Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Καρτερός: Τα “βάζει” με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία των ονομάτων Τσίπρα, Κοτζιά από την ανακοίνωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι από την ανακοίνωση του κόμματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών απουσίαζε το όνομα τόσο του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά εξαπολύει μέσω άρθρου του στην Αυγή ο Θανάσης Καρτερός. Ακόμη στέκεται στη λαβή για έναν «χείμαρρο» όπως λέει «από αρνητικά δημοσιεύματα».

Παράλληλα εξαπολύει τα βέλη του κατά του Παύλου Πολάκη για τον οποίο τονίζει ότι βρήκε την ώρα να τα βάλει αναδρομικά με τον Ξανθό και τον Τσίπρα για τα εμβόλια. 

Αναλυτικά το άρθρο του Θανάση Καρτερού: 

“Επώνυμοι κι ανώνυμοι και γενικώς

Δεν μπορεί κανείς βέβαια να φανταστεί μια συζήτηση των αρμοδίων στην Κουμουνδούρου, που προβληματίζονται αν στη δήλωση του Κασσελάκη ή στην ανακοίνωσή του κόμματος για τις Πρέσπες θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του Τσίπρα. Και του Κοτζιά. Και τελικά αποφασίζουν -άστους μωρέ, δεν χρειάζεται…- να τα παραλείψουν. Μπορεί σίγουρα να φανταστεί όμως ότι ήταν παράβλεψη και όχι επιλογή. Λάθος και όχι κάποιου είδους μίζερη απόφαση. Αβελτηρία και όχι πράξη που παράγουν η μικρόνοια, ο φθόνος, η ξέρω γω ποια άλλη, ελάχιστα πολιτική, σκέψη.

Ωστόσο συνέβη. Και το θέμα δεν είναι ο ρόλος του Τσίπρα και του Κοτζιά, που τον ξέρουν ακόμα και τα ψάρια των Πρεσπών. Το θέμα είναι ότι δόθηκε λαβή για έναν χείμαρρο από αρνητικά δημοσιεύματα. Της κακομοίρας έγινε για την παράλειψη, σενάρια γράφτηκαν, πληκτρολόγια άναψαν, η εικόνα του κόμματος θόλωσε. Αντί όλα τα πυρά να στρέφονται κατά του Μητσοτάκη, που αποκαλύφθηκε ως εθνικός ρεμπεσκές, εξοστρακίστηκαν σε θεωρίες εσωκομματικής συνωμοσίας. Κλασική κατάσταση, που κάποιος πυροβολεί τα πόδια του ενώ απέναντι έχει έναν πάνοπλο αντίπαλο.

Κοντά σ’ αυτό, βρήκε την ώρα και ο δεν-ξεχνώ-Πολάκης να τα βάλει αναδρομικά με τον Ξανθό και τον Τσίπρα για τα εμβόλια. Να καταλογίζει διάφορα στον πρώην, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι ο ίδιος είναι η «ψυχή» του νυν. Και άλλοι, αυτόκλητοι σωματοφύλακες του Κασσελάκη, να ζητούν κεφαλές επί πίνακι, αποφασίζοντας και διατάζοντας ότι κάποιοι είναι με ενάμιση πόδι έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και εντέλει το γλυκό ήρθε να δέσει με τις γνωστές δηλώσεις του γνωστού επικοινωνιολόγου και συνεργάτη του Κασσελάκη. Ντόρος να γίνεται, εν ολίγοις, και γαία πυρί μιχθήτω.

Συγγνώμη, αλλά εδώ δεν φταίει το κακό το ριζικό μας, κάποιοι υπονομευτές ή εσωκομματικοί αντίπαλοι του προέδρου. Εδώ πρωταγωνιστές είναι ο ίδιος ο πρόεδρος και μέλη της «προεδρικής φρουράς». Την ευκαιρία στους απέναντι να αρχίσουν τα πατερημά δεν την έδωσαν αποσυνάγωγοι, αλλά «πιστοί» στον πρόεδρο. Και ο ίδιος βεβαίως. Ισχύει ως εκ τούτου σήμερα, ενόψει της κάλπης, μία και μόνο παραίνεση: Επώνυμοι, ανώνυμοι και γενικώς, ΕΚΕΙ, όχι ΕΔΩ είναι ο αντίπαλος. Και τα σώψυχα στον ψυχολόγο, όχι σε δηλώσεις, αποσιωπητικά και αναρτήσεις…”

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ