Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Λινού για απόσυρση εμβολίου της AstraZeneca: Η πλειονότητα προφυλάχθηκε από τον κίνδυνο νόσησης και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Ιδιαίτερος θόρυβος έχει δημιουργηθεί στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα ύστερα από την ανακοίνωση της AstraZeneca για την απόσυρση του εμβολίου κατά της COVID19, με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, να αναφέρει ότι δεν ανησυχεί πως μπορεί να προκληθεί οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας στους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν με το Covidshield της AstraZeneca.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι άνθρωποι και κυρίως γυναίκες ηλικιών κάτω των 40, τότε που έκαναν το εμβόλιο διέτρεξαν κάποιον κίνδυνο ο οποίος ήταν για ελάχιστο αριθμό ανθρώπων που αντέδρασαν αρνητικά και είχαν την παρενέργεια των θρομβώσεων. Τώρα η πλειονότητα όσων έκαναν το AstraZeneca προφυλάχθηκαν από τον κίνδυνο να νοσήσουν και επομένως δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω ανησυχίας για αυτούς που εμβολιάστηκαν και δεν είχαν καμία παρενέργεια».

Παράλληλα, πρόσθεσε στη συνέχει πως το «το μόνο που με πικραίνει προσωπικά είναι ότι έναν μήνα από τότε που άρχισαν να εμβολιάζονται οι άνθρωποι στο εξωτερικό, υπήρχε η πληροφορία ότι αυτό το εμβόλιο καλύτερα να χορηγείται σε άτομα μεγαλύτερων ηλικιών άνω των 50, που δεν παρουσίαζε εκεί αυξημένο πρόβλημα θρομβώσεων. Όταν άρχισαν να εμβολιάζονται οι άνθρωποι στην Ελλάδα, και η Επιτροπή και η Πολιτεία επέμεναν να εμβολιάζονται με αυτό το εμβόλιο οι νέοι άνθρωποι».

«Υπήρξαν αρκετά περιστατικά επιπλοκών και υπήρξαν τρία πολύ σοβαρά περιστατικά που οδήγησαν σε θάνατο, τρεις γυναίκες», δήλωσε η Αθηνά Λινού και πρόσθεσε ότι «αυτό που έλεγα και τότε και τώρα είναι ότι αφού υπήρχαν και άλλα εμβόλια στην Ελλάδα, θα ήταν καλύτερα να επιλέξουμε και να δώσουμε δικαίωμα επιλογής στους νέους για άλλο εμβόλιο».

Λινού για Πολάκη: Κάθε άνθρωπος έχει το ήθος και τον τρόπο που εκφράζεται

Κληθείσα να σχολιάσει την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, η κυρία Λινού είπε ότι «εγώ δεν εκφράζομαι με αυτόν τον τρόπο. Κάθε άνθρωπος έχει το ύφος, το ήθος του και τον τρόπο του να εκφράζεται».

Ερωτηθείσα με την επιστημονική της ιδιότητα, απάντησε ότι «εγώ πιστεύω και το είχα πει πρώτη εκείνο τον καιρό ότι οι ενδείξεις και η διεθνής γνώση δείχνουν ότι πρέπει να γίνει αντίστροφα, δηλαδή να δοθεί το εμβόλιο στους ηλικιωμένους, σε άτομα 50-55 ετών είχα πει συγκεκριμένα και να μην δοθεί στους νέους και κυρίως όχι στις γυναίκες».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15p0u7wad9l)

«Η δική μου η άποψη – και αυτό είναι άποψη-  είναι ότι υπήρξε ελλιπής επιστημονική κρίση» σημείωσε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

Απαντώντας με την πολιτική ιδιότητά της, εκείνη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «η εμπειρία μου στην πολιτική είναι πολύ περιορισμένη και ακούω πολλά τρελά πράγματα από όλες τις πλευρές».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ