Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νίκη: Ο “διάλογος” Ελλάδος-Τουρκίας είναι επιζήμιος για τα ελληνικά συμφέροντα

Η Νίκη με ανακοίνωσή της, ζητά από την κυβέρνηση, να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για τους στόχους του διαλόγου με την Τουρκία, ενώ ταυτόχρονα την προτρέπει να λάβει «σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις» απέναντι στην πολιτική της Άγκυρας.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν έχει χαράξει Εθνική Στρατηγική και δεν έχει ενημερώσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα για τους στόχους που προσπαθεί να επιτύχει στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Πως γίνεται η διαπραγμάτευση βήμα-βήμα; Από που παίρνει την εξουσιοδότηση ο πρωθυπουργός να παραδίδει ενδεχομένως «βήματα» εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων;

Την ίδια στιγμή, διαπιστώνουμε καθημερινά ότι η Τουρκία συνεχίζει την αναθεωρητική και επεκτατική της πολιτική έναντι της Ελλάδος στον χώρο του Αιγαίου και στην Ανατολική Μεσόγειο όπως κατέδειξε και η πρόσφατη αντίδραση της στον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας μας που αφορά στα θαλάσσια πάρκα. Παράλληλα, η Κυπριακή πληγή παραμένει έξω από την ελληνοτουρκική ατζέντα, σαν να πρόκειται για κάποια ξένη προς την Ελλάδα υπόθεση», αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει.

«Η κατάσταση θα χειροτερεύσει με την επιδιωκόμενη ένταξη των αναθεωρητικών ιδεολογιών στα σχολικά βιβλία της Τουρκίας όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα.

Είναι φανερό πλέον ότι ο “διάλογος” Ελλάδος-Τουρκίας είναι επιζήμιος για τα ελληνικά συμφέροντα.

H Νίκη καλεί την κυβέρνηση να πάρει σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις απέναντι στην επιθετική και επεκτατική πολιτική της Άγκυρας ενόψει της επικείμενης νέας συνάντησης Μητσοτάκη Ερντογάν».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ