Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Καραμέρος στα Παραπολιτικά 90,1: Η Ρένα Δούρου στοχοποιήθηκε για το Μάτι, έχω πλήρη εικόνα για τα έργα που έκανε στην Περιφέρεια

«Η Ρένα Δούρου στοχοποιήθηκε, κυνηγήθηκε από τους πολιτικούς της αντιπάλους» είπε για τη δίκη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα. «Η αθώωσή της αποτελεί μια δικαίωση», είπε, καλώντας τους Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Τριαντόπουλο να βρεθούν ενώπιον δικαστή για την υπόθεση των Τεμπών.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιώργου Καραμέρου στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, ο κος Καραμέρος τόνισε:

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι

Γ.ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Η Ρένα Δούρου στοχοποιήθηκε. Εγώ έχω πλήρη εικόνα τι προληπτικά είχε κάνει η Περιφέρεια. Είχα πάντα την πεποίθηση ότι δεν είχε ούτε πλημμέλημα η Ρ.Δούρου, σύρθηκε στα δικαστήρια και κυνηγήθηκε από τους πολιτικούς της αντιπάλους στην πραγματικότητα που διαμόρφωσαν ένα τοξικό κλίμα, χυδαίο εκείνη την εποχή πατώντας και στον πόνο των συγγενών και νομίζω ότι η αθώωσή της αποτελεί μια δικαίωση για την Ρ. Δούρου. Από την άλλη είναι προφανές ότι υπήρχαν ευθύνες και υπήρχαν και παθογένειες πάρα πολλών ετών κυρίως στο πώς λειτουργούσε η Πολιτική Προστασία, κάποιες έχουν προχωρήσει, κάποιες παραμένουν σοβαρές αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι η απόφαση του δικαστηρίου αντιστοιχεί στο μέγεθος της τραγωδίας

Γ.ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Αυτά δεν μπαίνουν στη ζυγαριά δεδομένου ότι πάντα υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα και μια ανάγκη κυρίως των συγγενών που έχουν χάσει τους δικούς τους ανθρώπους να δουν ανθρώπους να είναι στη δικαιοσύνη και μάλιστα ανθρώπους που είναι πολιτικά πρόσωπα. Αυτό συνέβη στην περίπτωση της Περιφερειάρχη Αττικής την περίοδο ’15-’19 και εξετάστηκαν εξονυχιστικά και λεπτομερώς όλες οι πλευρές της υπόθεσης και αποδόθηκε λευκή στην ελληνική κοινωνία και για αυτή την υπόθεση και για την υπόθεση της Μάνδρας. Αλλού είναι το πρόβλημα όταν τα πολιτικά πρόσωπα με κάλυψη και συγκάλυψη αποφεύγουν να βρεθούν απέναντι στον φυσικό δικαστή και καταλαβαίνετε ότι μιλάω για την υπόθεση των Τεμπών. Να πάει και ο κ. Καραμανλής και ο κ. Τριαντόπουλος στο φυσικό δικαστή όπως απαιτεί η ελληνική κοινωνία και όχι μόνο οι συγγενείς των θυμάτων και να αθωωθεί.

Γ.ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Δεν γίνεται να πάμε και σε άλλες εκλογές χωρίς να έχει υπάρξει πλήρης η προσπάθεια να φωτιστούν όλες οι πλευρές αυτής της τραγωδίας στα Τέμπη.

O Γιώργος Καραμέρος στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα                29-04-24

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ