Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κουμουνδούρου “βλέπουν” σχέδιο που αποβλέπει στη μείωση της προβολής του έργου του Κασσελάκη

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να εξαφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ από την επικαιρότητα, ενώ τα στελέχη της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για αναβίωση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη, κάνουν λόγο για σχέδιο το οποίο αποβλέπει στη μείωση της προβολής του έργου του Στέφανου Κασσελάκη και των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι βασική επιδίωξη αυτού του σχεδίου είναι η απαξίωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνδέοντας τον με προβληματικές δηλώσεις στελεχών, αλλά και υποβαθμίζοντας την πολιτική του οντότητα.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Ταραχή στο στρατόπεδο Κασσελάκη μετά τα “καρφιά” του Τσίπρα περί “αντιπολιτικής”

ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο της κυβέρνησης και ο Κασσελάκης και το κεντροδεξιό κοινό 

Ο Στέφανος Κασσελάκης με δήλωσή του επιτέθηκε χθες με ανάρτησή του «κατά των καθεστωτικών ΜΜΕ» λέγοντας ότι «σε 48 ώρες έχω πάει σε 4 νομούς. Έχω μιλήσει με τους πολίτες για τα προβλήματά τους, από το οδικό δίκτυο μέχρι τις καλλιέργειες. Έχω επικοινωνήσει τις προτάσεις μας, από την ακρίβεια και τη φορολογία μέχρι την Υγεία και την Ασφάλεια». «Τι απ’ όλα αυτά φιλοξενείται σήμερα στα ΜΜΕ του καθεστώτος; Λάσπη κι άλλη λάσπη», σημείωσε, σχολιάζοντας πως «το βρόμικο παιχνίδι ξεκίνησε με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

Συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι αυτό γίνεται γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης έχει καταφέρει να προσεγγίσει ένα κοινό το οποίο κινείται στις παρυφές της κεντροδεξιάς και το οποίο στο προηγούμενες εκλογές είχε συνταχθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ σήμερα εμφανίζεται να φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από το ραντάρ των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν περνάει απαρατήρητη και η στάση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ τα οποία – όπως λένε οι συνεργάτες του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης- επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την συγκυρία για να έχουν πολιτικά οφέλη.

Η φράση περί «υπουργών που σκοτώνουν παιδιά» και το «θα τους ξεσκίσω»

Οι ίδιοι άνθρωποι λένε ότι η ανάδειξη της φράσης περί «υπουργών που σκοτώνουν παιδιά» ως μείζον θέμα της επικαιρότητας εντάσσεται στο πλαίσιο αυτό, όπως επίσης και η χθεσινή επισήμανση του στελέχους της ΝΔ Νίκου Ρωμανού, ο οποίος επιτέθηκε εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αυτό που είπε στους υγειονομικούς στην Πρέβεζα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αν διανοηθεί να σας πει κανείς τίποτα θα μου το λέτε και θα τους ξεσκίσω». Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανέδειξε την δήλωση λέγοντας ότι «από το αλήστου μνήμης “έπρεπε να τους χώσω 5 μέτρα κάτω από τη γη” του κ. Πολάκη, στο “θα τους ξεσκίσω” του κ. Κασσελάκη, μια αλλαγή ηγεσίας δρόμος… Να τον χαίρονται… Και τον νέο τους Πρόεδρο και τον πολιτικό πολιτισμό τους!».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με ανακοίνωση του ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους που η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να φιμώσει. Θα βρίσκεται δίπλα σε όσους φοβούνται να μιλήσουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπειά τους. Ο Στέφανος Κασσελάκης φυσικά και θα γίνει ασπίδα για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, που απειλούνται με διάφορους τρόπους προκειμένου να μην χαλάσουν την καλοπληρωμένη, ψεύτικη εικόνα της αδίστακτης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και επαναλαμβάνουμε για όσους θέλουν να καταγγείλουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Η επιτυχημένη επίσκεψη Κασσελάκη στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας

Εν τω μεταξύ, η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει ως απόλυτα επιτυχημένη την πρωτοβουλία Κασσελάκη να επισκεφθεί τα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας, επισημαίνοντας ότι ιδιαίτερη σημασία εχει και η συγκυρία καθώς ο Έντι Ράμα θα βρεθεί την Κυριακή στην Αθήνα.

Ακόμα κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζουν ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση – και προσωπικά ο αρχηγός της- ανεβάζοντας ψηλά στην ατζέντα και τα εθνικά θέματα, δημιουργεί πρόβλημα στο «πατριωτικό» προφίλ Μητσοτάκη, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για «πατριδοκαπηλεία».

Όπως επισημαίνουν, η επίσκεψη στην Αλβανία αποτελεί έναν ισχυρό συμβολισμό συμπαράστασης στους Έλληνες μειονοτικούς, που ενώ αποτελούν στόχο της κυβέρνησης των Τιράνων με την καταπάτηση των δικαιωμάτων και των περιουσιών τους, είναι ακάλυπτοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία δεν κατάφερε να βάλει φρένο στην απόλυτη ασυδοσία Ράμα. Στην Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν μάλιστα ότι το περασμένο φθινόπωρο ο Έντι Ράμα είχε εμποδίσει τον Κ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί μειονοτικά χωριά, μεταθέτοντας την επίσκεψη σε άλλο χρόνο, με τον ίδιο τον Ράμα να τον συνοδεύει. Το αποτέλεσμα της επίσκεψης, με την θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι κάτοικοι των μειονοτικών χωριών αλλά και οι παρεμβάσεις του ίδιου, αξιολογείται επίσης ως η καλύτερη απάντηση στην προκλητική επιλογή Ράμα να επικρίνει δημόσια την αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για την επίσκεψη του στην Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ