Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βορίδης κατά Βελόπουλου: Αλιεύει στα θολά νερά της καλλιέργειας της βίας, της τοξικότητας και του διχασμού

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή στο action24 ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης ξεκίνησε από το περιστατικό βιαιοπραγίας στη Βουλή, την Τετάρτη, περιγράφοντάς το ως «εξαιρετικά δυσάρεστο». Εν συνεχεία, αφού θύμισε ότι αντίστοιχα επεισόδια είχαν σημειωθεί και παλαιότερα, σχολίασε ότι πολλές φορές η ψήφος διαμαρτυρίας καταλήγει στο να εκλέγονται εκπρόσωποι που δεν τιμούν την εντολή την οποία είχαν πάρει. Εξ ου και η ευθύνη των ψηφοφόρων, συμπέρανε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης παρατήρησε ότι από το… «Φρουρά, φρουρά», τώρα το Κοινοβούλιο επέβαλε στον πρωταγωνιστή του επεισοδίου τη μέγιστη προβλεπόμενη ποινή, της 15νθήμερης αποβολής από τις εργασίες της Βουλής, ενώ διετάχθη και η σύλληψή του. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται βουλευτής, εντός του Κοινοβουλίου, με την άδεια του προέδρου του Σώματος -και αυτό δείχνει διαφορά στάσης, ήθους και της αντίληψης για την προστασία του κοινοβουλευτικού θεσμού, από την παρούσα προεδρία, σημείωσε.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0t3z7eaxq3d)

Ειδικώς για το κόμμα των «Σπαρτιατών», αφού διευκρίνισε ότι οι δικαστικές εξελίξεις κινούνται σε τρία επίπεδα (δίωξη από ‘Αρειο Πάγο για εξαπάτηση εκλογέων, απόφαση του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου για την κάθοδο στις ευρωεκλογές και απόφαση Ειδικού Δικαστηρίου, ως εκλογοδικείου, για τις έδρες), υπενθύμισε ότι το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αξιοποιεί νομικά τις διατάξεις που ψήφισε παλαιότερα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Εσωτερικών.

Κάνοντας, εξ άλλου, λόγο για «κεκρυμμένη ηγεσία που ασκείται από τον Κασιδιάρη», υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είχε δεχθεί, τότε, κριτική από την αριστερή αντιπολίτευση. Ως εκ τούτου, συνέχισε, «ερήμην της Αριστεράς, με την Αριστερά απέναντι» ψηφίσθηκε η εν λόγω διάταξη.

Παραλλήλως, όμως, ο υπουργός Επικρατείας προχώρησε και σε μία πολιτική τοποθέτηση σε σχέση με τους ψηφοφόρους του κόμματος των «Σπαρτιατών»: οι ψήφοι αυτοί δεν πρόκειται να έλθουν στη Νέα Δημοκρατία, αφού το κυβερνών κόμμα έχει χρεωθεί ότι είχε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

«’Αλλοι αλιεύουν» στο συγκεκριμένο ακροατήριο, τόνισε και επικαλέσθηκε σχετική τοποθέτηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (σ.σ. του Βασίλη Κασσελάκη), στην οποία αρχικώς χαρακτήριζε ευπρόσδεκτες τις συγκεκριμένες ψήφους (ακολούθησε διορθωτική δήλωση). Ο Μ. Βορίδης σχολίασε ότι κατανοεί τις άστοχες δηλώσεις, ιδίως όσων δεν είναι έμπειροι με την πολιτική, εν τούτοις «κάτι δείχνουν».

Ειδικότερα για την απόφαση του εκλογοδικείου, η οποία εκκρεμεί, ο Μ. Βορίδης προχώρησε σε μία υπόθεση εργασίας, όπως επεσήμανε, σύμφωνα με την οποία αν το δικαστήριο κρίνει ότι κακώς συμμετείχε στις εκλογές το συγκεκριμένο κόμμα, τότε, κατά τη γνώμη του, θα πρέπει οι ψήφοι τους να αφαιρεθούν και να γίνει επανακατανομή ψήφων και εδρών, με βάση τα νέα αποτελέσματα.

Όμως, ο υπουργός Επικρατείας εξαπέλυσε, παραλλήλως, σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης: χαρακτηρίζοντας, επί λέξει, απαράδεκτη και προκλητική την προτροπή του να μην μεταβούν στους ναούς τις ημέρες του Πάσχα οι βουλευτές που ψήφισαν την ισότητα στον πολιτικό γάμο, τον κατηγόρησε ότι «αλιεύει για άλλη μια φορά στα θολά νερά της καλλιέργειας της βίας, της τοξικότητας και του διχασμού. Κάνουν λάθος, πέρασε άσχημα ο τόπος εκείνες τις εποχές. Περάσαμε δύσκολα, όταν είχαμε την κατάρρευση και την πτώχευση της χώρας και κάποιοι από το βήμα της Βουλής μας έλεγαν πως θα μας κρεμάσουν, μας έλεγαν για τις κρεμάλες, τα λαϊκά δικαστήρια και τις πλατείες, παρακινούσαν σε προπηλακισμούς. Δεν είναι πρωτόγνωρα, απλώς είμαστε σε τελείως διαφορετική πολιτική φάση», είπε και συνέχισε:

«Η κοινωνία αναγνωρίζει ότι έχουμε μπει σε ένα δρόμο, με όλες τις δυσκολίες, εγώ δεν υποτιμώ τίποτε. Η Ελλάδα δεν είναι εκεί όπου ήταν 5, 7, 10 χρόνια πριν. Είναι μια άλλη Ελλάδα, αυτή σήμερα, και ο κ. Βελόπουλος που επενδύει σε αυτήν την τοξικότητα, θα το πληρώσει πολιτικά, με την απόρριψη αυτής της προτροπής από το εκλογικό σώμα».

Επιπλέον, όσοι βουλευτές θέλουν να πάνε στις εκκλησίες, μια χαρά θα πάνε και δεν θα ζητήσουν άδεια από κανένα. Εξ άλλου, συμπλήρωσε, η απολύτως συντριπτική πλειοψηφία ιερέων και πιστών δεν πρόκειται να ακολουθήσουν την προτροπή του κ. Βελόπουλου, εκτίμησε επίσης. Και, κλείνοντας τη σχετική αναφορά, είπε για τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης ότι δεν έχει κατανοήσει πού βρίσκεται η δημοκρατία μας σήμερα.

Ακολούθησε η κριτική προς το κόμμα της «Νίκης»: με αφορμή τη χειροδικία κατά της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Αγγελικής Δεληκάρη, ο Μάκης Βορίδης επεσήμανε ότι η «Νίκη» εμφανίσθηκε ως ένα κόμμα με μειλίχιο ύφος και αντ’ αυτού σήμερα διαπιστώνεται ότι έχει στις τάξεις της προκλητικούς και φανατικούς ανθρώπους. Υπήρξε, άλλωστε, βουλευτής της που περίπου επικρότησε την επίμαχη συμπεριφορά, συμπλήρωσε.

Αμέσως μετά μίλησε για την υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη μέσα από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας: Είναι μια υποψηφιότητα «υψηλού συμβολισμού», αφού πρόκειται για το φυλακισμένο, εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, εις βάρος του οποίου παραβιάσθηκε κάθε αρχή δικαίου, δήλωσε. Κάνοντας δε, λόγο για «υποψηφιότητα υπεράσπισης του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού», προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα λέγοντας ότι προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας και χωρίς αυτόν (το σεβασμό) δεν υπάρχει τέτοια πορεία, ξεκαθάρισε.

Ερωτηθείς, τέλος, για την κατανομή κομματικής δουλειάς σε δώδεκα υπουργούς (σ.σ. ο κ. Βορίδης έχει χρεωθεί την Πελοπόννησο), είπε πως ήταν απόφαση του προέδρου της ΝΔ. «Οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες. Όπως όλες οι περιοχές, έτσι και η Πελοπόννησος είναι κρίσιμη και θα δώσουμε στην Πελοπόννησο τη σημασία και την αξία που πρέπει στην προεκλογική περίοδο», ανέφερε κλείνοντας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ