Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

”Επίσημο τέλος” για τον Γιώργο Κύρτσο – Η ανάρτησή του στην πλατφόρμα ”Χ”

«Επίσημο τέλος» για τον Γιώργο Κύρτσο, αφού σήμερα έληξε η θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο, με την τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας ενόψει των επερχόμενων Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024.

Ο Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν εδέχθη πρόταση από κάποιο κόμμα και ως εκ τούτου, δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα ”Χ” (πρώην Twitter) ανέφερε:

«Σήμερα το επίσημο τέλος της δεκαετούς παρουσίας μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας του ΕΚ. Σύντομος απολογισμός. Την πρώτη πενταετία (2014-19) στήριξα σαν μέλος της επιτροπής Οικονομικών, την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την αναγκαία αλλαγή οικονομικής πολιτικής. Τη δεύτερη πενταετία (2019-24) αφιέρωσα την προσπάθειά μου στη στήριξη της Ουκρανίας, στη διεύρυνση της ΕΕ προς Ουκρανία,Μολδαβία,Γεωργία και τις 6 χώρες των Δ.Βαλκανίων και στην προάσπιση του κράτους δικαίου στην ΕΕ και ειδικά στην Ελλάδα. Κατάλαβα πολλά, έμαθα περισσότερα και θέλω να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν σε ωραίους αγώνες και σκληρές αντιπαραθέσεις, ειδικά το πραγματικά φιλόξενο και φιλελεύθερο Renew Europe!»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ