Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κακλαμάνης στα Παραπολιτικά 90,1: Χάρηκα που ο Μητσοτάκης θα θέσει το θέμα της Μονής της Χώρας στον Ερντογάν

«Είναι πολίτικά unfair πέντε μέρες πριν πάει ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνάντηση που υποτίθεται πανε για να κάνουν ένα βήμα να ενισχυθούν τα μέσα εμπιστοσύνης μεταξύ μας, κάνει αυτή την κίνηση», λέει για τη μετατροπή της Ιεράς Μονής της Χώρας σε τζαμί ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη Κακλαμάνη στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Αναφορικά με την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Τουρκία μετά την μετατροπή σε τζαμί της Ιεράς Μονής της Χώρας

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Η επίσκεψη ορθώς δεν αναβάλλεται όμως δεν είναι μόνο το θέμα της Ιεράς Μονής που έγινε τζαμί, αυτό είχε αποφασιστεί από το 2019 αλλά θεωρώ ότι είναι πολίτικά unfair πέντε μέρες πριν πάει ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνάντηση που υποτίθεται πανε για να κάνουν ένα βήμα να ενισχυθούν τα μέσα εμπιστοσύνης μεταξύ μας, κάνει αυτή την κίνηση. Λίγες μέρες πριν, την Μεγαλοβδομάδα, είχανε προηγηθεί ειδήσεις από την Τουρκία ότι θα αλλάξουν τα σχολικά βιβλία και θα βάλουν μέσα κεφάλαιο για την «γαλάζια πατρίδα» και ευτυχώς λόγω της σθεναράς αντίστασης και του υπουργείου Εξωτερικών και του Αμύνης σταμάτησαν να μιλούν και να λένε ότι πρέπει να τους πάρουμε άδεια για να κάνουμε τα θαλάσσια πάρκα στα νησιά των Κυκλάδων. Εγώ είμαι υπέρ του να πάει ο πρωθυπουργός και ορθώς πηγαίνει και χάρηκα που άκουσα ότι θα βάλει το θέμα της Ιεράς Μονής της Χώρας στη συζήτηση και κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να μπούνε και τα άλλα δύο θέματα.

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Θα υπενθυμίσω ότι η Ελλάδα για την Αγία Σοφία έκανε μεγάλη «φασαρία» και στην UNESCO και παντού και για την Ιερά Μονή της χώρας θα γίνει και με την UNESCO αλλά ακούσατε την μεγάλη οικογένεια της ΕΕ να βγάλει λαλιά για το θέμα; Και μετά αναρωτιούνται όλοι αυτοί οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών γιατί καλπάζει η ακροδεξιά στην Ευρώπη δεν είναι αυτός ο λόγος μόνο αλλά είναι και αυτός ο λόγος.

Κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη Ράμα στην Ελλάδα

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Όχι δεν θεωρώ ότι έπρεπε να επιτραπεί στον κ. Ράμα να έρθει να κάνει προεκλογική ομιλία. Έπρεπε να του πούμε Όχι.

Ερωτηθείς που πιστεύει ότι θα κυμανθούν τα ποσοστά της ΝΔ στις ευρωεκλογές

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Το πρόβλημα είναι να πάει ένας κόσμος που στηρίζει παραδοσιακά τη ΝΔ στην κάλπη. Αν πάει στην κάλπη οι περισσότεροι από αυτούς θα ψηφίσουν το κόμμα στο οποίο παραδοσιακά ανήκουν. Το όριο που έβαλε ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι δύσκολο να πιαστεί αλλά δεν είναι ανέφικτο.

Κληθείς να σχολιάσει την θητεία της κας Σακελλαροπούλου

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Εγώ και όταν υπερψήφισα την κα Σακελλαροπούλου πριν από τέσσερα χρόνια είχα πει ότι σεβόμενος τον θεσμό δίνω θετική ψήφο, αυτό τα λεει όλα σε ότι αφορούσε την επιλογή του προσώπου. Όταν θα έρθει η ώρα επίσης φανερά και στα ίσια θα τοποθετηθώ.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης  στους Σωτήρη Ξενάκη & Βασίλη Σκουρή   09-05-24

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ