Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Καιρίδης: ”Απαράδεκτη” και ”απολύτως καταγγελτέα” η κίνηση του Ερντογάν να κάνει τέμενος τη ”Μονή της Χώρας”

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τέμενος τη «Μονή της Χώρας» ο Δημήτρης Καιρίδης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έκανε λόγο για μία «απολύτως καταγγελτέα κίνηση», τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει το θέμα κατά την επισκεψή του στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συνέχισε λέγοντας για την ”Μονή της Χώρας” ότι: «Είναι ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και έρχεται σήμερα ο Ερντογάν, σε συνέχεια με αυτό που έγινε με την Αγιά Σοφιά, κλείνοντας το μάτι στο ακραίο ισλαμιστικό εκλογικό ακροατήριό του».

Όσον αφορά στις σχέσεις της Ελλαδας με την Τουρκία, ο Δημήτρης Καιρίδηςτόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένας κατευνασμός. Ο Ερντογάν έκανε στροφή, όχι η Ελλάδα. Ο Ερντογάν πήγε από το Μητσοτάκης γιοκ, στο να μην έχουμε ούτε παραβιάσεις», ενώ τέλος, αναφερόμενος στην επισκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε ότι «είναι μία επίσκεψη εργασίας». Όπως είπε, στα σοβαρά ζητήματα, τα πράγματα είναι μπλοκαρισμένα, καθώς η Τουρκία παραμένει στις πάγιες θέσεις της.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ