Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Έντι Ράμα: Το παρασκήνιο της φιέστας του Αλβανού πρωθυπουργού στο Γαλάτσι – Οι απειλές, η πρόταση στη Φουρέιρα και το μήνυμα Γεραπετρίτη

Στο κλειστό γήπεδο µπάσκετ Γαλατσίου ή στο Christmas Theater θα γίνει η εκδήλωση όπου θα µιλήσει τελικά την Κυριακή ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράµα.

Εκεί λοιπόν αναµένεται να συγκεντρωθούν οι υποστηρικτές συµπατριώτες του που ζουν στην Ελλάδα και ενώ η ελληνική πλευρά σε όλους τους τόνους επιµένει να χαρακτηρίζει «άκαιρη» την επίσκεψη.

Διαβάστε ακόμα: Έντι Ράμα: Την πλατεία Συντάγματος ήθελε για την εκδήλωση ο πρωθυπουργός της Αλβανίας

Έντι Ράμα: Οι απειλές για ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγµα

Την ίδια ώρα τα αλβανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι σκοπίµως η Αθήνα έβαλε εµπόδια στην εκδήλωση και κατηγορούν τη χώρα µας για µεµψιµοιρία. Πληροφορίες λένε ότι -πριν κάτσει η µπίλια για το Γαλάτσι- ο Ράµα είχε φτάσει στο σηµείο να απειλήσει ανοιχτά (!) πως αν δεν του έδιναν κλειστό χώρο για τη συγκέντρωση, τότε θα έκανε ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγµα. Έγκυρες πηγές περιγράφουν στην εφηµερίδα µας το χρονικό ως εξής: Η αλβανική πλευρά ήθελε να διεξαχθεί η οµιλία είτε στην πλατεία Κοτζιά είτε στην πλατεία Συντάγµατος είτε στην κεντρική αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, επιλογές που η κυβέρνηση απέρριψε.

Από την πλευρά τους, οι Αλβανοί δεν ήθελαν σε καµία περίπτωση την αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ, που τους προτάθηκε, επειδή χωρά περί τα 850 άτοµα. Όσον αφορά το show Ράµα, κάποιες πληροφορίες από τα Τίρανα λένε ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός έχει βολιδοσκοπήσει την Ελένη Φουρέιρα για να τραγουδήσει στην εκδήλωση.


Επί ποδός η Αστυνοµία 

Την Κυριακή πάντως η Αστυνοµία θα βρίσκεται επί ποδός για την αποτροπή εντάσεων, από άτοµα που πιθανότατα θα θελήσουν να κάνουν αντισυγκέντρωση έξω από το σηµείο όπου θα µιλήσει ο Έντι Ράµα, και τα µέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά.

Ήδη στην Αθήνα έχουν καταφτάσει στενοί συνεργάτες του Ράµα για τις τελικές λεπτοµέρειες.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d159bfg34wxt)

Γιώργος Γεραπετρίτης: «Άκαιρη» η επίσκεψη Ράµα 

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, χαρακτήρισε την επίσκεψη Ράµα «άκαιρη» (Σκάι) και δήλωσε µε νόηµα ότι η διαχείριση της υπόθεσης Μπελέρη θα συνεχίσει να συνδέεται µε το κατά πόσο το ευρωπαϊκό κεκτηµένο βρίσκεται σε συµπόρευση µε όσα συµβαίνουν στην Αλβανία.

Τα αλβανικά ΜΜΕ αντιµετωπίζουν µε δυσπιστία τις δυσκολίες που προέκυψαν ως τώρα για τις τοποθεσίες που ζήτησε ο Ράµα. «Είτε χαλάει η στέγη είτε δεν έχει ασφάλεια είτε χαλάνε τα φώτα, και την τελευταία στιγµή ακυρώνεται», έλεγαν χαρακτηριστικά συνάδελφοι στο Top Channel. Αναρωτήθηκαν δε αν θα άρεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συµπεριφερθεί µε τον ίδιο τρόπο ο Έντι Ράµα σε ενδεχόµενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Χειµάρρα.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d159nwt8z69l)

Τα μαθήματα… δημοκατίας από τον Έντι Ράμα

Σε αυτό το κλίµα ο Ράµα παρέδωσε µέχρι και µαθήµατα… δηµοκρατίας, απαντώντας στα ελληνικά κόµµατα της αντιπολίτευσης που επέκριναν την επιλογή του να διοργανώσει οµιλία στην Αθήνα, την ηµέρα που συµπληρώνεται ένας χρόνος από τη σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη.

«Η έντονη αντίθεση στις απόψεις για το ίδιο θέµα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση, ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό. Όπως σωστά τόνισε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, η Ελλάδα παραµένει µια δηµοκρατική χώρα, όπου ηγέτες από άλλα δηµοκρατικά έθνη µπορούν να επισκεφθούν και να συναντηθούν µε συµπατριώτες τους», έγραψε στο Twitter ο Ράµα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόµενος στην κυβέρνηση έθεσε το εξής ερώτηµα: «Συµφωνεί ο κ. πρωθυπουργός µε την αντίδραση του Αλβανού οµολόγου του που, παρεµβαίνοντας στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας, ασκεί κριτική στην ελληνική αντιπολίτευση;».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ