Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Κασσελάκης για Άρη Σπηλιωτόπουλο στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν σχολιάζω τα του οίκου μου

«Δεν σχολιάζω θέματα συνεργατών εντός του κόμματος, είτε είναι πρώην πολιτικά στελέχη είτε είναι επαγγελματίες» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο στον τομέα επικοινωνίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει των Ευρωεκλογών.

«Δεν σχολιάζω είτε πρόκειται για συμβούλους, για εργαζομένους της Κουμουνδούρου, όπως θες πες το. Δεν σχολίαζω τα του οίκου μου» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Super Κατερίνα». «Τα πιστεύω μου είναι ξεκάθαρα και όλος ο κόσμος τα ξέρει. Από εκεί και πέρα χτίζουμε ένα κοινωνικό μέτωπο» συμπλήρωσε για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο που από χθες, κυκλοφορεί η είδηση ότι εντάσσεται στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πιστεύω ότι δεν έχω ανάγκη επικοινωνιολόγου» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, διευκρινίζοντας ότι «εγώ χαράζω την προσωπική επικοινωνιακή στρατηγική αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να χτίσουμε μια κυβερνητική παράταξη με δομές και όργανα. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0xavatud8vd)

Παράλληλα, δήλωσε πως «δεν το περίμενα να γίνω πρόεδρος» προσθέτοντας ότι «κανείς δεν πίεσε τον Τσίπρα να αποχωρήσει, ήταν δική του απόφαση να υπάρξει αλλαγή. Εγώ είδα ένα κενό πολιτικής. Είναι αστείο να λέμε ότι τότε δεν είχα πολιτικό λόγο ενώ οι άλλοι έλεγαν γενικολογίες».

Κασσελάκης: Νιώθω ντροπή για την απόφαση για το Μάτι

Ο κ. Κασσελάκης ρωτήθηκε και για την απόφαση του δικαστηρίου για τη φωτιά στο Μάτι και υποστήριξε ότι «το άρθρο με το οποίο αθωώθηκαν για τη φωτιά στο Μάτι είναι του 1950. Από εκεί και πέρα δεν είναι ένα ζήτημα πολιτικής και συμψηφισμού με τα Τέμπη. Νιώθω ντροπή για την απόφαση, λυπάμαι πάρα πολύ για τις οικογένεις των θυμάτων, δεν είναι δικαιοσύνη αυτό».

Σε σχέση με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές ισχυρίστηκε ότι «είναι πολύ καλύτερο από της ΝΔ και η ποιότητα των ανθρώπων. Όσοι θέλουν την πρόοδο, πιστεύουν ότι ένα ψηφοδέλτιο που έχει υμνήτρια τον Κασιδιάρη έναν άλλο με χουντικά συνθήματα εκπροσωπεί την πρόοδο;» ενώ για τις δηλώσεις Βαρτζόπουλου είπε πως «εάν ήμουν ο πρωθυπουργός και άκουγα τη δήλωση αυτή ένα λεπτό μετά θα τον έδιωχνα».

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «η ανατροπή είναι γενική ανάγκη σε αυτές τις εκλογές. Δεν θέλουμε τη νίκη για να τιμωρήσουμε τη ΝΔ αλλά επειδή το αξίζουμε».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0xawxr0vrjl)

«Δεν έχω τίποτα επί προσωπικού με τον Παπανώτα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε και για τον Δημήτρη Παπανώτα και την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο και είπε «με χαρά να συνομιλήσω με τον Παπανώτα, δεν έχω τίποτα επί προσωπικού μαζί του απλά πιστεύω ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που όταν πληγώνουν κόσμο ένας πρόεδρος που πρεσβεύει τις αξίες του αντιδρά. Σέβομαι την ψήφο του κόσμου αλλά όταν κάτι βγαίνει στο φως και δεν πρεσβεύει αυτά που πιστεύω θα λάβω τις κατάλληλες αποφάσεις. Πιστεύω ότι ο Δημήτρης έχει να προσφέρει στην κοινωνία γιατί έχει καλή καρδιά. Δεν μετανιώνω για το πώς έδρασα και προχωράμε μπροστά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε, ακόμα, ότι «δεν θεωρώ ότι άφησα ανοιχτό το θέμα της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο αλλά είπα ότι δεν είναι θέμα να το συζητήσουμε αυτή τη στιγμή. Είναι σημαντικό ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ότι υπηρεσίες του Δημοσίου αποδίδουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν αντίποινα για τους δημοσίους υπαλλήλους επειδή αλλάζει μια κυβέρνηση. Μακάρι να ήμασταν η χώρα της αξιοκρατίας, είναι λάθος βάση να λέμε ότι η μονιμότητα είναι το θέμα. Ούτε είναι λύση να δίνουμε μπόνους παραγωγικότητας. Φοβόμαστε να έχει ο πολίτης άποψη για το δημόσιο;».

«Το δημόσιο πρέπει να είναι ανταγωνιστικό. Για παράδειγμα στη ΡΑΕ δεν πρέπει να έχεις υπαλλήλους που να γνωρίζουν και να αμείβονται όπως τα στελέχη των ιδιωτικών εταιρειών που ρυθμίζουν;» πρόσθεσε στο πλαίσιο αυτό. «Εγώ δεν βάζω στο τσουβάλι τους ανθρώπους από οποιαδήποτε ομάδα. Το Δημόσιο είναι οι άνθρωποί του. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι γραμμή-γραμμή θα εξετάζω τη σπατάλη».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0xau4671ump)

Οι σχέσεις με την Εκκλησία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «θα πάω στην Εκκλησία το Πάσχα» στην Κέρκυρα προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που ο τοπικός Μητροπολίτης αντιδράσει λόγω του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια «θα πρέπει να με διώξει ο ίδιος». «Κέρκυρα πηγαίνα από μικρός για το Πάσχα, δεν έχω πάει στα Ιόνια νησιά ούτε ως υποψήφιος και θεωρώ ότι είναι μια από τις περιφέρειες που έχω αδικήσει».

«Πρέπει να φτιάξουμε ρύθμιση για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους. Πρέπει να είναι διακριτοί οι ρόλοι» είπε ακόμα ο κ. Κασσελάκης απαντώντας «ναι» και στο ερώτημα αν θα προχωρήσει ως πρωθυπουργός στον διαχωρισμό και στο ερώτημα αν θα μπει στα περιουσιακά της Εκκλησίας.

«Δεν είπα τη λέξη “θαύμα” για τον σταυρό που σχηματίστηκε στη βάφτιση μου»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην αφήγησή του για το «θαύμα» στη βάπτισή του λέγοντας ότι «και στα δύσκολα η οικογένεια μου πήγαινε στον όσιο Δαυίδ για να αντλήσει έμπνευση και δύναμη και όταν η κατάσταση βελτιωνόταν τους έλεγα να ξαναπάμε γιατί δεν είναι μόνο συναλλαγή αλλά πρέπει να λες και ευχαριστώ. Είναι μια ομολογία πίστης με την οποία έχω μεγαλώσει και με γειώνει ότι μεγάλωσα με μια πίστη και μια εμπειρία σε αυτό το μοναστήρι που με συνόδευσε σε όλη μου τη ζωή. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι 1.000% προοδευτικός στα πιστεύω μου. Δεν είπα τη λέξη θαύμα, θεωρώ ότι είναι μια ρομαντική ιστορία».

 

«Ο γάμος με τον Τάιλερ δεν θα είναι κρητικό γλέντι με 1.000 άτομα»

Σχετικά με το σπίτι του και την παρουσίασή του σε τηλεοπτική εκπομπή από τον ίδιο είπε «δεν θεωρώ ότι ο κόσμος αγανακτεί από τη διαφάνειά μου. Ξέρουν ότι δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από τη χώρα ή από το κόμμα μου, δεν θα φάω από τη χώρα. Δεν έχω μετανιώσει καθόλου. Να ανοίξουν τον γυάλινο πύργο τους και οι υπόλοιποι. Όταν είσαι πολιτικός ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι στο σπίτι σου έχεις γαλήνη». Με αφορμή, δε, τη συζήτηση αυτή είπε ότι «το δικό μου πόθεν είναι χρόνια ιδρώτα και επιχειρηματικού κόπου στην Αμερική»

Για τον γάμο του με τον Τάιλερ Μακμπέθ είπε ότι «θα είναι μια μικρή τελετή συμβολική για τις οικογένειες μας και τους φίλους μας. Το επίσημο έχει γίνει, είναι το τελετουργικό κομμάτι που θα γίνει. Περάσαμε πολλές δυσκολίες, ο Τάιλερ για 7,5 χρόνια ήταν στις ΜΕΘ, περάσαμε κοβιντ μαζί με εγκλεισμό, υπήρξαν άνθρωποι που μας στήριξαν και εμένα επιχειρηματικά μέχρι να σταθώ στα πόδια μου. Δεν θα είναι κρητικό γλέντι με 1.000 άτομα γιατί δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μας».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ