Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αποστολάκη στα Παραπολιτικά 90,1: Η κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιλένα Αποστολάκη, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

*Διαβάστε εδώ: Καιρίδης στα Παραπολιτικά 90,1 για Συμφωνία Πρεσπών: Τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα, τα πάντα μπορεί να αλλάξουν

Αναφορικά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να ακυρώσει ο πρωθυπουργός την επίσκεψή του στην Τουρκία, είπε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι ειδικά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, δεν υπάρχουν ζητήματα μικροκομματικής αφετηρίας, κι αυτό είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε η κυβέρνηση να το δει με πάρα πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Θα έλεγα ότι κινείται στον αντίποδα. Είπε ο πρωθυπουργός ότι πρόκειται για μια λανθασμένη επιλογή, μια επιλογή για την οποία θα θέσει τα θέματα στη συνάντηση, όμως αυτή η επιλογή γίνεται την περίοδο που η Ελλάδα ακολουθεί θετική ατζέντα, η Ελλάδα μια χώρα που έχει βάθος στην εξωτερική της πολιτικής διαχρονικά, γιατί στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο απέναντι σε έναν γείτονα, ο οποίος έχει συγκυριακές αφετηρίες, με βάση τις οποίες κινείται και που διαρκούσης αυτής της ατζέντας έχουμε τις προκλήσεις με τα θαλάσσια πάρκα, με τη γαλάζια πατρίδα που εισάγεται πλέον ως μάθημα, με τα ζητήματα μετατροπής της Μονής της Χώρας με ένα συγκεκριμένο χρονισμό δηλαδή λίγες μέρες πριν την επίσκεψη. Και επειδή έχουμε συμφωνήσει όλοι, στα λόγια τουλάχιστον, ότι δεν είμαστε μια δύναμη η οποία επιλέγει τον κατευνασμό, είμαστε μια δύναμη που ακολουθεί το διάλογο, επιδιώκει το διάλογο αλλά θεωρεί ότι η αποτροπή είναι βασικό κλειδί για την επιτυχία των στόχων της εξωτερικής πολιτικής ασφαλώς η στάση του κ. Ανδρουλάκη είναι μια στάση ευθύνης με βάση τις προκλήσεις από την απέναντι πλευρά».

«Η εξέλιξη και η κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας αυτή τη στιγμή είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο. Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απαντά ότι θα θέσει το θέμα στην επίσκεψη θεωρώ ότι είναι ανισοβαρές σε σχέση με τις προκλήσεις τις οποίες δεχόμαστε», πρόσθεσε.

Για το TikTok
Για τη χρήση του TikTok εκ μέρους των πολιτικών ενόψει των ευρωεκλογών, ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ απέναντι σε μια επικοινωνιακή καταιγίδα ένθεν κακείθεν όπου το TikTok τείνει να υποκαταστήσει την πολιτική αντιστέκεται και μιλά πολιτικά, απευθύνεται πολιτικά με σοβαρότητα. Εγώ δεν είμαι εναντίον του TikTok, είμαι εναντίον να υποκαθιστά το TikTok την πολιτική. Είμαι εναντίον της αντίληψης ότι επικοινωνώ με αυτό τον τρόπο με την ελληνική κοινωνία προκειμένου με χαριτωμενιές να επικρατήσω. Είναι μεγάλα τα προβλήματα της χώρας και απαιτούν μια διαφορετική προσέγγιση».

«Το TikTok μου αρέσει πάρα πολύ, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον εργαλείο, όταν όμως χρησιμοποιείται προκειμένου να φύγει το μυαλό από την ακρίβεια, από την αισχροκέρδεια, από το ότι η χώρα έχει γίνει λίγο Φαρ Ουέστ αντί για νόμος και τάξη νομίζω ότι οι πολίτες έχουν κρίση και μπορούν να αξιολογήσουν», συμπλήρωσε.

«Θα είναι επιτυχία να είμαστε στη δεύτερη θέση και γι’ αυτό τρέχω πάρα πολύ εγώ και όλοι οι υπόλοιποι που τρέχουμε για το ΠΑΣΟΚ», κατέληξε.

Η Μιλένα Αποστολάκη στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 10-05-24

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ