Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πέτσας στα Παραπολιτικά 90,1: Ναζιστικής έμπνευσης η δήλωση Κασσελάκη, έχει ξεπεράσει κάθε όριο

«Ναζιστικής έμπνευσης» χαρακτήρισε τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για «υπουργούς που σκοτώνουν νέα παιδιά» ο βουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα. «Εφαρμόζει μια πολιτική τοξική κυριολεκτικά πατώντας επί πτωμάτων για να συντηρήσει το θέμα αυτό το οποίο νομίζει ότι πλήττει την κυβέρνηση εν όψει των ευρωεκλογών», είπε ειδικότερα, σημειώνοντας πως περιμένει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανασκευάσει ξεκάθαρα για όσα είπε.

*Διαβάστε ακόμα: Ρωμανός κατά Κασσελάκη για το “υπουργοί σκοτώνουν παιδιά”: “Ο Πολακισμός δεν είναι μια συνιστώσα, αλλά η νέα ταυτότητα του κόμματος”

Σε ό,τι αφορά την προεκλογική εκδήλωση Ράμα στην Αθήνα, είπε πως «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», προσθέτοντας πως είναι τελείως διαφορετική από την υπόθεση Μπελέρη, ενώ για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως πρέπει να γίνει, με στόχο να γίνει σαφές πως προκλητικές συμπεριφορές από πλευράς Άγκυρας «δεν γίνονται ανεκτές».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Στέλιου Πέτσα στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, ο κος Πέτσας τόνισε:

Αναφορικά με την προεκλογική εκδήλωση Ράμα στην Αθήνα

Σ.ΠΕΤΣΑΣ: Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από κανέναν ο οποίος θέλει να μιλήσει σε ανθρώπους που έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν σε οποιεσδήποτε εκλογές παντού στον κόσμο, πόσο μάλλον σε έναν γείτονα ο οποίος έχει πολλές χιλιάδες ομοεθνείς του που ζουν στη χώρα μας. Το ζήτημα του Φ. Μπελέρη είναι τελείως διαφορετικό, το ύψωσε στο κορυφαίο σημείο με την υποψηφιότητά του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το έθεσε στην καρδιά της Ευρώπης ότι δεν μπορεί να καταπατώνται τα πολιτικά δικαιώματα ενός εκλεγμένου δημάρχου που δεν του επιτρέπεται να ορκιστεί στην Ευρώπη του 2024. Αυτά είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα και δεν πρέπει να τα συγχέουμε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι βιάστηκε η ελληνική διπλωματία να μιλήσει περί προσέγγισης με την Τουρκία και περί καλλιέργειας καλού κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τις τελευταίες κινήσεις Ερντογάν

Σ.ΠΕΤΣΑΣ: Εγώ πιστεύω ότι η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει και υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, και των απαράδεκτων δηλώσεων της τουρκικής πλευράς για τη Δυτική Θράκη αλλά και την επανάληψη της Αγιάς Σοφιάς με τη Μονή της Χώρας και την καταστροφή επί της ουσίας ενός μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρέπει να γίνει αυτή η συνάντηση για να ξεκαθαριστεί μεταξύ των δύο ανδρών ότι δεν γίνονται ανεκτές τέτοιους είδους συμπεριφορές. Αν πραγματικά θέλουμε να καλλιεργήσουμε μια ειδική σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ να παραμείνει κοντά στη Δύση και να μην αποκλίνει προς την Ανατολή αυτή η συνάντηση παίρνει άλλη διάσταση πολύ καθοριστική όχι μόνο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και την πορεία της Τουρκίας στην Ευρώπη. Άρα πιστεύω ότι πρέπει να γίνει, πρέπει να τεθούν με ειλικρίνεια τα θέματα, αυτά που μας ενοχλούν, όχι μόνο σαν γείτονες αλλά και σαν ευρωπαίοι από μια χώρα που φαίνεται να διολισθαίνει σε ένα καθεστώς το οποίο πάει να αποκλίνει από αυτά που θα θέλαμε από μια χώρα που να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας.

Σ.ΠΕΤΣΑΣ: Δεν τρέφω ποτέ αυταπάτες για τη σχέση μας με την Τουρκία. Δεν τρέφω καμία αυταπάτη ούτε είμαστε αφελείς όμως το γεγονός ότι έχουμε μια ευκαιρία μπροστά μας να λύσουμε ένα θέμα δεκαετιών που είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, να προσφύγουμε στη Χάγη και ταυτόχρονα και καθιερώσουμε την αρχή μιας πορείας της Τουρκίας με μια ειδική σχέση με την ΕΕ που θα την βοηθάει να είναι πιο κοντά στη Δύση αυτό είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και της Τουρκίας και της Ευρώπης. Αν αυτό το καταφέρουμε να ανοίξουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας, αν δεν μπορέσουμε να το καταφέρουμε τότε αυτό το παράθυρο θα το κλείσουν οι γείτονες και αυτό θα είναι καθαρό σε όλη τη διεθνή κοινότητα.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Κασσελάκη περί υπουργών που σκοτώνουν νέα παιδιά

Σ.ΠΕΤΣΑΣ: Είναι μια δήλωση που θα την περίμενε κανείς από τον Κασιδιάρη και όχι από τον Κασσελάκη. Ο κ. Κασσελάκης με αυτό που είπε εφαρμόζει μια πολιτική τοξική κυριολεκτικά πατώντας επί πτωμάτων για να συντηρήσει το θέμα αυτό το οποίο νομίζει ότι πλήττει την κυβέρνηση εν όψει των ευρωεκλογών. Θα κάνει τα πάντα και με τέτοιου είδους προκλητικές δηλώσεις για να το συντηρήσει. Αυτές οι ναζιστικής έμπνευσης πολιτικές δηλώσεις δεν προσφέρουν τίποτα στη δημοκρατία μας ιδίως το 2024 για μια Ελλάδα που είναι ένα ισχυρό ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Περιμένω από τον ίδιο να ανασκευάσει γιατί αυτό που έκανε χθες το βράδυ, μια πολιτική μερικής κωλοτούμπας, είναι βγαλμένη με ναφθαλίνη από τη βαθιά ντουλάπα του οποιουδήποτε πολιτικού εγχειριδίου. Θέλω ξεκάθαρη ανασκευή αυτών που είπε από τον κ. Κασσελάκη γιατί έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να συσταθεί προανακριτική επιτροπή

Σ.ΠΕΤΣΑΣ: Αν έρθει σχηματισμένη δικογραφία από τον Εφέτη Ανακριτή που έχει κατηγορητήριο φυσικά αυτό θα το εξετάσει η Βουλή.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ