Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πλεύρης στα Παραπολιτικά 90,1 για επίσκεψη Ράμα: Να ψηφιστεί ο Μπελέρης, ώστε να πάρει ένα σαφές μήνυμα και η αλβανική πλευρά

«Κανένας δεν μπορεί να είναι χαρούμενος όταν έρχεται ο Ράμα να μιλήσει την ημέρα μάλιστα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την παράνομη σύλληψη και φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη και τη στοχοποίηση της ελληνικής ομογένειας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης για την επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμα: Έντι Ράμα: Την πλατεία Συντάγματος ήθελε για την εκδήλωση ο πρωθυπουργός της Αλβανίας

Και συμπλήρωσε: «Η απάντηση των Νεοδημοκρατών θεωρώ ότι θα είναι αυτονόητη να ψηφιστεί ο Φρ. Μπελέρης, ώστε να πάρει ένα σαφές μήνυμα και η αλβανική πλευρά ότι εμείς όχι απλά διεθνοποιήσαμε το θέμα με ψηφίσματα από το ευρωκοινοβούλιο, αλλά από εδώ και πέρα θα έχει και τον Φρέντι αντίπαλο σε ένα επίπεδο που θα ελέγχει καθημερινά το κράτος δικαίου της Αλβανίας».

O Θάνος Πλεύρης στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα 09-05-24

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη στα Παραπολιτικά 90,1:

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Οι πολίτες αυτή τη στιγμή έχουν μια απόλυτη πεποίθηση ότι η ΝΔ και ο Κυρ. Μητσοτάκης διασφαλίζουν την ομαλή και καλή πορεία της χώρας αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχουν και τα προβλήματα και τα παράπονα της κοινωνίας, τα οποία είναι απολύτως φυσιολογικό αναλόγως τις απαιτήσεις που έχεις. Αυτόν τον μήνα πρέπει να πείσουμε τους πολίτες αφενός ότι παίρνουμε τα μηνύματά τους και διορθώνουμε πράγματα, αλλά πρωτίστως ότι η συγκεκριμένη κάλπη δεν είναι χαλαρή κάλπη.

Για την επίσκεψη Ράμα και την προεκλογική του ομιλία στη χώρα μας:

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε την παρουσία ενός ξένου ηγέτη που έρχεται ιδιωτικά προκειμένου να μιλήσει σε συμπολίτες του ενόψει εκλογών. Από εκεί και πέρα ο κ. Ράμα προφανώς επιλέγει ένα χρονικό πλαίσιο για να δώσει τα δικά του μηνύματα, είναι χρονικό πλαίσιο πριν από τις ευρωεκλογές, έχοντας μπει η υποψηφιότητα του Φρ. Μπελέρη που παρανόμως από το καθεστώς του κ. Ράμα είναι φυλακισμένος.

ΔΗΜ: Έπρεπε να πούμε όχι στην προεκλογική ομιλία;

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Δεν γίνεται να πεις όχι, δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε έναν ξένο ηγέτη, αν του απαγορεύσεις θα πρέπει να μπει σε μια διαδικασία ότι τον θεωρείς ανεπιθύμητο πρόσωπο, που δεν τίθεται τέτοιο θέμα από την ελληνική πλευρά.

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Κανένας δεν μπορεί να είναι χαρούμενος όταν έρχεται ο Ράμα να μιλήσει την ημέρα μάλιστα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την παράνομη σύλληψη και φυλάκιση του Φρ. Μπελέρη και τη στοχοποίηση της ελληνικής ομογένειας. Η απάντηση των Νεοδημοκρατών θεωρώ ότι θα είναι αυτονόητη, να ψηφιστεί ο Φρ. Μπελέρη ώστε να πάρει ένα σαφές μήνυμα και η αλβανική πλευρά ότι εμείς όχι απλά διεθνοποιήσαμε το θέμα με ψηφίσματα από το ευρωκοινοβούλιο, αλλά από εδώ και πέρα θα έχει και τον Φρέντι αντίπαλο σε ένα επίπεδο που θα ελέγχει καθημερινά το κράτος δικαίου της Αλβανίας.

Ερωτηθείς πού πιστεύει ότι θα κυμανθούν τα ποσοστά της ΝΔ στις ευρωεκλογές:

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Ο στόχος πρέπει να είναι όσο πιο ψηλά γίνεται, άρα έχει θέσει ένα πλαίσιο ως βάση ο πρόεδρος του κόμματος, το οποίο θεωρώ ότι είναι και το πλαίσιο του βασικού στόχου. Εγώ θεωρώ ότι μετά από αυτές τις ευρωεκλογές την εσωστρέφεια και τη συζήτηση μάλλον θα την έχουν άλλα κόμματα, η ΝΔ σε καμία περίπτωση δεν θα έχει καμία εσωτερική κουβέντα. Πιστεύω ότι το ποσοστό μας θα είναι και θετική έκπληξη. Θα δείτε ότι η ΝΔ θα κινηθεί στα ποσοστά τα οποία θα δείχνουν ότι είναι κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό ως η μοναδική πρόταση διακυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ