Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ευρωεκλογές 2024: Περιοδεία Μητσοτάκη σε Χαϊδάρι και Χίο – Κεντρικό πρόσωπο ο πρωθυπουργός στην καμπάνια της ΝΔ – Θα έχει και… πολύ tiktok

Με συνεντεύξεις, περιοδείες και βίντεο στο TikTok και με κεντρικό διακύβευμα τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας και τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής πορείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέρχεται πλέον σε πλήρη προεκλογική δραστηριότητα στην πορεία προς τις ευρωεκλογές.
Μάλιστα ο ίδιος είναι το κεντρικό πρόσωπο της προεκλογικής στρατηγικής και της καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κεντρικό πρόσωπο της προεκλογικής στρατηγικής της ΝΔ – Οι περιοδείες στην πορεία προς τις ευρωεκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί σήμερα τη Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, στο Χαϊδάρι, ενώ επόμενος σταθμός των περιοδειών του είναι η Χίος.

Αύριο το πρωί θα επισκεφθεί το στρατόπεδο του νησιού, θα συναντηθεί με πολίτες, αλλά και με τα τοπικά στελέχη της ΝΔ και θα έχει σύσκεψη με τους Δημάρχους Χίου, Ψαρών και Οινουσσών στο Δημαρχείο Χίου.

Η Χίος είναι ένα από τα νησιά όπου εφαρμόζεται το νέο καθεστώς της βίζας εξπρές για τους Τούρκους πολίτες και ήδη έχει επωφεληθεί σημαντικά από τις αυξημένες τουριστικές ροές από τη γείτονα χώρα τον τελευταίο μήνα.

Το πρόγραμμά του θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση στο Μουσείο Σφαγών στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά από τον Μητροπολίτη Χίου κ.κ. Μάρκο, σε μία ακόμα ένδειξη για το «λιώσιμο των πάγων» στις σχέσεις με την Εκκλησία, μετά το νόμο για την ισότητα στο γάμο που είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Θα έχει και… πολύ tiktok

«Ξεκινάει μια νέα προεκλογική περίοδος, αυτή τη φορά για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Θα προσπαθήσω μέσα από το TikΤok να σας εξηγήσω με απλά λόγια: Γιατί οι εκλογές αυτές είναι τόσο σημαντικές», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης στο βίντεο που ανέβασε χθες το βράδυ στο δημοφιλές στη νεολαία μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά την προεκλογική καμπάνια και μέσω των social media.

«Πάντα προσπαθώ να είμαι έξω σε κάθε περιοδεία, κάτι μαθαίνουμε. Ξέρουμε ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία με το θέμα της ακρίβειας. Σχηματίζουμε και μια πραγματική εικόνα για το τι γίνεται με τις τιμές. Όλα αυτά μας βοηθούν», τονίζει ο πρωθυπουργός στο ίδιο βίντεο, υπό τους ήχους μάλιστα του Zari και της Μαρίνας Σάττι.

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στο εσωτερικό και το εξωτερικό

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη μικρή ανάπαυλα των ημερών του Πάσχα (στο Πρώτο Θέμα), ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεφύλασσε πολλά μηνύματα, με άλλα να τα στέλνει ευθέως και άλλα με έμμεσο, πλην σαφή τρόπο.

Το πρώτο μήνυμα αφορούσε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, από τους οποίους περιμένει ενεργό και διαρκή συμμετοχή στον προεκλογικό στίβο των ευρωεκλογών. «Είδα όλους τους βουλευτές μας πριν από το Πάσχα για να κάνω μια συζήτηση μαζί τους, να κινητοποιηθούμε όλοι. Γιατί, ξέρετε, δεν είναι μια ατομική προσπάθεια η εκλογική μάχη. Όλοι κρινόμαστε και όλοι πρέπει να πάμε συντεταγμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μήνυμα επεφύλασσε και για τους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησής του, τονίζοντας πως «υπάρχουν πάντα στην πολιτική και κίτρινες κάρτες και κόκκινες κάρτες και πολλά εργαλεία τα οποία μπορεί να έχει ένας πρωθυπουργός». Ένα τρίτο μήνυμα εστάλη από τον πρωθυπουργό σε όσες επιχειρήσεις και εταιρίες αισχροκερδούν ή κερδοσκοπούν, καθώς ανέφερε σε σχέση με τους ελέγχους στην αγορά πως «δεν έχουμε εξαντλήσει ακόμα όλη την φαρέτρα των μέτρων που μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας».

Δύο ακόμα μηνύματα, τέλος, εστάλησαν εκτός των τειχών: Στον Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο θα συναντήσει τη Δευτέρα στην Άγκυρα και στον Έντι Ράμα, ο οποίος αποφάσισε να ξεκινήσει πολύ νωρίς τη δική του εθνική προεκλογική εκστρατεία και μάλιστα από την Αθήνα. «Αχρείαστη» και «περιττή» χαρακτήρισε αυτή την κίνηση του Αλβανού πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι η υπόθεση Μπελέρη «έχει δημιουργήσει μια μεγάλη ένταση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις». Ως προς τον πρόεδρο της Τουρκίας, το μήνυμα ήταν σαφές: «Θέλω, καταρχάς, να εκφράσω και δημόσια την έντονη δυσαρέσκειά μου, διερμηνεύοντας πιστεύω τα αισθήματα όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων, για την παντελώς αχρείαστη μετατροπή ενός ιστορικού βυζαντινού ναού, της Μονής της Χώρας, σε τζαμί», είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Είναι, πιστεύω, μια ενέργεια η οποία προσβάλλει την πλούσια ιστορία της ίδιας της Κωνσταντινούπολης ως ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, και είναι ένα ζήτημα το οποίο βεβαίως και θα θέσω στον πρόεδρο Ερντογάν όταν τον συναντήσω».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ