Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ειρήνη Πασχαλέρη στα Παραπολιτικά: “Το να χάνει ένας γονιός το παιδί του είναι ό,τι χειρότερο”

Βιολόγος µε εξειδίκευση στη διατροφή, η εξαιρετικά δραστήρια Ειρήνη Πασχαλέρη µάς κάνει να αναρωτιόµαστε πώς ένα 24ωρο µπορεί να χωρέσει όλες τις υποχρεώσεις µιας επιτυχηµένης εργαζόµενης µητέρας.

Πρόσφατα η όµορφη Θεσσαλονικιά διατροφολόγος είπε «ναι» στον Ανδρέα Λοβέρδο και ρίχνεται δυναµικά σε ακόµα µία µάχη, αυτήν της πολιτικής για την Ευρωβουλή. Σε µια από καρδιάς κουβέντα µοιράζεται µε το «S» τα εύκολα και τα δύσκολα της δικής της ζωής, αλλά και τη δική της επίπονη εµπειρία, που αποτέλεσε τον προσωπικό της φάρο.

Σας έχουµε γνωρίσει µέσα από τις τηλεοπτικές εµφανίσεις σας, απ’ όπου µας δίνατε χρήσιµες συµβουλές διατροφής. Ποιες συνεργασίες ξεχωρίζετε;

Εχω συνεργαστεί µε πολλές τηλεοπτικές εκποµπές ως σύµβουλος σε θέµατα υγείας, ευ ζην και διατροφής. Αυτή που ξεχωρίζω είναι σίγουρα η συνεργασία µου µε την Ελένη Μενεγάκη, στην εκποµπή της οποίας υπήρξα συνεργάτιδα για τρία χρόνια, καθώς η Ελένη είναι µοναδική σε αυτό που κάνει, άψογη ως επαγγελµατίας και ως συνεργάτις. Επίσης, η Σταµατίνα Τσιµτσιλή είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, µε παιδεία και γνώσεις, και όσες φορές µε έχει υποδεχθεί στο «Happy Day» έχω να θυµάµαι µόνο τα καλύτερα.

Τι περιλαµβάνει το 24ωρο µιας δραστήριας, επιτυχηµένης εργαζόµενης µητέρας;

Η αλήθεια είναι ότι είµαι πολύ προγραµµατισµένη στην καθηµερινότητά µου για να καταφέρω να αντεπεξέλθω µε επιτυχία στις υποχρεώσεις µου. Η µέρα µου ξεκινάει πολύ νωρίς, για να έχω χρόνο να διαβάσω µε καθαρό µυαλό και ησυχία ό,τι χρειάζεται. Το πρωί πηγαίνω τα παιδιά µου στο σχολείο και είναι η δική µας ώρα, όπως και το βράδυ, φυσικά, που τα βάζω για ύπνο. ∆ουλεύω αρκετές ώρες στο γραφείο µου και τώρα που ασχολήθηκα και µε την πολιτική έχω πράγµατι πολλές υποχρεώσεις. Προτεραιότητά µου, όµως, πάντα ως µητέρα, είναι πάντα τα παιδιά µου.

Πώς περνάτε τον χρόνο σας µε τα παιδιά σας, τον Κυριάκο και τη Φιλίππα;

Οπως κάθε µητέρα, µε πολύ παιχνίδι, γέλιο, ανέµελες στιγµές, αλλά και µε άγχος, δυσκολίες και συνεχή προσπάθεια να βάζω όρια στα µικρά αλλά και στα µεγάλα ζητήµατα ως γονέας. Ποια ήταν η δυσκολότερη στιγµή της ζωής σας; Πώς τη βιώσατε;

Η δυσκολότερη στιγµή της ζωής µου ήταν σίγουρα όταν αντιλήφθηκα ότι το δεύτερο παιδάκι µου, η Χρύσα µου, είχε µία πολύ σπάνια εκ γενετής ασθένεια, µε πολύ µικρό προσδόκιµο χρόνο επιβίωσης και πράγµατι τη χάσαµε, δυστυχώς, όταν έγινε 5 ετών. Το να χάσει ένας γονιός το παιδί του καταλαβαίνετε ότι είναι το χειρότερο που µπορεί να του συµβεί. Εύχοµαι κανένας γονιός στον κόσµο να µη νιώσει τον πόνο που έζησα. Ποτέ, όµως, δεν είπα «Γιατί σε εµένα;». Μετά από αυτή την εξαιρετικά οδυνηρή εµπειρία κατάλαβα ότι στη ζωή δεν διαλέγεις τι µπορεί να σου συµβεί. ∆ιαλέγεις, όµως, πώς θα σταθείς απέναντι στο δύσκολο και, αν θα σηκωθείς, να συνεχίσεις… Εγώ σηκώθηκα. Νοµίζω ότι αυτή η εµπειρία µε έκανε σίγουρα πιο δυνατή, αλλά και πιο σοφή, καθώς δίνω πια σηµασία µόνο στα ουσιαστικά και σοβαρά προβλήµατα.

Είστε υποψήφια ευρωβουλευτής µε τους ∆ηµοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου. Πώς είπατε το «ναι»;

Οταν µου έκαναν την πολύ τιµητική πρόταση οι ∆ηµοκράτες και προσωπικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναρωτήθηκα: «Εµένα τι µε θέλετε; ∆εν είµαι πολιτικός. Είµαι µια εργασιοµανής µητέρα». Και µου απάντησαν: «Τέτοιους ανθρώπους θέλουµε! Από την κοινωνία, που έχουν εργασθεί πολλά χρόνια, ξέρουν τι σηµαίνει να πληρώνεις λογαριασµούς και να απασχολείς προσωπικό». Και οι περισσότεροι µέσα στους ∆ηµοκράτες είµαστε αυτοδηµιούργητοι άνθρωποι, της καθηµερινότητας. Αυτό ήταν σίγουρα κάτι που µε ώθησε να πω το «ναι» και να συµµετάσχω σε κάτι διαφορετικό, που θα µας δώσει ίσως καλύτερα αποτελέσµατα σε σχέση µε την πολιτική που συνηθίσαµε εδώ και τόσα χρόνια. Αγαπώ πολύ την Ελλάδα και θέλω τα παιδιά µου να µεγαλώσουν στην καλύτερη δυνατή Ελλάδα. Μακάρι να µπορέσω και εγώ να
συµβάλω έστω και λίγο σε αυτό.

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας εφόσον εκλεγείτε; Ποια θέµατα τοποθετείτε ψηλά στην ατζέντα;

Βασική µου προτεραιότητα είναι τα θέµατα υγείας και ασφάλειας των τροφών που καταναλώνουµε καθηµερινά, φυσικά λόγω της ειδικότητάς µου και διότι για όλους µας η υγεία µας είναι το πολυτιµότερο αγαθό. Επίσης, φυσικά και όλα τα άλλα πολύ σηµαντικά θέµατα που αφορούν τον Ελληνα πολίτη µέσα στην Ε.Ε., όπως προτεραιότητα στη διασφάλιση του βιοτικού επιπέδου της ελληνικής οικογένειας, φθηνότερο κόστος ζωής, κλιµατική κρίση, ασφάλεια στην καθηµερινότητα και εξάλειψη της βίας, καθώς και φυλασσόµενα σύνορα.

* Δημοσιεύθηκε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά την Μεγάλη Παρασκευή

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ