Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μιχαλολιάκος: Ασκήθηκε έφεση κατά του βουλεύματος που τον αποφυλάκισε

Έφεση ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Η απόφαση να γίνει δεκτή η αίτηση για υφ’ όρων απόλυση του Νίκου Μιχαλολιάκου προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και μπαίνει πλέον μετά την άσκηση της έφεσης στο «μικροσκόπιο» του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας.

*Διαβάστε εδώ: Μάγδα Φύσσα για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Ξαναμαχαιρώνουν τον Παύλο”

Ποιο το σκεπτικό πίσω από την άσκηση έφεσης

Συγκεκριμένα, η έφεση ασκήθηκε από τον αντεισαγγελέα Εφετών Λαμίας, Νικήτα Θεολογίτη, με το σκεπτικό ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υφ’ όρων απόλυσή του, καθώς οι διαδικτυακές δημοσιεύσεις του υπέρ της Χρυσής Αυγής που έχουν άμεση σχέση με τη σε βάρος του καταδικαστική απόφαση καταδεικνύουν την κακή διαγωγή του και την επικινδυνότητά του για την τέλεση νέων εγκλημάτων, εφόσον αποφυλακιστεί.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, πραγματική έκτιση και πλασματική, με το δικαστικό συμβούλιο να του επιβάλει τρεις περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα απαγόρευση εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του Νομού Αττικής, εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής του μία φορά τον μήνα και μη συναναστροφή με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία φυλακίστηκε.

Η άσκηση της έφεσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ. Ποιν.Δικ., δεν αναστέλλει την αποφυλάκιση του κατηγορουμένου που έχει διαταχθεί με το προσβαλλόμενο βούλευμα.

Στο μεταξύ, αίτηση για υφ’ όρων απόλυση έχει καταθέσει και ο Ηλίας Κασιδιάρης και αναμένεται να εξεταστεί το επόμενο διάστημα.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d148lntfngsp)

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ