Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νόνη Δούνια: Στο Ευρωκοινοβούλιο θα παλέψω για τις γυναίκες και την ισότητα των φύλων

Για την υποψηφιότητά της στις επικείμενες ευρωεκλογές μίλησε στην «Α» η Νόνη Δούνια. Η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που θα έχει στην περίπτωση που ο ελληνικός λαός τη στείλει με την ψήφο του στις Βρυξέλλες.


Για ποιο λόγο διεκδικείτε μία θέση στην Ευρωβουλή;

Πάντα με ενδιέφερε η Ευρωβουλή, μιας και εκεί λαμβάνονται εξαιρετικά σημαντικές αποφάσεις για κάθε κρίσιμο τομέα στη χώρα μας: την οικονομία, την ενέργεια, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα, την πράσινη μετάβαση κ.ά. Η Ευρώπη δεν είναι κάτι αποκομμένο από εμάς, από την Ελλάδα. Κάθε άλλο! Είναι η γειτονιά μας. Η θέση και τα συμφέροντά μας πρέπει να ακούγονται ηχηρά και να διεκδικούνται δυναμικά. Για να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω και να δημιουργήσουμε μια χώρα και μια Ευρώπη με πολύ περισσότερες ευκαιρίες για τη νέα γενιά. Επιθυμία μου είναι, λοιπόν, να εργαστώ σκληρά για το καλό της χώρας μας και να γίνω η φωνή των συμπολιτών μου στο Ευρωκοινοβούλιο. Και αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω, αν στις 9 Ιουνίου οι πολίτες με τιμήσουν με την ψήφο τους!

Με ενδιαφέρει ειλικρινά να ασχοληθώ µε το µείζον θέµα της παραβατικότητας των ανηλίκων


Ποια είναι τα χαρτοφυλάκια και τα ζητήματα εκείνα στα οποία θεωρείτε ότι έχετε να προσφέρετε;

Θέλω να παλέψω για την ισχυροποίηση της γυναίκας στην Ευρώπη, για τα δικαιώματα των γυναικών και την πραγματική ισότητα των φύλων σε όλους τους τομείς. Πρέπει να πάψουν, επιτέλους, να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις σχετιζόμενες με το φύλο μας. Με ενδιαφέρει ειλικρινά, ακόμα, να ασχοληθώ με το μείζον θέμα της παραβατικότητας των ανηλίκων, το οποίο μέρα με τη μέρα παίρνει, δυστυχώς, τεράστιες διαστάσεις. Και φυσικά θα ήθελα πάρα πολύ να ασχοληθώ με όλες αυτές τις συνθήκες και τις δράσεις που θα μπορούσαμε να έχουμε, ώστε η νέα γενιά, που βγαίνει τώρα στην αγορά εργασίας, να νιώθει ότι μπορεί να αξιοποιηθεί και ότι μπορεί να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα στη χώρα της. Οφείλουμε να στηρίξουμε τα σπουδαία αυτά μυαλά της Ελλάδας και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να συμβάλω στην επίτευξη του brain gain στην πατρίδα μας.


Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των Ευρωεκλογών;

Οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι κρίσιμες. Έχουν μάλιστα την ίδια αξία και κρισιμότητα με τις εθνικές μας εκλογές! Γι’ αυτό και δεν χωρεί η χαλαρή ψήφος. Το διακύβευμα είναι διττό. Από τη μία κρίνεται αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει πολιτική σταθερότητα, αν θα μείνει στον δρόμο των αλλαγών και της ανάπτυξης, και από την άλλη στις εκλογές αυτές θα αναδειχθεί εκείνη η πολιτική δύναμη που οι Έλληνες επιθυμούν να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη. Θα φανεί δηλαδή ποια παράταξη πιστεύουν οι πολίτες ότι είναι αρκετά δοκιμασμένη και ικανή, ώστε να δυναμώσει την εθνική φωνή έξω από τα σύνορά μας και να υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ