Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το µεγάλο στοίχηµα της Κρήτης για τον Νίκο Ανδρουλάκη: Στόχος η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στη µεγαλόνησο στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Η πρωτιά στην κάλπη των ευρωεκλογών φαντάζει αδύνατη για το ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτή έχει κλειδώσει από τη Ν∆, η πρωτιά όµως του Κινήµατος στην Κρήτη, το παραδοσιακά «πράσινο» νησί, θεωρείται εφικτή.

Με αυτόν τον στόχο και έχοντας µπει στη τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης επέστρεψε στα πάτρια εδάφη.

Διαβάστε ακόμα: Φουντώνουν οι διεργασίες στην Κεντροαριστερά: Το παρασκήνιο και οι πρωτοβουλίες του Χάρη Δούκα με φόντο την επόμενη των ευρωεκλογών

Το µεγάλο στοίχηµα της Κρήτης για τον Ανδρουλάκη

Στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν πως η µεγαλύτερή του δύναµη βρίσκεται στην περιφέρεια και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει βάλει στόχο να γυρίσει όλη την Ελλάδα. Η Κρήτη, όµως, αποτελεί ειδικό κεφάλαιο και µεγάλο στοίχηµα για το Κίνηµα – όπου κυνηγά την… κορυφή. Καθόλου ανέφικτο, αν σκεφτεί κανείς ότι το νησί από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου αποτελεί το «προπύργιο» της προοδευτικής παράταξης και το ΠΑΣΟΚ ήταν δεύτερο κόµµα στην αναµέτρηση των εθνικών εκλογών.

Ο κ. Ανδρουλάκης στην Κρήτη θα κινηθεί µε γνώµονα την επανασυσπείρωση του ΠΑΣΟΚικού ακροατηρίου, ειδικά της παραδοσιακής βάσης, φέρνοντας πίσω όσους «πράσινους» δυσαρεστηµένους πήγαν στη Ν∆ -στις τελευταίες εκλογές την κατέστησαν πρώτο κόµµα στο νησί-, αλλά και εκείνους του Κέντρου και της ευρύτερης Αριστεράς οι οποίοι δεν καλύπτονται από την τωρινή εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη.

Γεµάτη πολιτικά µηνύµατα περιοδεία Ανδρουλάκη

Το πρόγραµµα του κ. Ανδρουλάκη, δε, «µαρτυρά» ότι η πολυήµερη περιοδεία θα είναι γεµάτη πολιτικά µηνύµατα, µε πολλούς σταθµούς. Ξεκινώντας από τα δυτικά, και συγκεκριµένα από τα Χανιά, σήµερα το µεσηµέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ µαζί µε στελέχη του κόµµατος θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης. Το απόγευµα στη Ραµνή Αποκορώνου θα παρευρεθεί σε εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση µε αφορµή την επέτειο της λήξης του Β΄ Παγκοσµίου Πολέµου.

Την Παρασκευή και τρίτη ηµέρα της περιοδείας στο επίκεντρο θα βρεθεί ο Νοµός Λασιθίου, όπου ο κ. Ανδρουλάκης θα δώσει το «παρών» στην κηδεία του Φοίβου Ιωαννίδη, που θα γίνει στη Σητεία. Μέχρι το Σάββατο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί στο Σπήλι, στο Ρέθυµνο, στον Μυλοπόταµο, στα Λιβάδια, στα Ζωνιανά, στα Ανώγεια, στο Ηράκλειο, στο Αρκαλοχώρι, στον Πύργο, στο Ασήµι, στους Αγίους ∆έκα, στις Μοίρες.

Μεγάλο «αγκάθι» το Λεκανοπέδιο

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν ξεχνούν πως το µεγάλο αγκάθι είναι το Λεκανοπέδιο και εκεί θα δώσουν έµφαση, ώστε το ΠΑΣΟΚ να ανακτήσει δυνάµεις στην Αττική που θεωρείται περιοχή-κλειδί, για να εξασφαλιστεί η δεύτερη θέση. Οι πιέσεις όµως είναι πολλές δείχνοντας κατ’ αρχάς ότι χρειάζεται µεθοδική οργανωτική δουλειά µέχρι την ευρωκάλπη.

Από τη µία το βάρος των κακών δηµοσκοπικών ευρηµάτων, από την άλλη τα αποτελέσµατα των προηγούµενων εθνικών εκλογών που έδειξαν πως υπάρχει µια ανοιχτή «µαύρη τρύπα». Και αυτό, καθώς το ΠΑΣΟΚ στο Λεκανοπέδιο ήρθε καθαρά τέταρτο µετά τη Ν∆, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ – και σε όλες τις Περιφέρειες που απαρτίζουν τον αττικό εκλογικό χάρτη µε εξαίρεση την Ανατολική Αττική, όπου όµως τερµάτισε τρίτο και καταϊδρωµένο…

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ