Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Για κακούργημα διώκεται ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Με κάταγμα στη μύτη ο βουλευτής της “Ελληνικής Λύσης” Βασίλης Γραμμένος

Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή απήγγειλε ο Εισαγγελέας στον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες, Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση μέσα στην Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Πέμπτη (25/4/24). Μέχρι να απολογηθεί θα κρατείται.

Σε βάρος του βουλευτή ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα στην κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου, που ορίζει ότι:

“Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους ,τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος”.

Σύμφωνα με δηλώσεις της συνηγόρου του κατηγορούμενου, Βάσως Πανταζή, του περιστατικού είχε προηγηθεί ” χυδαία λεκτική επίθεση” του θύματος προς τον εντολέα της. Η συνήγορος αναφέρθηκε σε “δικαιολογημένη αγανάκτηση” , όπως “προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο”. Παράλληλα η κ. Πανταζή εκφράζοντας έκπληξη για την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του κ. Φλώρου , έκανε λόγο για “νομική υπερβολή” επί ενός ατυχούς προσωπικού περιστατικού.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0sjew148zg1)

Με κάταγμα στη μύτη και νάρθηκα ο Γραμμένος 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, που διάβασε στο περιστύλιο της Βουλής ο Κώστας Χήτας από την «Ελληνική Λύση», ο Βασίλης Γραμμένος που δέχθηκε την επίθεση έχει:

«Κάταγμα ρινικών οστών. Διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης. Τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής. Άλλες καθορισμένες διαταραχές της ρινός».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0sidhstq8xd)

Γραμμένος: Με έπιασε από το λαιμό και με πέταξε στο πάτωμα

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, ο οποίος δέχτηκε επίθεση μέσα στη Βουλή από τον ανεξάρτητο βουλευτή, Κωνσταντίνο Φλώρο, μίλησε στο Star για το πρωτοφανές περιστατικό.

«Δεν έχω να απαντήσω στις φαντασίες του καθενός. Δεχτήκαμε επίθεση λεκτική από τον Φλώρο και βγήκαμε από την αίθουσα. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω, δέχτηκα γροθιά στο πρόσωπο και με έριξε στο πάτωμα», ανέφερε στο Star και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα σοκαρισμένος ο Βασίλης Γραμμένος.

Σε ερώτηση για το αν όντως μίλησε με υβριστικά λόγια για την μητέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Βασίλης Γραμμένος λέει:

«Δεν έχω να απαντήσω σε φαντασίες του κάθε ενός»…

Φλώρος: Δεν επιτρέπω σε κανέναν να πιάνει τη μητέρα μου στο στόμα του”

Αναφορικά με το περιστατικό της λεκτικής επίθεσης, ο Κωνσταντίνος Φλώρος δήλωσε στο Star ότι: «Δεν επιτρέπω σε κανέναν, ειδικά τη μητέρα μου, πού είναι ό,τι πιο ιερό έχω στον κόσμο, να την πιάνει στο στόμα του» και πρόσθεσε:

«Με χειρονομίες, με κ…δάχτυλα μου έλεγε “εσένα θα σε γ…, εσένα και τη μανούλα σου και θα σας πάω με χειροπέδες μέσα”. Τι δουλειά έχουν αυτά στο κοινοβούλιο;»

Ο κ. Φλώρος πρόσθεσε επίσης ότι αμύνθηκε και τον χτύπησε γιατί ο κ. Γραμμένος τον έσπρωξε.

«Αμύνθηκα, είναι μάρτυρας και ο αστυνομικός, γιατί ο κ. Γραμμένος με έσπρωξε, με απώθησε για να μπει στην αίθουσα», είπε.

Όσο για το αν μετάνιωσε, ο ανεξάρτητος βουλευτής απάντησε:

«Μια χαρά είναι, δεν έπαθε κάτι, απλά τον έριξα. Όταν κάποιος μου βρίζει τη μητέρα, δε μετανιώνω για οτιδήποτε κάνω».

Ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» έκανε κεφαλοκλείδωμα και γρονθοκόπησε τον βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης», Βασίλη Γραμμένο, με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει η μύτη του και να οδηγηθεί στο ιατρείο της Βουλής για τις πρώτες βοήθειες.

Πατέρας Κωνσταντίνου Φλώρου: Ο Βασίλης Γραμμένος προκάλεσε – Στημένο το επεισόδιο στη Βουλή

Για στημένο επεισόδιο στη Βουλή από την πλευρά του Βασίλη Γραμμένου έκανε λόγο ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου.

«Μπράβο που ο γιος μου κατάφερε να ρίξει κάτω έναν πρώην μποξέρ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του ανεξάρτητου βουλευτή, Κωνσταντίνου Φλώρου για το επεισόδιο στο Κοινοβούλιο.

«Ο κ. Γραμμένος έπεσε μόνος του κάτω», συνέχισε ο πατέρας του βουλευτή και τόνισε: «Ο Βασίλης Γραμμένος επαίρεται ότι ξέρει πολεμικές τέχνες». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, «έχει επιδοθεί σε έναν ανηλεή και χυδαίο πόλεμο εναντίον μου».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0si5ogkt7gp)

Το χρονικό του ξυλοδαρμού στη Βουλή – Οι διάλογοι «πεζοδρομίου»

Αφορμή ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμηση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού και η οποία τελικά ολοκληρώθηκε με ψήφους 258 «ΥΠΕΡ», 8 «ΟΧΙ» και 3 «παρών».

Ο κ. Φλώρος, του οποίου ο πατέρας είχε κάνει τη μήνυση κατά του κ. Βελόπουλου, είχε ζητήσει να πάρει τον λόγο στην Ολομέλεια, ωστόσο ο κανονισμός δεν το επέτρεπε και δεν του δόθηκε, αντιδρώντας σε αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Χήτα.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Φλώρος ισχυρίστηκε πως προηγήθηκε λεκτικό επεισόδιο εντός της αιθούσης για την άρση ασυλίας του Βελόπουλου. Σύμφωνα με τον κ. Φλώρο ειπώθηκαν τα εξής:

Κ. Φλώρος: Οι δικαστές θα κρίνουν τι θα γίνει με τον Βελόπουλο.

Β. Γραμμένος: Βούλωσε το εσύ σκουπίδι

Κ. Φλώρος: Άντε.

Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@.

Όταν στη συνέχεια, οι δύο άνδρες βγήκαν έξω από την Ολομέλεια, ο κ. Φλώρος του επιτέθηκε, τον έπιασε από τον λαιμό, τον γρονθοκόπησε και τον έριξε στο πάτωμα. Αμέσως μετά, ο Βασίλης Γραμμένος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0schi50gh0p)

Ελληνική Λύση: Fake news ο διάλογος Φλώρου και Γραμμένου

Από την πλευρά της, η Ελληνική Λύση απορρίπτει τις εν λόγω πληροφορίες, κάνοντας λόγο για «ευφάνταστο δήθεν διάλογο». «Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος –για κακούργημα πλέον– αλλά και κάποιοι “καλοθελητές”, που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Πιο αναλυτικά, η Ελληνική Λύση, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει τα εξής:

«Εδώ και αρκετή ώρα διακινείται σε όλα τα sites ένας ευφάνταστος δήθεν διάλογος μεταξύ του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου και του βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου.

Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος -για κακούργημα πλέον- αλλά και κάποιοι “καλοθελητές”, που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης.

Καλούμε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να απέχουν από την αναπαραγωγή του, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη».

«Του έκανα κεφαλοκλείδωμα, δεν τον χτύπησα», είπε ο Φλώρος

Σύμφωνα με τον ALPHA και μετά από ερώτηση που του έγινε από τον ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού, ο Κωνσταντίνος Φλώρος δεν έχει μετανιώσει για την πράξη του, προσθέτοντας πως ο κύριος Γραμμένος του έβρισε την μητέρα.

«Ήμουν εκτός εαυτού, μου έβρισε τη μητέρα. Δεν τον χτύπησα, του έκανα κεφαλοκλείδωμα. Είναι συμπεριφορά αυτή, να με βρίζει μέσα στη Βουλή;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Φλώρος.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0scgj5wmwjd)

Τασούλας: 15ήμερη αποβολή και αίτημα για άρση ασυλίας – Βελόπουλος: «Μειράκια του βίου της πολιτικής συμπεριφέρονται ως προβατόσχημοι λύκοι» 

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ζήτησε την ανώτερη ποινή που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, δηλαδή την αποβολή του Κωνσταντίνου Φλώρου από το Κοινοβούλιο για 15 ημέρες.

«Ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει την κτηνώδη συμπεριφορά για αυτό είναι επιεικής. Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω είναι να τον απομακρύνω με τη φρουρά για 15 μέρες από τις εργασίες του Σώματος. Χάδι έναντι της χυδαιότητας», είπε ο κ. Τασούλας, τονίζοντας ότι θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλο, ο οποίος είχε ανέλθει στο βήμα, ο κ. Τασούλας είπε: «Κύριε πρόεδρε, ζητώ συγγνώμη ως πρόεδρος της Βουλής γι’ αυτό το περιστατικό. Αισθάνομαι ότι αφορά κι εμένα. Έγινε πριν από λίγο εδώ, έξω από την Ολομέλεια. Θα φροντίσουμε ώστε οι συνέπειες αυτής της πράξης να είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές», τόνισε ο κ. Τασούλας.

Σχολιάζοντας το επεισόδιο, ο κ. Βελόπουλος θεώρησε «αδιανόητο, μειράκια του βίου της πολιτικής να συμπεριφέρονται με βία ως προβατόσχημοι λύκοι. Δικαιολογίες μπορεί να βρει ο καθένας όσες θέλει […] Ξέρετε ποια η διαφορά του ανθρώπου από τα υπόλοιπα ζώα; Τα ζώα αν τα πειράξεις μπορεί να αντιδράσουν. Ο άνθρωπος όμως διαφέρει στο μυαλό, την κρίση και τη λογική, που κάποιοι δεν διαθέτουν εδώ μέσα, δυστυχώς».

Στίγκας: Τραγικό και απαράδεκτο περιστατικό

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, αναφέρθηκε στο σοκαριστικό περιστατικό του ξυλοδαρμού στη Βουλή, λέγοντας: «Πολύ τραγικό και απαράδεκτο περιστατικό. Το καταδικάζουμε απερίφραστα» τόνισε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας αναφορικά με την επίθεση του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης, στη Βουλή.

«Καταδικάζουμε την κάθε μορφή βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται. Ιδίως σε αυτό τον ιερό χώρο που τον σεβόμαστε και αγαπάμε. Συμφωνούμε με τον κ. Τασούλα ώστε να μην υπάρχουν τέτοια άθλια περιστατικά εδώ μέσα» υπογράμμισε.

Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Βουλή μεταξύ Κωνσταντίνου Φλώρου και Βασίλη Γραμμένου εξέδωσε ο Παύλος Μαρινάκης, στο οποίο κάνει λόγο για «φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας», προσθέτοντας πως οι «βιαιοπραγίες μας γυρίζουν σε εποχές που η χώρα έχει αφήσει πίσω της ανεπιστρεπτί».

Μαρινάκης: Βουλευτές μετέτρεψαν σε ρινγκ χώρους του Κοινοβουλίου, είμαστε απέναντι στη βία και στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας

Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Βουλή μεταξύ Κωνσταντίνου Φλώρου και Βασίλη Γραμμένου εξέδωσε ο Παύλος Μαρινάκης, στο οποίο κάνει λόγο για «φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας», προσθέτοντας πως οι «βιαιοπραγίες μας γυρίζουν σε εποχές που η χώρα έχει αφήσει πίσω της ανεπιστρεπτί».
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Τα όσα συνέβησαν στην Βουλή σήμερα είναι απαράδεκτα και αχαρακτήριστα και δεν συνάδουν με το Δημοκρατικό πολίτευμα.

Βουλευτές μετέτρεψαν σε ρινγκ χώρους του Κοινοβουλίου και αρχηγός κόμματος απειλεί, εμμέσως πλην σαφώς, βουλευτές, προειδοποιώντας τους να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα.

Οι βιαιοπραγίες, οι πρακτικές των άκρων και η χυδαία ρητορική λαϊκισμού, μας γυρίζουν σε εποχές που η χώρα έχει αφήσει πίσω της ανεπιστρεπτί και η κοινωνία έχει συνολικά απορρίψει.

Οφείλουμε, ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία να στεκόμαστε απέναντι -και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε- σε όλες αυτές τις λογικές που οδήγησαν την χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Είμαστε απέναντι στη βία, απέναντι στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας, απέναντι σε τραμπουκισμούς και απειλές».

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανές περιστατικό, υπενθυμίζει τον κίνδυνο που συνιστά για τη Δημοκρατία η ανοχή στη ρητορική μίσους και τον τραμπουκισμό

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου από τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνο Φλώρο, έξω ακριβώς από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

«Το πρωτοφανές και αδιανόητο αυτό περιστατικό καταδεικνύει την περιφρόνηση των ακροδεξιών μορφωμάτων για το Κοινοβούλιο και υπενθυμίζει εμφατικά τον κίνδυνο που συνιστά για τη Δημοκρατία μας η ανοχή στη ρητορική μίσους και τον τραμπουκισμό. Εντός και εκτός Βουλής», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσθέτει ότι «όλες οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να υψώσουν τείχος αλληλεγγύης και σεβασμού απέναντι στις προκλήσεις των ακροδεξιών που θέλουν να μετατρέψουν σε ζούγκλα τη Βουλή και την ελληνική κοινωνία».

Σπυρόπουλος: «Οι πολίτες πρέπει να προβληματιστούν για αυτούς που επιλέγουν στα κοινοβούλια»

Για το πρωτοφανές περιστατικό στη Βουλή, με τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου από τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και Εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος. Είναι «θλιβερό», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «οι πολίτες πρέπει να προβληματιστούν για αυτούς που επιλέγουν στα κοινοβούλια».

Εικόνες από το πρωτοφανές επεισόδιο

ksulo_sti_vouli_flwros_grammenos

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ