Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημοσκόπηση GPO για τα “Παραπολιτικά”: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Το κυβερνών κόμμα ανακάμπτει και συσπειρώνεται

Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται σήμερα στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ». Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,3%, το ΠΑΣΟΚ 13,5%, το ΚΚΕ 8,8%, οι Σπαρτιάτες 2,4%, η Ελληνική Λύση 9,1%, η Νίκη 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, το ΜέΡΑ25 2,1%, η Νέα Αριστερά 2,7% και οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου 2,2% και άλλο 2,8%

Η Ν.Δ. το προηγούμενο διάστημα, χωρίς να αμφισβητείται το καθαρό της προβάδισμα, βρέθηκε σε δύσκολη θέση δημοσκοπικά, αλλά και πολιτικά, λόγω του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά κυρίως εξαιτίας της εξελισσόμενης υπόθεσης του δυστυχήμα τος των Τεμπών.

Η κατάσταση αρχίζει και θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της περσινής προεκλογικής περιόδου, όταν, ενώ το δυστύχημα των Τεμπών κυριαρχούσε στη δημόσια ατζέντα, βαδίζοντας προς τις εκλογές η συζήτηση μετατοπίστηκε στα θέματα της κυβερνητικής εκλεξιμότητας και τα Τέμπη υποχώρησαν, για να επανέλθουν έναν χρόνο αργότερα.

Βέβαια, το διακύβευμα τότε αφορούσε το κυβερνητικό αύριο της χώρας, τώρα όμως η τραγική αυτή υπόθεση φαίνεται να υποχωρεί και να δίνει τη θέση της σε μια πιο αμιγώς πολιτική συζήτηση. Πλησιάζοντας λοιπόν προς τις εκλογές, βλέπουμε τη Ν.Δ. να ανακάμπτει και να επανέρχεται στα ποσοστά του Φεβρουαρίου, ενώ κερδισμένος εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ