Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας έπειτα από τις πολλές ταυτόχρονες φωτιές

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε εκτάκτως ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας με τη συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛΑΣ, του ΓΕΕΘΑ, του Γενικού Διευθυντή Δασών Ευ. Γκουντούφα και της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου.

Η σύσκεψη είναι σε εξέλιξη και πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων που θα συνεχίσουν να πνέουν κατά τόπους και τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με ανάρτησή του προειδοποίησε για τις σημαντικές ποινές που επισύρει πλέον ο εξ’ αμελείας εμπρησμός.

Όπως τόνισε, ήδη έγιναν 3 συλλήψεις, επεβλήθησαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και σχηματίστηκαν δικογραφίες, ενώ ένας εξ αυτών θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα.

Η ανάρτηση του κ. Κικίλια:

Τις τελευταίες 24 ώρες, με κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, κάποιοι αγνοώντας την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών έβαλαν φωτιές για να κάψουν κλαδέματα και υπολείμματα καλλιεργειών.

Η ανευθυνότητα και η αδιαφορία για τις πιθανές ολέθριες συνέπειες, με το νέο αυστηρό πλαίσιο…

 «Τις τελευταίες 24 ώρες, με κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, κάποιοι αγνοώντας την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών έβαλαν φωτιές για να κάψουν κλαδέματα και υπολείμματα καλλιεργειών. Η ανευθυνότητα και η αδιαφορία για τις πιθανές ολέθριες συνέπειες, με το νέο αυστηρό πλαίσιο δεν μένουν ατιμώρητες.

Ήδη έγιναν 3 συλλήψεις, επεβλήθησαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και σχηματίστηκαν δικογραφίες, ενώ ένας εξ αυτών θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα. Σε λίγες ημέρες ξεκινά η αντιπυρική περίοδος. Προειδοποιώ ότι ο εξ αμέλειας εμπρησμός επισύρει πλέον σημαντικές ποινές και ταυτόχρονα κάνω έκκληση προς όλους να προστατεύσουμε τις ζωές, τις περιουσίες και το φυσικό πλούτο της χώρας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ