Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κασσελάκης: Συνάντηση στη Νίσυρο με τον πατέρα που απειλείται με απέλαση μετά την καταγγελία κατά του αρχαιοφύλακα – “Στεκόμαστε πλάι στο δίκιο”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, συνάντησε στη Νίσυρο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου, τον πατέρα του 10χρονου αγοριού στον οποίο ο 50χρονος αρχαιοφύλακας στη Νίσυρο έδειξε πορνογραφικό υλικό. 

Στην ανάρτηση που πραγματοποίησε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, φαίνεται να συνομιλεί με τον πατέρα για την κατάσταση που επικρατεί μετά την καταγγελία ενώ ο ίδιος τονίζει πως «οφείλει και η πολιτεία να παράσχει ψυχολογική υποστήριξη στους καταγγέλλοντες, αλλά και να τους προστατεύσει νομικά».

H ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Υπενθυμίζεται ότι ο αλλοδαπός γονέας μετέβη στην Κω προκειμένου να καταγγείλει τη σεξουαλική παρενόχληση του 10χρονου παιδιού του από κάτοικο της Νισύρου, και επειδή δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα, συνελήφθη και κινδύνευσε να απελαθεί, αν και εργάζεται εδώ και επτά χρόνια στην Ελλάδα. Επιστρέφοντας στη Νίσυρο συνελήφθη, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων του νησιού. Σύσσωμοι εκδώσαν ψήφισμα συμπαράστασης συγκεντρώνοντας πάνω από 170 υπογραφές ενώ συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα απαιτώντας την απελευθέρωση του.»
(Lifo 18/4/24)

Σήμερα στη Νίσυρο αναζήτησα και συνάντησα τον Σαϊμίρ. Έναν βιοπαλαιστή πατέρα που από τα άγρια χαράματα έως αργά το βράδυ εργάζεται για να συντηρήσει την οικογένειά του, τη σύζυγό του, τα δυο του παιδιά.

Ο Σαϊμίρ, ο γιος του, ύψωσαν ανάστημα και κατήγγειλαν ένα -όπως φαίνεται- κατ’ εξακολούθηση έγκλημα.

Οφείλουμε να σταθούμε στο πλάι τους. Η κοινωνία της Νισύρου το απέδειξε στην πράξη.
Οφείλει και η πολιτεία να παράσχει ψυχολογική υποστήριξη στους καταγγέλοντες, αλλά και να τους προστατεύσει νομικά.

Στο πρώτο σκέλος, ήδη εθελοντές ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συνδράμουν. Το δεύτερο είναι απόφαση της κυβέρνησης.
Εμείς, ως αξιωματική αντιπολίτευση, στεκόμαστε πλάι στο δίκιο. Σθεναρά.

Δημοσιεύτηκε από Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis στις Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ