Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ευρωεκλογές 2024 – Στέφανος Κασσελάκης: Ξεκίνησε τις περιοδείες στην Ήπειρο µε κριτική στο πολιτικό σύστηµα – Στην Κουµουνδούρου ελπίζουν στο… 20%

Ο νοµός Θεσπρωτίας ήταν ο πρώτος σταθµός του Στέφανου Κασσελάκη στην τριήµερη περιοδεία του ενόψει ευρωεκλογών στην Ήπειρο, µε την οποία εγκαινιάζει τη µακρά σειρά των επισκέψεών του στην περιφέρεια αλλά και στα µεγάλα αστικά κέντρα.

Φτάνοντας µάλιστα στην Ηγουµενίτσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσελάκης, πέρασε κατευθείαν στην επίθεση και άφησε αιχµές για την απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το λιµάνι της πόλης.

Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης: Το “όχι” στο µοντέλο Δούκα για συνεργασίες και οι εκτιμήσεις στον δρόμο για τις ευρωεκλογές

Στέφανος Κασσελάκης: Με υψηλούς τόνους ξείνησε την προεκλογική περιοδεία του 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως τα λιµάνια, ειδικά τα κοµβικά λιµάνια, είναι δηµόσια αγαθά και πρόσθεσε επιλέγοντας υψηλούς τόνους, όπως άλλωστε θα κινηθεί στις τέσσερις εβδοµάδες που αποµένουν µέχρι τις εκλογές: «Είναι γεωπολιτικά ζητήµατα, είναι εθνική υπόθεση. Άρα λοιπόν, θα τα διαχειριστούµε χρηστά κατ’ αυτό τον τρόπο. Και δεν πρόκειται να τα ξεπουλάµε σε ξένους, χωρίς καµία δέσµευση για τους Έλληνες πολίτες».

Στον διάλογο που είχε δε µε τους πολίτες ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης έβαλε ψηλά τα θέµατα διαφάνειας και διαφθοράς υπογραµµίζοντας πως το βασικό διακύβευµα όσον αφορά το πολιτικό σύστηµα της χώρας είναι η ηθική, προκειµένου να επιστρέψει η εµπιστοσύνη: «Η Ελλάδα υστερεί, πάνω απ’ όλα, στην ηθική στην πολιτική. Οι πολίτες δεν εµπιστεύονται την πολιτική και οι πολιτικοί εκµεταλλεύονται τους πολίτες. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταµατήσει», είπε.

Αναφερόµενος ειδικότερα στις ευρωεκλογές επισήµανε πως η Ελλάδα πρέπει να πάψει να έχει α λα καρτ σχέση µε την Ευρώπη, λέγοντας πως δεν µπορεί να είµαστε ευρωπαϊκή χώρα µόνο κατ’ επιλογή.

Σήµερα ο κ. Κασσελάκης θα πάει στην Άρτα και στη συνέχεια θα µεταβεί στα Γιάννενα, όπου θα παραµείνει και την Πέµπτη συνεχίζοντας τις επαφές του.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d13ixo1tgphl)

«Αν πετύχω, πολλές καριέρες παραδοσιακών πολιτικών θα τελειώσουν»

Εν τω µεταξύ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθµό Open ο Στέφανος Κασσελάκης, µιλώντας για το πολιτικό του µέλλον, τόνισε: «Αν πετύχω σε αυτό το οποίο κάνω, πολλές καριέρες παραδοσιακών πολιτικών θα τελειώσουν».

«Αλλάζει όλο το παιχνίδι. Το τι πάει να πει κοµµατικός σωλήνας, ρουσφέτια, ξύλινος λόγος. Ξαφνικά θα είναι ένα νέο πεδίο, πολύ πιο δημοκρατικό για το πώς μπορεί να μπει κάποιος στην πολιτική. Και πολύ πιο αποδοτικό, γιατί θα υπάρχει λογοδοσία. Λογοδοσία σε ένα σύστημα το οποίο δεν επιβραβεύει το να είσαι ένα παπαγαλάκι για κάποιον. Αυτή η διαδικασία αλλαγής είναι δύσκολη, αλλά το ένστικτό μου είναι ότι αρχικά πάει σιγά σιγά και μετά πάει πολύ γρήγορα»,

σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένοντας να διαφοροποιείται διαρκώς σε σχέση με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό ως πολιτικός που θέλει να τα αλλάξει όλα.

Στο… 20% ελπίζουν στην Κουµουνδούρου 

Εν τω μεταξύ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούν ότι πλέον στόχος δεν είναι απλώς η δεύτερη θέση, αλλά το να καταφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απειλήσει την ΝΔ μέσα από ένα πραγματικά καλό αποτέλεσμα που θα δημιουργήσει προσδοκίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και να ξανακυβερνήσει. Το ποσοστό αυτό προσδιορίζεται γύρω στο 17% με 20%.

«Εάν η ΝΔ δεν καταφέρει να πιάσει τον στόχο του 33% και σταθεί κάπου στο 29-30% τότε τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά», επισημαίνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μιλούν για «ανατροπή του πολιτικού σκηνικού» δίνοντας το περίγραμμα της στόχευσης. Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου την Κρήτη, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται να υπερτερεί λόγω εντοπιότητας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ