Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ελεονώρα Μελέτη: Συναντήθηκε στη Γλυφάδα με τον δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου

Η υποψήφια ευρωβουλευτής Ελεονώρα Μελέτη βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (9/5) στο δημαρχείο της Γλυφάδας προκειμένου να συναντήσει τον δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου ενόψει των ευρωεκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανικολάου έχει διατελέσει ευρωβουλευτής από το 2009 έως το 2014.

Το NouPou συνάντησε την Ελεονώρα Μελέτη αμέσως μετά την κουβέντα τους, για την οποία η ίδια θέλησε μόνο να μας πει ότι «η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσε είναι να είμαι ο εαυτός μου. Να δείξω ότι δεν είμαι μόνο ένας άνθρωπος της τηλεόρασης. Πολλά χρόνια τώρα ασχολούμαι με κοινωνικά ζητήματα, σε εθελοντικό επίπεδο, από δική μου ανησυχία. Μου είπε, λοιπόν, να πιστεύω σε αυτά και να τα θυμίζω σε αυτούς που τα έχουν ξεχάσει αλλά και να τα γνωστοποιώ σε εκείνους που δεν τα γνωρίζουν».

Η Ελεονώρα Μελέτη σχολίασε και την «απορία», όπως τη χαρακτήρισε η ίδια, του κόσμου ως προς την υποψηφιότητά της. «Κάποιοι απορούν γιατί μου έγινε πρόταση για την Ευρωβουλή. Αν όμως κάποιος, αυτά τα 22 χρόνια που εκτίθεμαι στον κόσμο, παρακολουθούσε όσα κάνω εκτός τηλεόρασης θα μπορούσε να καταλάβει το γιατί. Έχω άμεση εμπλοκή με τα κοινά, είμαι πρέσβειρα σε δύο ιδρύματα με στόχο τη στήριξη παιδιών με αυτισμό ή ευπαθών ομάδων, ωστόσο δεν τα διαφημίζω. Γι’ αυτό πολύς κόσμος δεν τα ξέρει. Έχω και μια συστολή ως προς το να τα λέω, γιατί πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι το κάνω επιτηδευμένα», εξηγεί.

Eλεονώρα Μελέτη: Ποια τα επόμενα βήματα μετά την εκλογή της

Ποιος είναι όμως ο στόχος της για την Ευρωβουλή; Ποιες οι διεκδικήσεις της εάν εκλεγεί; «Ο πρώτος στόχος είναι ένας και είναι πολύ συγκεκριμένος. Να καταφέρουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου και να μπούμε στην Ευρωβουλή. Από εκεί και πέρα, η ατζέντα είναι πλούσια και επικεντρώνεται σε κοινωνικά ζητήματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα -και πόσω μάλλον εκείνα των ανθρώπων που νιώθουν ή είναι πρακτικά και αποδεδειγμένα περιθωριοποιημένοι-, η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, η αντιμετώπιση της βίας. Ό,τι έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο είναι κάτι που ανέκαθεν με απασχολούσε και κάτι με το οποίο θέλω να ασχοληθώ. Σε αυτό το πεδίο, άλλωστε, με έχουν σκεφτεί και οι άνθρωποι που μου έκαναν την πρόταση», απαντά.

Ελεονώρα Μελέτη: Η σχέση της με τη Γλυφάδα και τον δήμαρχο

Επί τη ευκαιρία, θέλαμε να μάθουμε ποια η σχέση της με τη Γλυφάδα, δεδομένου ότι είναι ένας από τους προορισμούς στην πόλη όπου τη συναντάμε συχνά. «Η σχέση μου με τη Γλυφάδα κρατάει πολλά χρόνια. Ουσιαστικά η Γλυφάδα είναι σαν σπίτι μου, καθώς ακόμη όταν έμενα στον Πειραιά, όπου μεγάλωσα, ερχόμουν πάντα εδώ για να διασκεδάσω. Όλες μου οι φίλες είναι Γλυφαδιώτισσες. Επομένως εδώ ήταν το κέντρο μας. Εδώ βρισκόμασταν, πίναμε τους καφέδες μας, πηγαίναμε για τα φαγητά μας. Γύρω στα 25 μου, όπου έφυγα από τον Πειραιά και πήγα πια μόνιμα στη Σαρωνίδα, πάλι ήταν το μέρος όπου έκανα όλες μου τις δραστηριότητες. Συναισθηματικά νιώθω πολύ κοντά και γενικώς το αγαπώ αυτό το μέρος, όπως και κάθε μέρος που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα».

Όσον αφορά τη σχέση της με τον δήμαρχο, η ίδια μας απαντά πως «με τον δήμαρχο Γλυφάδας γνωριζόμασταν από πιο πριν, δεν γνωριστήκαμε τώρα μέσα στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς μου στις ευρωεκλογές. Γνωριστήκαμε μέσω κοινών αγαπημένων φίλων και γνωστών και αυτό με κάνει να νιώθω περισσότερο άνετα μαζί του. Είναι πολύ υποστηρικτικός, πολύ ουσιώδης ως προς τις συμβουλές και την καθοδήγηση που μου δίνει και το χάρηκα πολύ που τον είδα και σήμερα», λέει κλείνοντας την κουβέντα μας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ