Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μιχάλης Κατρίνης στα Παραπολιτικά 90,1: Το ΠΑΣΟΚ θα έχει αυξημένα ποσοστά, θα είναι στη δεύτερη θέση και πρέπει να είναι στη δεύτερη θέση

Η τελική εικόνα των Ευρωεκλογών θα είναι μια εικόνα όπου το ΠΑΣΟΚ θα έχει αυξημένα ποσοστά, θα είναι στη δεύτερη θέση και πρέπει να είναι στη δεύτερη θέση γιατί η χώρα την επομένη των εκλογών πρέπει να έχει μια ρεαλιστική και αξιόπιστη αντιπολίτευση που να μπορεί να έχει και κυβερνητική προοπτική”, ανέφερε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

Αναφερόμενος στην προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι θα εξετάσουν την πρόταση όταν φτάσει στη Βουλή και ότι θα την αξιολογήσουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Επίσης, σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι, εκφράζοντας σεβασμό προς τη Δικαιοσύνη και την οργή των συγγενών των θυμάτων. Επισήμανε τη σημασία της πρόληψης σε παρόμοιες καταστάσεις, καλώντας την πολιτεία να δράσει αποτελεσματικά για την προστασία των πολιτών στο μέλλον.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Μ.ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια πτώση της ΝΔ στο 30%, μια πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και δείχνουν το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις να εμφανίζει μεν μια κάμψη μικρή αλλά να είναι σε ποσοστό το οποίο είναι μεγαλύτερο των τελευταίων εθνικών εκλογών.

Μ.ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ ναι είναι μειωμένο το ποσοστό του σε σχέση με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και αυτό προσπαθούμε να το αναστρέψουμε και να πετύχουμε δεύτερη θέση όμως το ποσοστό του είναι έστω και οριακά ανεβασμένο σε σχέση με τις εκλογές. Το λεω γιατί αν ισχύει η λογική της χαλαρής ψήφου στις ευρωεκλογές στην οποία ο κ. Μητσοτάκης επενδύει για να δικαιολογήσει τη μεγάλη του πτώση, αυτό ισχύει για όλους δεν ισχύει μόνο για τη ΝΔ. Εμάς αυτό προφανώς μας προβληματίζει, είναι κάτι το οποίο με εξωστρέφεια, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες θα το ανατρέψουμε το επόμενο διάστημα, με επαφές σε όλη τη χώρα και θεωρώ ότι η τελική εικόνα θα είναι μια εικόνα όπου το ΠΑΣΟΚ θα έχει αυξημένα ποσοστά, θα είναι στη δεύτερη θέση και πρέπει να είναι στη δεύτερη θέση γιατί η χώρα την επομένη των εκλογών πρέπει να έχει μια ρεαλιστική και αξιόπιστη αντιπολίτευση που να μπορεί να έχει και κυβερνητική προοπτική.

Μ.ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Εμάς μας ενδιαφέρει η αύξηση των ποσοστών μας σε αυτό το κλίμα ραγδαίας μείωσης της ΝΔ και σημαντικής μείωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θέλουμε να είμαστε στη δεύτερη θέση

Ερωτηθείς αν θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ την προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη του ΣΥΡΙΖΑ

Μ.ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Θα δούμε όταν έρθει η υπόθεση τι ακριβώς αδικήματα θα απαγγελθούν στα πολιτικά πρόσωπα και βεβαίως όταν έρθει εκείνη η συζήτηση στη Βουλή όπου θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν τα στελέχη θα δεχτούν και θα προτείνουν την άρση ασυλίας. Εμείς θα δούμε την πρόταση και θα τοποθετηθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα εξάλλου εμείς είχαμε καταθέσει ήδη πρόταση…

Μ.ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Θέλω να θυμίσω ότι αν η πρόταση για την προανακριτική επιτροπή που λεει ο ΣΥΡΙΖΑ απορριφθεί από τη Βουλή τότε αν φτάσει κάποια στιγμή μια συγκεκριμένη κατηγορία για τα ίδια πρόσωπα και τα ίδια αδικήματα πάλι από άλλη έρευνα και ζητηθεί σύσταση προανακριτικής επιτροπής δεν μπορεί να απαγγελθεί κατηγορία και δεν πρόκειται να δικαστούν άρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν καταθέτουμε γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αμνήστευση και σε ασυλία ανθρώπων…

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι

Μ.ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης, κατανοούμε την οργή των συγγενών των θυμάτων πρώτον για την καθυστέρηση της απονομής της δικαιοσύνης, πιθανόν και για το περιεχόμενο αν και ξέρετε ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε δικαστές όμως θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί, ιδιαίτερα τα πολιτικά πρόσωπα, και να μην κρίνουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αυτό που είναι σημαντικό είναι αυτά που δεν έγιναν στο Μάτι σε προληπτικό επίπεδο, αυτά που δεν έγιναν στις πλημμύρες, αυτά που δεν έγιναν στα Τέμπη όλα αυτά θα πρέπει η πολιτεία να δράσει προληπτικά και αποτελεσματικά για να μην θρηνήσουμε και στο μέλλον αθώους συμπολίτες μας που έτυχε να βρίσκονται στο επίκεντρο φυσικών καταστροφών.

Ο Μιχάλης Κατρίνης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή      29-04-24

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ