Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στυλιανίδης από Βρετανία: Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο βαδίζουν μαζί στην επίτευξη της πράσινης μετάβασης

O υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης μίλησε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο, προς τιμήν της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας (Greek Shipping Cooperation Committee) και μεταξύ άλλων, δήλωσε πως: “Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο βαδίζουν μαζί, σε αγαστή συνεργασία, τόσο για την επίτευξη της πράσινης μετάβασης όσο και για την ανάπτυξη – σχεδιασμό – ριζοσπαστικών αλλά και ρεαλιστικών πολιτικών”. 

Στυλιανίδης: Δυναμική η φωνή του ελληνικού εφοπλισμού εκτός Ελλάδος

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε την Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας. Το γνωστό σε όλους μας “Greek Shipping Cooperation Committee”, που λειτουργεί από το 1935 με πρωτοβουλία της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας του Λονδίνου που αποτελεί δια του Προεδρείου της, δυναμική φωνή του ελληνικού εφοπλισμού εκτός Ελλάδος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επισήμανε επίσης ότι η ελληνική Κυβέρνηση συμμερίζεται πλήρως την ανάγκη επίτευξης περιβαλλοντικής ουδετερότητας των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων μέχρι το 2050 και πως η αειφόρος ανάπτυξη του τομέα των θαλασσίων μεταφορών και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν προτεραιότητα.

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι η προώθηση της βιώσιμης «γαλάζιας οικονομίας» βρίσκεται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα ενώ υπογράμμισε την ανάγκη της διά βίου εκπαίδευσης αλλά και της διαρκούς αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου κεφαλαίου, των ναυτικών, ώστε να συμβαδίζουν με τις συνεχείς τεχνολογικές αλλαγές και τις σύγχρονες απαιτήσεις της βιομηχανίας, καθόσον αποτελούν προαπαιτούμενο για την ασφαλή και τη φιλική στο περιβάλλον λειτουργία των πλοίων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ