Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ερώτηση Γ. Καρύδη για  τη λειτουργία και τα προβλήματα της ΔΕΥΑΚ

O Δημοτικός Σύμβουλος  Επικεφαλής της Παράταξης  ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Γιώργος Καρύδης κατέθεσε ερώτηση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Φ. Αλαμάνο για  τη λειτουργία και τα προβλήματα της ΔΕΥΑΚ και ζητά  να συμπεριληφθεί στη 2η ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Απριλίου  2024.

Η ερώτηση απευθύνεται :

1) Στον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Στέφανο Πενηντάρχου- Πουλημένο και

2) Στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Αχ. Μάζη.

κ. Δήμαρχε,

κ. Πρόεδρε της ΔΕΥΑΚ,

Είναι γνωστό ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης και στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αλλά και σε ολόκληρη την Κέρκυρα αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας.

Η οικονομική της κατάσταση είναι δραματική. Το υδρευτικό δίχτυο τυγχάνει φθαρμένο με αποτέλεσμα να προκαλούνται συνεχείς βλάβες.  Υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις κυρίως σε τεχνικό προσωπικό, αλλά και σε υδραυλικό και αδρευτικό εξοπλισμό.  Έτσι λαμβάνει χώρα σημαντική απώλεια νερού καθώς και συχνές και απροειδοποίητες διακοπές ύδρευσης.

Οι συνδημότες του Δήμου μας, αλλά και οι επισκέπτες  του στερούνται ένα κύριο δημόσιο αγαθό, όπως το νερό, κατάλληλο για όλες τις χρήσεις και μάλιστα αιφνιδιαστικά, χωρίς να το γνωρίζουν.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε ώστε να επέλθει η οικονομική ανάκαμψη της ΔΕΥΑΚ, να λάβει χώρα η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, να βελτιωθεί το φθαρμένο και ελλειμματικό υδρευτικό δίχτυο, να παύσουν οι συχνές διακοπές νερού και να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών;

Τελικά υπάρχει προοπτική για την κατασκευή του έργου των Φραγμάτων, ώστε κάποια στιγμή ν΄ αποκτήσει και η Κέρκυρα πόσιμο νερό; 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ