Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας με τη συμμετοχή του δημάρχου Στ. Πουλημένου, των αντιδημάρχων πολιτικής προστασίας και τουρισμού, του προϊσταμένου του γραφείου  πολιτικής προστασίας, της διοικήτριας του νοσοκομείου αλλά και στελεχών της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, του Λιμενικού, της αρχαιολογίας, εθελοντικών ομάδων κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε η ανάγκη ετοιμότητας όλων των υπηρεσιών εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, με δεδομένο την πυκνή βλάστηση στο νησί και τους χαμηλούς δείκτες βροχοπτώσεων που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Επίσης έγινε αναφορά στα διαπόντια νησιά και στις νησίδες (Βίδο, Λαζαρέτο, Ποντικονήσι) και συγκεκριμένα στη δυνατότητα άμεσης επέμβασης με την χρήση πλωτών μέσων, σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού.

Μεταξύ άλλων το Συντονιστικό τοπικό όργανο πολιτικής προστασίας απασχόλησε και το κτήμα του Μον Ρεπό, στο οποίο χρειάζεται, όπως ειπώθηκε να γίνει περαιτέρω καθαρισμός, ενώ ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα στο συγκεκριμένο χώρο, άσκηση της πυροσβεστικής, υπηρεσίας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ