Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: H επανεµφάνιση Τσίπρα, το Ίδρυµα και οι ευρωεκλογές – Πάσχα στην Αστυπάλαια θα περάσει ο πρώην πρωθυπουργός

Μετά τις ευρωεκλογές ο Αλέξης Τσίπρας αναµένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και να τοποθετηθεί για τα σηµαντικά θέµατα της επικαιρότητας, τόσο µε δηλώσεις του όσο και µέσα από τις εκδηλώσεις που θα κάνει το Ιδρυµα το οποίο έχει ιδρύσει. Οπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τις προθέσεις του, ο πρώην πρωθυπουργός δεν επιθυµεί να πάρει τον ρόλο της αντιπολίτευσης απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτό που επιθυµεί είναι να διατυπώνει τις θέσεις και τις απόψεις του για όλα τα µεγάλα θεσµικά θέµατα της επικαιρότητας, ενώ θα δώσει ιδιαίτερη έµφαση στα ζητήµατα εξωτερικής πολιτικής, µε αιχµή του δόρατος τα ελληνοτουρκικά. Στις προθέσεις του δεν είναι η εµπλοκή του µε τα εσωκοµµατικά θέµατα του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι τα παρακολουθεί και έχει άποψη για ό,τι συµβαίνει στο κόµµα του. Η παρουσία του στην εκδήλωση για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του, ότι πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα είναι να «στηρίξει το κόµµα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην κρίσιµη µάχη των ευρωεκλογών», δείχνει άλλωστε την επιθυµία του να µην παρερµηνευθεί η στάση του από κανέναν.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τις ηµέρες του Πάσχα θα βρεθεί στην Αστυπάλαια µαζί µε την οικογένειά του, ενώ την Τετάρτη του Πάσχα, δηλαδή στις 8 Μαΐου, θα µιλήσει σε εκδήλωση του Ινστιτούτου των Σοσιαλδηµοκρατών EuroJam2024 στο Βερολίνο. Μέχρι και τις αρχές Ιουλίου αναµένεται να γίνει η µεγάλη εκδήλωση του Ιδρύµατός του µε τη συµµετοχή σηµαντικών παραγόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ στις 29 Ιουνίου θα µιλήσει στην Κωνσταντινούπολη, καθώς έχει προσκληθεί από τον Τούρκο µεγαλοεπιχειρηµατία Κοτς, στην ετήσια µεγάλη εκδήλωση προς τους αποφοίτους του ιδιωτικού Πανεπιστηµίου το οποίο έχει ιδρύσει στην Πόλη.

Ηρεµία στην Κουµουνδούρου

Την ίδια στιγµή, στην Κουµουνδούρου επικρατεί απόλυτη ηρεµία, καθώς εκτός από το Εκτελεστικό Γραφείο δεν λειτουργεί κανένα άλλο όργανο. Ωστόσο κανείς δεν βάζει τη συγκεκριµένη στιγµή θέµα λειτουργίας του κόµµατος, καθώς κανένας δεν θέλει να χρεωθεί ότι λειτούργησε υπονοµευτικά εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη. Ακόµα και την γκάφα που έκανε για τα κονδύλια που πρέπει να διατεθούν για την Υγεία την υπερασπίστηκαν όλοι δηµόσια, σε µία προσπάθεια να δείξουν ότι ο πρόεδρος δεν απειλείται από κανέναν. Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι τα όσα έχει πει το τελευταίο διάστηµα ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης για τη θρησκεία και το λάδι στην κολυµπήθρα έχουν ενοχλήσει αρκετά στελέχη, τα οποία όµως έχουν επιλέξει τη συγκεκριµένη στιγµή τη σιωπή. Οι πιο προσαρµοστικοί στα νέα ήθη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ιδεολογικοποιήσει την αλλαγή πλεύσης του κόµµατος, λέγοντας ότι οφείλουν όλοι να προσαρµόζονται στα κελεύσµατα της εποχής και στην ανανέωση που θέλει ο κόσµος από αυτούς.

Το κοινό

Φυσικά, οι ίδιοι άνθρωποι δεν κρύβουν την αγωνία τους για το τι θα γίνει στις ευρωεκλογές, αφού κανείς δεν µπορεί να πει µε σιγουριά ότι όσοι ακολουθούν σήµερα το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης θα προσέλθουν στις κάλπες. Γιατί µπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να βάζει τον πήχυ στο 20%, οι δηµοσκόποι ωστόσο εµφανίζονται επιφυλακτικοί, καθώς δεν γνωρίζουν εάν το νέο εκλογικό κοινό που ακολουθεί το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης θα σπεύσει στις κάλπες, προκειµένου να δώσει µία δυναµική στον νέο πρόεδρο. Επίσης κανείς δεν γνωρίζει εάν οι ψηφοφόροι του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ -του Αλέξη Τσίπρα- θα προσέλθουν στις κάλπες ή, απογοητευµένοι από τα όσα συµβαίνουν, θα επιλέξουν να αντιδράσουν αλλιώς.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ