Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βούλα Κεχαγιά: Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε τις ψήφους και τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών – Δεν μας εκφράζουν, δεν ταυτιζόμαστε

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε τις ψήφους και τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών. Δεν μας εκφράζουν, δεν ταυτιζόμαστε, δεν έχουμε τίποτα κοινό, τους αποστρεφόμαστε. Το είπε ξεκάθαρα ο Στέφανος Κασσελάκης χθες και το επαναλαμβάνω και εγώ σήμερα», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, σε συνέντευξη της στον ρ/σ ”Στο Κόκκινο 105,5”.

Τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα «παραπλανημένων ψηφοφόρων» και πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν απευθύνεται σε κανέναν ψηφοφόρο της Ακροδεξιάς σε αντίθεση βέβαια με άλλα κόμματα». Αναφέρθηκε στη ΝΔ «που θέλει να αλιεύσει ψήφους από την Ακροδεξιά, το ομολόγησε η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου λέγοντας ότι η συμπερίληψη του κ. Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ αυτό εξυπηρετεί». Σχολίασε πως «και μόνο να κοιτάξουμε τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου και ποιοι άνθρωποι είναι ενταγμένοι, ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Βορίδης, ο κ. Πλεύρης παλιότερα, καταλαβαίνουμε ποιοι αντλούν ψήφους από την Ακροδεξιά ή ποιοι εκφράζουν την Ακροδεξιά».

Κληθείσα να σχολιάσει τις αιχμές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι κατέθεσαν υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, το οποίο δεν μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις του. «Αν θεωρεί το ΠΑΣΟΚ ότι επηρέασε την απόφαση του Αρείου Πάγου επειδή έστειλε υπόμνημα νομίζω ότι μας κοροϊδεύει όλους», σχολίασε. «Θύμισε» ότι και πέρυσι είχαν καταθέσει υπομνήματα και «νομικές πρωτοβουλίες της ΝΔ που υποστήριξε και το ΠΑΣΟΚ» και πως το αποτέλεσμα ήταν και οι Σπαρτιάτες να μπουν στη Βουλή και ο Κασιδιάρης στην τοπική αυτοδιοίκηση «μολονότι στη συνέχεια χαρακτηρίστηκε έκπτωτος». «Τώρα το να πιάνεται η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ή όποιο άλλο κόμμα και να λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε υπόμνημα, αυτό είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Διότι δεν καθορίζει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου ένα υπόμνημα και γιατί εμείς εκφραστήκαμε με την πολιτική δήλωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής και των παραφυάδων της μέσα από ένα εμπεριστατωμένο κείμενο το οποίο λέει την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», είπε.

Η κυρία Κεχαγιά σχολίασε ότι άκουσε χθες τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «να λέει ότι η ρητορική της Ακροδεξιάς πολλές φορές συμπίπτει με την ρητορική της άκρας Αριστεράς, στην οποία ενέταξε και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Είπε ότι αυτά είναι επικίνδυνα να ακούγονται και πως «ο κιτρινισμός της κυβέρνησης υπερβαίνει σε κίτρινο ακόμη και την αφρικανική σκόνη, που είδαμε να επικάθεται τις τελευταίες ημέρες στον ορίζοντα της χώρας μας, και κιτρινίζει την πολιτική ατμόσφαιρα».

Αναφορικά με τις επικρίσεις που δέχτηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για δήλωσή του για την υγεία, η εκπρόσωπος του κόμματος ανέφερε ότι αυτές «πάτησαν σε μια διατύπωση του προέδρου, του κ. Κασσελάκη, ο οποίος όμως είχε βάλει στην φράση του τη λέξη επένδυση». Σύμφωνα με την ίδια ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης λένε ότι θα γίνουν και επενδύσεις. «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τι λέει; 7,5% επί του ΑΕΠ για τη δημόσια υγεία. Και είπαμε ότι μπορούν να βρεθούν και πρόσθετα κονδύλια αν υπάρξει ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης ή άλλων πόρων. Νέα προτεραιοποίηση λοιπών εθνικών και κοινοτικών πόρων για την στήριξη και την ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Είναι πάρα πολύ απλό», τόνισε. Σχολίασε ότι «είναι σαφείς οι θέσεις μας από εκεί και πέρα υπάρχουν οι γνωστές διαστρεβλώσεις».

«Όχι! Δεν θα αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες για την αμέλεια, για τις παραλείψεις και για την μεταγενέστερη συγκάλυψη που επιχειρήθηκε στο έγκλημα των Τεμπών. Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο και θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», σχολίασε τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, Βίκυς Φλέσσα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ