Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τον προσυμπτωματικό έλεγχο: Η πρόληψη σώζει ζωές, ειδικά για τον καρκίνο του μαστού

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υγείας για τον προσυμπτωματικό έλεγχο μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  Την εκδήλωση άνοιξε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ακολούθησε η ομιλία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Δημήτρη Παπαστεργίου. Στο βήμα ακολούθησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και τελευταίος ο πρωθυπουργός.

«Πολύ σπάνια αναλογιζόμαστε τι πρέπει να κάνουμε πριν φτάσουμε στο νοσοκομείο» τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σε μία μεγάλη κατηγορία νοσημάτων η πρόληψη σώζει ζωές, ειδικά για τον καρκίνο του μαστού» πρόσθεσε.

«Είναι ο φόβος ή η αλαζονεία. Η ασθένεια πιστεύουμε ότι αφορά κάποιον άλλον και όχι εμάς. Αυτό πρέπει να πολεμήσουμε. Εδώ έρχεται η Πολιτεία με ένα βαρύ και ακριβό πρόγραμμα να αντιμετωπίσει 4 σημαντικές ασθένεις για τις οποίες η πρόληψη μπορεί να κάνει την διαφορά. Το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά είναι η πιλοτική ναυαρχίδα. Ένα πρόγραμμα που αφορά εκατ. γυναίκες. Πήγαμε εμείς στις γυναίκες και δεν περιμέναμε να έρθουν οι γυναίκες σε εμάς, στέλνοντας μήνυμα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου «Προλαμβάνω»

Δεν μπορώ να φανταστώ μεγαλύτερη αποστολή από το να σώσουμε ζωές. Κάνουμε μάλιστα έκκληση σε όσες γυναίκες δεν ήρθαν για τις εξετάσεις να το κάνουν. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα να κάνουμε και ιδιαίτερα για τα υπόλοιπα 3 νοσήματα, όπως για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας για τον οποίο βέβαια έχουμε την δυνατότητα να τον εξαλείψουμε με εμβολιασμό στην κατάλληλη ηλικία, υποστήριξε σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο πρωθυπουργός.

Ο καρκίνο του παχέως εντέρου και βέβαια την πρώτη αιτία θανάτου στη χώρα μας, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, που συνδέονται πολύ με τον τρόπο ζωής μας. Γιατί πριν φτάσουμε στο τομέα των προοληπτικών εξετάσεων πρέπει να δούμε τον τομέα της δημόσιας Υγείας. Να εξηγήσουμε με απλά λόγια στα παιδιά μας ότι υπάρχουν πέντε συνήθειες που μπορεί να είναι απολύτως καθοριστικές για το πόσο καλά ή πόσο θα ζήσουμε. Πέντε συνήθειες. Για το πόσο αθλούμαστε, αν καπνίζουμε, αν πίνουμε, αν τρώμε υγιεινά και αν είμαστε υπέρβαροι, συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αν σκεφτούμε κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, να προβάλουμε το αύριο στο σήμερα. Αν θέλουμε να έχουμε μία πραγματικά υγιή γήρανση πρέπει να φροντίσουμε από σήμερα την υγεία μας. Αυτά χρειάζονται εκπαίδευση αλλά και βιοματικές εμπειρίες, τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανοίγωντας την εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού, ξεκίνησε την ομιλία του με μία προσωπική ιστορία από μία συνάντηση που είχε με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με τον οποίο όπως ανέφερε υπήρχε μία ιδιαίτερη σχέση. «Πριν από αρκετά χρόνια είχα την τύχη να είμαι στο σπίτι του αείμνηστου Κ. Μητσοτάκη. Του είπα κ. πρόεδρε έχετε φτάσει σε αυτή την ηλικία και είστε ακμαιότατος. Μου είπε, ” Άδωνι, μην πιστεύεις τίποτα”. Και άρχισε να μου λεει πόσα πράγματα είχε πάθει. ”Ψαχνόμουν τόσο πολύ που τα έβρισκα όλα από την αρχή. Και ότι βρίσκεις στην αρχή σε αφήνει. Ότι αργείς να το βρεις σε ακολουθεί μία ζωή” μου είχε πει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Δείτε φωτογραφίες:

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ