Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έριξε ούτε ένα δάκρυ για τους νεκρούς στο Μάτι

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έριξε ούτε ένα δάκρυ για τους νεκρούς στο Μάτι», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, κάνοντας λόγο για ψευτιά, υποκρισία και πολιτική εκμετάλλευση.

«Πρέπει να σεβόμαστε τους νεκρούς και τους συγγενείς τους», υπογράμμισε.

*Διαβάστε εδώ: Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

«Εμείς δεν θέλαμε να δηλητηριάσουμε την πολιτική ζωή, ζητώντας προανακριτική και εξεταστική. Η ΝΔ έκανε μια πολιτική επιλογή, ίσως να κάναμε λάθος, είμαι όμως περήφανος για αυτή τη συμπεριφορά», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Για την υπόθεση Καλλιάνου

«Μπαίνω μπροστά στους γιατρούς του ΕΣΥ και αποκρούω τις κατηγορίες του αδερφού του Γιάννη Καλλιάνου ότι είναι ανθρωπάρια. Τους συγχωρώ, γιατί έχασαν τον πατέρα τους, αλλά δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε το Αττικόν εξαιτίας ενός περιστατικού», ανέφερε ο υπουργός.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υπουργός Υγείας, κος Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Αναφορικά με την απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι, είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν φύγει από την εξουσία είχε αλλάξει τον ποινικό κώδικα και έβαλε για όλα αυτά τα αδικήματα πολύ ελαφρύτερες ποινές. Εμείς αλλάξαμε τον ποινικό κώδικα όταν ήρθαμε αλλά ένας ποινικός κατηγορούμενος πάντοτε δικάζεται με την ευνοϊκότερη για αυτόν νομοθεσία άρα εδώ έχουν εφαρμοστεί οι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ».

«Κανένας δεν δίνει κατεύθυνση στην ελληνική Δικαιοσύνη, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Οι δικαστές ήταν δεσμευμένοι σε ένα πλαίσιο ποινών που τους όριζε η νομοθεσία που είχε ψηφίσει η Βουλή τον Ιούνιο του ’19», πρόσθεσε.

«Η απόφαση είναι εξοργιστική και επειδή ακούω τις κατηγορίες που δέχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα Τέμπη και τους συγγενείς των νεκρών τα Τέμπη και σέβομαι τον πόνο τους κατά τον ίσο τρόπο πρέπει να σεβόμαστε και τους νεκρούς και τους συγγενείς των νεκρών στο Μάτι. Γιατί έχουμε δείξει ως κοινή γνώμη πολύ μεγάλη ευαισθησία στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών αλλά έχουμε απολύτως ξεχάσει τους συγγενείς των νεκρών στο Μάτι. Χθες αυτά που έγιναν στο δικαστήριο μας θύμισαν ότι υπάρχουν και άλλοι γονείς που κλαίνε τα παιδιά τους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε πανό στην Κουμουνδούρου, για τους οποίους δεν έγιναν διαδηλώσεις στην Αθήνα, για τους οποίους δεν έγινε πολιτική σύγκρουση στη Βουλή για προκαταρκτική επιτροπή, για τους οποίους δεν ζήτησε η ΝΔ να μπει κανένας υπουργός στη φυλακή. Εμείς δεν πολιτικοποιούμε τις τραγωδίες. Η ΝΔ δεν ζήτησε προκαταρκτική για το Μάτι γιατί εμείς δεν πίστευαν ότι είναι θέμα ποινικής ευθύνης ενός υπουργού αυτό που έγινε εκείνη την ημέρα. Δηλαδή το ότι ο εισαγγελέας στο Μάτι είπε ότι αν είχε κάνει ο κ. Παππάς ως υπουργός τότε το 112 θα είχαν σωθεί άνθρωποι αυτό δεν οδήγησε τη ΝΔ να πει ο κ. Παππάς πρέπει να μπει στη φυλακή ισόβια ως ποινικός καταδικασθέντας εγκληματίας όπως κάνουν αυτοί κυνηγώντας από πίσω τον Κ. Καραμανλή γιατί δεν ολοκληρώθηκε η σύμβαση 717. Γιατί αυτή είναι η διαφορά ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ εμείς δεν πάμε να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή. Η ΝΔ εις γνώσιν της και συνειδητά έχει επιλέξει να μην δηλητηριάζει τη δημοκρατία μας, να μην εργαλειοποιεί τους νεκρούς», επισήμανε.
«Η ΝΔ έκανε μια πολιτική επιλογή δεν θέλαμε να δηλητηριάσουμε την πολιτική ζωή. Ίσως να κάναμε λάθος διότι η τραγωδία στα Τέμπη απέδειξε ότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ήταν απολύτως πρόθυμοι να κάνουν αυτό το πράγμα και αν ήταν στη δική μας θέση στο Μάτι θα είχαν κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Αν ήταν αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ στο Μάτι θα είχε κυνηγήσει να κλείσει στη φυλακή τον υπουργό που δεν είχε κάνει το 112. Το γεγονός ότι η ΝΔ δεν το έκανε εμένα ως αντιπρόεδρο της παράταξης με κάνει περήφανο γιατί η ελληνική δημοκρατία δεν πρέπει να καταλήγει σε αυτό το σημείο. Απλώς θέλω να αναδείξω την υποκρισία των πολιτικών μας αντιπάλων που δήθεν πονάνε για τους νεκρούς στα Τέμπη, δήθεν πονάνε για τους γονείς των νεκρών στα Τέμπη αλλά για τους νεκρούς στο Μάτι δεν έχουν χύσει ούτε μισό δάκρυ», συμπλήρωσε.

Για την υπόθεση Καλλιάνου, ανέφερε: «Η πράξη του ακρωτηριασμού είναι πολύ συνηθισμένη στα νοσοκομεία, οι μικροεπεμβάσεις γίνονται στους θαλάμους. Ο ακρωτηριασμός που εσείς τον βλέπετε σαν μια πολύ μεγάλη επέμβαση κράτησε λιγότερο 3 λεπτά. Είναι μια συνηθισμένη ιατρική πράξη σε δωμάτιο. Τηρήθηκε απολύτως το ιατρικό πρωτόκολλο».

«Όσον αφορά τις καταγγελίες ότι έχει υπάρξει ιατρική αμέλεια για αυτό έχει διαταχθεί ΕΔΕ η οποία και θα καταλήξει σε ένα συμπέρασμα. Εγώ δεν εμπλέκομαι σε αυτό, δεν θέλω να εκφράσω άποψη δεν είμαι γιατρός. Όσον αφορά το ΕΣΥ, το ΕΣΥ στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει κατηγορηθεί ούτε για έλλειψη προσωπικού, ούτε για έλλειψη ΜΕΘ ούτε για έλλειψη νοσηλευτών άρα το ΕΣΥ λειτούργησε καλά τώρα το αν έχει υπάρχει ιατρική αμέλεια δεν μπορώ να σας το πω αυτό», πρόσθεσε.

«Δεν κατηγορώ την οικογένεια, καλά κάνανε ο καθένας για το δικό του άνθρωπο ζητάει το μέγιστο, έκριναν ότι έπρεπε να μπει σε ΜΑΦ ή σε ΜΕΘ αυτό τους είπα εγώ ότι γίνεται μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου ο μόνος που μπορεί να δηλώσει το όνομα του ασθενή είναι ο γιατρός. Ο γιατρός έκρινε ότι δεν πρέπει να το δηλώσει, έκανε κάποια παρέμβαση ο υπουργός στην πλατφόρμα ή στο γιατρό για να προσπεράσει τη διαδικασία; Αυτό είναι προς έπαινο του υπουργού και του συστήματος ή όχι; Άκουσα σε μια συνέντευξη να λέει οι γιατροί του ΕΣΥ είναι ανθρωπάρια, είναι αλαζόνες δεν το δέχομαι σε καμία περίπτωση τον συγχωρώ διότι έχασε τον πατέρα του και άρα έχει συναισθηματική φόρτιση αλλά ως υπουργός μπαίνω μπροστά ασπίδα στους γιατρούς μας. Όχι δεν είναι ανθρωπάρια οι γιατροί του ΕΣΥ κάθε μέρα σώζουν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πρώτον ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής έχει εξαιρετικά καλή φήμη και στο νοσοκομείο και στην ιατρική Σχολή Αθηνών και δεύτερον ότι το Αττικό νοσοκομείο είναι ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία της χώρας στο οποίο συρρέουν χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά και βρίσκουν την υγεία τους», υπογράμμισε.

O Άδωνις Γεωργιάδης  στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή    30-04-24

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ