Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Με 10 χρόνια φυλακή κινδυνεύει ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Φλώρος – Στη ΓΑΔΑ πέρασε το βράδυ, σήμερα η απολογία του

Αντιμέτωπος με κάθειρξη έως και δέκα ετών βρίσκεται ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, που επιτέθηκε στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο μετατρέποντας τη Βουλή σε ρινγκ.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής, που παρέμεινε το βράδυ στη ΓΑΔΑ, πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα χθες λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και ζήτησε προθεσμία για σήμερα το πρωί προκειμένου να απολογηθεί για την πράξη του. Κατά την πρώτη παράγραφο του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπεται: «Όποιος με βία ή απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία, τη Βουλή, την κυβέρνηση ή μέλος τους σε εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega αρνήθηκε ότι γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, λέγοντας πως «τον έπιασα από τον γιακά και τον έριξα κάτω. Ούτε γρονθοκοπήματα ούτε τίποτε άλλο απ’ όσα έχουν ειπωθεί, δεν έχει συμβεί το παραμικρό. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ούτως ή άλλως με οποιονδήποτε τρόπο ιατροδικαστικής έρευνας ή οτιδήποτε, αν εγώ γρονθοκόπησα κανέναν. (…) Αν κάποιος έχει σημάδια απ’ όλο αυτό, ίσως είμαι εγώ. Στον λαιμό μου, που έχω και κάποιες γρατζουνιές. Από τον γιακά, σαν κεφαλοκλείδωμα, και τον έριξα κάτω».

Ο ίδιος έστρεψε τα βέλη του στον Βασίλη Χήτα και τον Βασίλη Γραμμένο σημειώνοντας πως «μου κόλλαγε ο κύριος Γραμμένος με το σώμα του μπροστά και του έλεγα “τι είπες; Πες τα εδώ μπροστά στον αστυνομικό. Γιατί δεν λες ό,τι είπες μέσα και να το πεις και στον αστυνομικό μπροστά;”. Εκείνη τη στιγμή με απωθεί, με σπρώχνει για να μπει μέσα στην αίθουσα. Εγώ από αντίδραση, θέλετε σε άμυνα, αντίδραση, όπως θέλετε πείτε το, τον έπιασα από τον γιακά και τον έριξα κάτω».

Πάντως, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο Βασίλης Γραμμένος υποφέρει από κάταγμα ρινικών οστών, διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης, τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής και καθορισμένες διαταραχές της ρινός. Μάλιστα, του τοποθετήθηκε νάρθηκας ανάπαυσης πηχεοκαρπικής και έλαβε αναρρωτική άδεια 10 ημερών.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ