Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στο Λονδίνο με φόντο την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα – Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις

Διμερής συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη και του Τούρκου ομολόγου του Χακάν Φιντάν πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις καθώς και περιφερειακά και διεθνή θέματα.

Η συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ εντάσσεται στον κύκλο επαφών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι τη Παρασκευή έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη ο 6ος Γύρος Συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας στο πλαίσιο της Θετικής Ατζέντας, της οποίας ηγήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν αναμενόταν να προηγηθεί εκείνης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου.

Στις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 13 Μαΐου στην Άγκυρα. Οι δύο ηγέτες είχαν συναντηθεί, τον Δεκέμβριο, όταν ο Τούρκος πρόεδρος είχε επισκεφθεί την Αθήνα.

Προ ημερών, ερωτηθείς για τη συνάντηση ο Ερντογάν είχε κάνει λόγο για ανταποδοτική επίσκεψη. «Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη είναι ένα είδος ανταποδοτικής επίσκεψης. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό στάδιο στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας. Θα έχουμε συζητήσεις για το πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας σε πολύ καλύτερη θέση από τη σημερινή», είχε πει.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ