό πρόβλημα. Εμείς πάλι είμαστε μαθημένοι στις φουρτούνες», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι την σχετική αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, σχολίασε ειρωνικά νωρίτερα χθες και το Γραφείο Τύπου του κόμματος: «Όσον αφορά την «κρουαζιέρα» του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, μάλλον ο κ. Μαρινάκης μπερδεύτηκε με τις βουτιές του κ. Μητσοτάκη στο Μαράθι, την ώρα που είχε ξεσπάσει η μεγάλη κρίση στην Μέση Ανατολή».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ