Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: Ταραχή στο στρατόπεδο Κασσελάκη μετά τα “καρφιά” του Τσίπρα περί “αντιπολιτικής”

Η δραστηριοποίηση του Αλέξη Τσίπρα και η συμμετοχή του σε διεθνή συνέδρια έχουν φέρει αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών.

Θεωρούν δηλαδή ότι ο κ. Τσίπρας μετά τις ευρωεκλογές και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα προσπαθήσει να αμφισβητήσει την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία έχει φέρει δραματική αλλαγή στη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμα: Τσίπρας στο EuroJam 2024: Απάντηση δεν είναι η αντιπολιτική, ούτε η μεταπολιτική του “γίνεσαι viral”

ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη και η αντίδραση στην ομιλία Τσίπρα

Το μέτρο για να περάσει στην αντεπίθεση ο Αλέξης Τσίπρας -λένε συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη- είναι το 16%-17% . Εάν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ κινηθεί στα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, τότε ο πρώην πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να αποδομήσει την τακτική που ακολούθησε ο διάδοχός του όλο αυτό το διάστημα κινούμενος με βάση το lifestyle, τα θέματα της θρησκείας και την Κεντροδεξιά.

Εάν πάλι καταφέρει να περάσει το 17% και αγγίξει το 18%-19%, τότε τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά για τον πρώην πρωθυπουργό, καθώς οι ψηφοφόροι θα έχουν επιβραβεύσει τον Στέφανο Κασσελάκη για την προσπάθειά του να ανακάμψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπειτα από μια δύσκολη περίοδο.

Γι’ αυτό άλλωστε κάποιοι από τους συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη βλέπουν εχθρούς απέναντί τους από τώρα και επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα εκεί που δεν υπάρχει…

Είναι χαρακτηριστικό το πώς αντέδρασαν σε μία αποστροφή της ομιλίας που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο EuroJam 2024 ως έμμεση αιχμή στον Στέφανο Κασσελάκη. «Απάντηση στις κρίσεις δεν είναι η αντιπολιτική, απάντηση στην άνoδο της Ακροδεξιάς δεν είναι ούτε η μετα-πολιτική που επικεντρώνεται στο να “γίνεσαι viral”, αντί να κινητοποιείς τους πολίτες στη βάση προοδευτικών πολιτικών», είπε ο πρώην αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αμέσως στην Κουμουνδούρου σήμανε συναγερμός.

Οι αιχμές Τσίπρα για Κασσελάκη

Προφανώς η διαπίστωση αυτή εμπεριέχει ισχυρές αιχμές για την τωρινή ηγεσία και δείχνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να μη σταματήσει να μιλά ανοικτά για όλα τα θέματα, αφού κανείς δεν τον υποχρεώνει να δίνει εξηγήσεις για όσα εκφράζει στις δημόσιες παρεμβάσεις του. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τα περί «μετα-πολιτικής» χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα πολλές φορές από τα στελέχη της Νέας Αριστεράς και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, για να επικρίνουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι παίζει παιχνίδι με τη Νέα Αριστερά ή ότι ταυτίζεται με τη ρητορική των πρώην συντρόφων του, οι οποίοι στο παρελθόν τον υπέσκαπταν με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε παραίτηση μετά την ήττα των εθνικών εκλογών του 2023.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς επιθυμεί να παραμείνει ενεργός στην πολιτική ζωή δίνοντας πάντα το πολιτικό του στίγμα και αφήνοντας στη θεά Τύχη τις όποιες εξελίξεις.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ