Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Το δικαστικό συμβούλιο του επέβαλε μεταξύ άλλων τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από την Περιφέρεια Αττικής, της εμφάνισης στο Α.Τ. τόπου διαμονής μία φορά τον μήνα και μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία κρατήθηκε.

*Διαβάστε εδώ: Χρυσαυγίτες έτοιµοι για αποφυλάκιση: Ποια µέλη της οργάνωσης βγαίνουν προσεχώς από τη φυλακή – Τι ισχύει για Κασιδιάρη, Μιχαλολιάκο, Παναγιώταρο, Παππά και Λαγό

Διαφώνησε ο εισαγγελέας

Αντίθετη άποψη είχε ο εισαγγελέας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι τυπικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος διέθετε τις προϋποθέσεις του νόμου για να βγει, εντούτοις εισηγήθηκε την παραμονή του στη φυλακή, αξιολογώντας τη μη ύπαρξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του αιτούντος, παραθέτοντας εκτεταμένη αρθρογραφία μέσα από την οποία εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Αντίθετα, το Δικαστικό Συμβούλιο που εξέτασε την αίτηση επισημαίνει στο βούλευμά του ότι τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του.

Κατά του βουλεύματος που κρίνει τη χορήγηση της υπό όρους απόλυσης, επιτρέπεται έφεση από τον εισαγγελέα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ