Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ευρωεκλογές 2024: Γιατί ο Μητσοτάκης ξεκινά τώρα στρατηγική προσέλκυσης κεντρώων και ανένταχτων ψηφοφόρων – Τι συμβούλευσε τους βουλευτές της ΝΔ στο Μαξίμου

Με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα της προεκλογικής διαδρομής με στόχο την περαιτέρω αύξηση της συσπείρωσης της εκλογικής βάσης. Αλλά όχι μόνον εκείνης η οποία προσδιορίζεται ως «παραδοσιακή». Κι αυτό καθώς οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου αξιολογούν ως σημαντικό και «βλέπουν» ισόποσα το τμήμα των κεντρώων ή και ακόμη και των ανένταχτων κεντροαριστερών ψηφοφόρων που επέλεξαν να κατευθυνθούν προς τη ΝΔ στις περασμένες εθνικές εκλογές.

*Διαβάστε εδώ: Κυριάκος Μητσοτάκης: “Ύμνοι” από το περιοδικό Time – “Θέλει το έθνος του να είναι το come back της δεκαετίας”

Κυρίως επειδή δεν αντιπροσωπεύονταν πολιτικά από τα κόμματα προς τα αριστερά της «γαλάζιας» παράταξης και τη φρασεολογία τους. Προς αυτή την κατεύθυνση, το «πρόσωπο» του Κυριάκου Μητσοτάκη φιγουράρει κεντρικά στον δρόμο προς την κάλπη, ως ενός πολιτικού που τυγχάνει γενικότερης αποδοχής πέραν των γνωστών ορίων της Κεντροδεξιάς. Κάτι που σημαίνει πως μπορεί μεν να γίνονται δεκτά με ικανοποίηση τα μηνύματα που καταφθάνουν και τα οποία δείχνουν πως ο κόσμος της ΝΔ επανασυσπειρώνεται, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε ανοίγματα πέρα των γνωστών κομματικών περιχαρακώσεων.

Γι’ αυτό το Μαξίμου στρέφει την προσοχή του στο τμήμα εκείνο των μη δεξιών ψηφοφόρων που κατά βάση έλκονται από τον ψύχραιμο και ήπιο τρόπο με τον οποίο επιλέγει σταθερά να πολιτεύεται ο πρωθυπουργός σε αντίθεση δηλαδή με τον επιεικώς «υπερβολικό» Στέφανο Κασσελάκη και τον μη πειστικό -όπως άλλωστε δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις- Νίκο Ανδρουλάκη.

Επισήμως ο εκλογικός πήχυς για τη ΝΔ, όπως τον τοποθέτησε προσφάτως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, κινείται στο όριο του ποσοστού που κατέγραψε το κόμμα στις τελευταίες ευρωπαϊκές εκλογές του 2019 (33%). Θεωρείται όμως βέβαιο πως η τάση που διαφαίνεται, κι αν αυτή συνεχιστεί, μπορεί να οδηγήσει σε μια νίκη ακόμη μεγαλύτερη.

Με αυτά ως δεδομένα, ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τον κύκλο επαφών με όλους τους «γαλάζιους» βουλευτές, καλώντας τους κατ’ αρχάς σε συστράτευση μπροστά στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε τους βουλευτές του ανά γκρουπ 20-25 βουλευτών με γεωγραφική εκπροσώπηση από όλη την επικράτεια, ζητώντας τους επί της ουσίας να «τρέξουν» για τις ευρωεκλογές σαν να πρόκειται για εθνικές εκλογές. Δηλαδή σαν να είχαν το κίνητρο του προσωπικού σταυρού. Στις συγκεκριμένες συναντήσεις, που ολοκληρώθηκαν χθες με τους βουλευτές Αττικής, επεδίωξε μέσα από πολύωρες συζητήσεις να ενημερωθεί διεξοδικά για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει κάθε νομός, και παράλληλα να δώσει στους βουλευτές του την προεκλογική «γραμμή» της ΝΔ, ζητώντας από τους ίδιους να μεταφέρουν τα μηνύματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Με αιχμή βέβαια τα πραγματικά διακυβεύματα της κάλπης, τόσο όσον αφορά το εγχώριο πολιτικό σκηνικό και τους κινδύνους για την πολιτική σταθερότητα, όσο και τη διεθνή εικόνα της χώρας σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών αναφλέξεων. Προς αυτή την κατεύθυνση, μετά το Πάσχα, πέραν από τους δώδεκα κορυφαίους υπουργούς που έχουν αναλάβει να συντονίσουν τον προεκλογικό αγώνα σε καθεμιά από τις Περιφέρειες… φύλλα πορείας από την Πειραιώς θα λάβουν και οι υπόλοιποι υπουργοί και υφυπουργοί αλλά και προβεβλημένοι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι με τη σειρά τους θα κληθούν να… οργώσουν τη χώρα, με σαφείς οδηγίες να είναι προσεκτικοί στα λόγια τους.

Όσον αφορά τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το διάστημα που θα μεσολαβήσει μετά τις γιορτές και έως την 9η Ιουνίου, αναμένεται να πραγματοποιήσει περιοδείες παντού, φιλοδοξώντας να βρεθεί τουλάχιστον μια φορά σε καθεμιά από τις 13 Περιφέρειες, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιεί επισκέψεις στις γειτονιές του λεκανοπεδίου, όπου ζει σχεδόν το ήμισυ του εκλογικού σώματος.

Στη Μητρόπολη

Απόψε, εν τω μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκπέμψει ακόμη ένα μήνυμα ως προς την ομαλοποίηση των σχέσεων με την Εκκλησία, καθώς θα παρακολουθήσει την Ακολουθία των Αγίων Παθών στη Μητρόπολη Αθηνών.

Πρόκειται για τη δεύτερη σε διάστημα μίας εβδομάδας κοινή του παρουσία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, έπειτα από την επίσκεψη σε δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας, που αναμένεται να δώσει την εικόνα της πλήρους αποκατάστασης των ψυχραμένων, μετά τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων, σχέσεων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ